سخنگوی کانون وکلای مرکز: در حال حاضر اگر همه داوطلبان اوراق را سفید تحویل بدهند قبول خواهند شد
فهرست
وکلاپرس- عضو هیات مدیره و سخنگوی کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: متأسفانه در دو سال گذشته، چیزی حدود چهارده هزار وکیل به تهران تزریق شده است.
به گزارش وکلاپرس به نقل از خبرگزاری مهر، مهران عبدی عضو هیات مدیره و سخنگوی کانون وکلای دادگستری مرکز درخصوص ظرفیتها و آسیبهای نهاد وکالت در نظام حقوقی ایران گفت: نهاد وکالت ظرفیت بسیار بزرگی برای نظام حقوقی قضائی ایران محسوب می شود. در واقع یکی از مؤلفههای دموکراسی در هر نظام سیاسی، داشتن نهاد وکالت مستقل است و یکی از مشخصههای دادرسی عادلانه در هر نظام قضائی وجود وکلایی است که یک نهاد مستقل برای صدور پروانه، تمدید پروانه و در نهایت در صورت ارتکاب تخلف، بر مجازاتهای احتمالی آنها نظارت و به عنوان مجری کار را عهده دار است.
بیشتر بخوانید:
نظام سیاسی مبتنی بر دموکراسی و نظام قضائی عدالت محور نیازمند داشتن نهاد وکالت مستقل هستند
وی ادامه داد: بر اساس این اصل نتیجه میگیریم نظام سیاسی مبتنی بر دموکراسی و نظام قضائی عدالت محور، هر دو نیازمند داشتن نهاد وکالت مستقل هستند. در واقع باید گفت نهاد وکالت مستقل و نهاد مستقل وکالت، اولین تکلیفش پاسداری از اجرای قانون و استقرار عدالت است، دومین کار ویژهاش دفاع از حقوق مردم است، در برابر مردم و در برابر دولت، نه حاکمیت به معنای تام کلمه.
عبدی گفت: تصور کنید دولت برای طرح عمرانی یک زمینی را تصرف کرده و مجبور است برای کشیدن یک خیابان، زمینی از ملت و حدود ده قواره ملک را تصرف کند. باید یک وکیل مستقل از دولت، مستقل از دستگاه قضا برای مردم وجود داشته باشد که بتوانند به آن مراجعه کنند و احقاق حق کنند و خدا را شکر میدانیم که استقلال نهاد وکالت همواره مورد احترام حاکمیت ما بوده است. ما انتظار داریم این استقلال بیش از گذشته تقویت شود.
داشتن دو نهاد متولی وکالت به نفع مردم، دستگاه قضایی، نظام و خود وکلا نیست
وی در پاسخ به سوالی درخصوص مواضع ضعف نهاد وکالت گفت: یک ضعف بزرگ نهاد وکالت آن جایی است که ما در حال حاضر دو نهاد متولی وکالت در کشور داریم. این نه به نفع نظام است، نه به نفع مردم، نه به نفع دستگاه قضائی، نه به نفع دادگستری و نه به نفع وکلاست. ضعف دیگر نهاد وکالت. هم این است که ما به این نهاد نگاه اقتصادی داشته باشیم، نگاه آمار سازی داشته باشیم.
نگاه اقتصادی به وکالت زمینه ساز فساد خواهد بود
سخنگوی کانون وکلای دادگستری مرکز گفت: نهاد وکالت و وکیل معین القضا است، کمکرسان قاضی برای پیدا کردن حقیقت و گستراندن عدالت است. لذا ما نباید دنبال این باشیم که شغل را در حیطه وکالت ایجاد کنیم. زیرا گسترش نگاه اقتصادی زمینه ساز فساد خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
معیار تعیین تعداد وکیل توسط کمیسیون مبتنی بر عقلانیت محض بود
وی در پاسخ به این سوال که آیا باید برای پذیرش وکیل ظرفیت داشته باشیم و آیا باید معیار مشخصی برای پذیرش وکیل تعیین شود، گفت: ما نباید در این مورد خیلی شعارگرایانه صحبت کنیم طوری که مجلس و حاکمیت این خواسته ما را نپذیرند. وکیل خوب، مدیر خوب، امین خوب کسی است که بر اساس و بر مبنای معیارهای موجود صحبت کند. ما در کشورمان قبل از تصویب قانون تسهیل دو نماینده از دادگستری و یک نماینده از نهاد وکالت داشتیم و رئیس دادگستری، رئیس دادگاه انقلاب و رئیس کانون وکلای هر حوزه قضائی در جلسهای مشترک مشخص میکردند که آن حوزه به چه تعداد وکیل نیازمند بود.
عبدی گفت: این معیار به نظر معیار عاقلانه ای بود چرا چون هم رئیس کانون وکلا، هم رئیس دادگستری و هم رئیس دادگاه انقلاب در این جلسه حضور داشتند. آنها آگاه بودند که هر حوزه قضائی چند عدد پرونده دارد و آیا وکیل میخواهد یا وکیل نمیخواهد. تعداد وکلایی که لازم هستند چقدر باید باشد. برای همین میدیدیم بعضاً دو استان همجوار که به لحاظ جمعیتی هم اندازه هم بودند دو ظرفیت متفاوت برای پذیرش وکیل داشتند.
این حقوقدان گفت: رئیس دادگستری استان با آگاهیهایی که از شرایط موجود داشت تعداد وکلای مورد نیاز استان خود را مشخص میکرد. این مقرره به اعتقاد بنده مبتنی بر عقلانیت محض بوده است. متأسفانه مجلس تحت نام باز کردن ظرفیتها و رفع انحصار عدد ظرفیت را برداشت. آن چیزی که مجلس آن را انحصار نام گذاری میکند. اسمش انحصار نیست نامش تخصص است. شما در بازترین اقتصادهای دنیا هم شاهد هستید، جایی که پای تخصص وسط باشد قانون همراهی میکند.
در حال حاضر اگر همه داوطلبان اوراق را سفید تحویل بدهند قبول خواهند شد
عبدی ادامه داد: ما واقعاً از کسانی که با قانون تسهیل وکیل شدند حمایت میکنیم. اما معتقدیم قانون باید اصلاح شود اگر هم نمایندگان مجلس میخواهند ظرفیت عددی نگذارند کف نمره قبولی را افزایش دهیم تا نتایج قابل قبول تری کسب کنیم. مثلاً هفتاد درصد را برسانیم به هشتاد یا هشتاد و پنج درصد نمره معقولی میشود.
وی افزود: متأسفانه با این شیوه پذیرش وکیل حتی اگر همه داوطلبان با هم یک هماهنگی نانوشتهای داشته باشند و همه اوراق را سفید تحویل بدهند متأسفانه همه آنها قبول خواهند شد و با این وضعیت تا چند سال فارغالتحصیل حقوقی باقی نخواهد ماند و این برای ما بحران ایجاد میکند. بحران اجتماعی و حتی شاید سیاسی.
در دو سال گذشته حدود چهارده هزار وکیل به تهران تزریق شده است
این وکیل پایه یک دادگستری گفت: متأسفانه در دو سال گذشته با این قانون جدید، چیزی حدود چهارده هزار وکیل به تهران تزریق شده است. آیا تهران چهار هزار خیابان دارد؟ فکر کردهایم این چهارده هزار نفر کجای تهران میخواهند مشغول به وکالت بشوند. گویا در پس این تصمیم اندیشهای نبوده و تصمیم صرفاً بر مبنای معیارها و سنجشهای اقتصادی گرفته شده است.
سخنگوی کانون وکلای دادگستری مرکز در پاسخ به سوال آسیب شناسی حوزه وکالت دادگستری گفت: ما وکالت رو به هیچ وجه نمیتوانیم صرفاً شغل بدانیم و به هیچ وجه نباید با نگاه درآمد محور به این حرفه نگاه کنیم. فشار روانی در شغل وکالت زیاد است. شغل وکالت شغلی است که شما باید دیوانه وار دوستش داشته باشید تا بتوانید در آن به توفیق برسید. اولاً باید فرهنگ مراجعه مردم را به وکیل به طور حقیقی تقویت کنیم.
بیشتر بخوانید:
باید کار وکالت تیمی را جا بیاندازیم
وی ادامه داد: یعنی همان جوری که مردم ما وقتی سرما میخورند نباید سرخود از داروخانه قرص بخرند باید فرهنگ سازی کنیم تا وقتی هم که به مشکل حقوقی میخورند در ابتدای کارشان به وکیل مراجعه کنند و در مرحله دوم بپردازیم به خود جامعه وکالت، ما باید کار وکالت تیمی را جا بیاندازیم. یعنی وکلا به صورت گروهی کار کنند هر دو یا سه نفر یک دفتر داشته باشند. وکلا باید به صورت گروهی کار وکالت کنند این باعث میشود که وکلا به تیمهای بسیار قوی تبدیل شوند. و همواره برای اینها کار باشد.
این حقوقدان گفت: یک وکیل نباید به همه پروندهها سرک بکشد. کار وکالت گسترده شده، تخصصی شده، فنی شده و اگر به زودی این پیشگیری را نکنیم. هوش مصنوعی بسیار بهتر از یک وکیل کار را پیش خواهد برد. پس ما باید فرهنگ مراجعه به وکیل را تقویت کنیم.
وکالت اجباری نه به مردم کمک میکند نه به بهبود وضعیت وکالت
عبدی در رابطه با طرح وکالت اجباری گفت: در مورد وکالت اجباری، من معتقدم وکالت اجباری نه کمکی به مردم میکند. نه کمک به بهبود وضعیت وکالت خواهد کرد. نظر بنده این است که مردم باید با جان و دل به وکیل مراجعه کنند. مردمی که مجبور شوند پیش وکیل بروند چون وکالت اجباری است حال خوبی نخواهند داشت. ما باید اجازه بدهیم که مردم انتخاب کنند. باید مردم را به آنجایی برسانیم که به لحاظ فرهنگی، که بدون حضور وکیل دادگستری وارد عرصههای حقوقی نشوند.
وی افزود: این باعث میشود که نهاد وکالت کمی قدرت بگیرد. وکلا باید در کنار مردم باشند. ما در کانون وکلا سالانه هزاران هزار پرونده تسخیری داریم، هزاران هزار پرونده معاضدتی داریم اما به نظر میرسد مردم باید بیشتر حضور وکلا را در جامعه و در کنار خود احساس کنند. وکلا فقط یک کسی نباشند که در قبال پول خدمتی را انجام بدهند. ما باید کارهای عامالمنفعه را گسترش بیشتری بدهیم، کار آموزش پژوهشی بیشتری انجام دهیم، در کنار مردم باشیم در حوادث طبیعی سیل، زلزله، وکیل دادگستری به عنوان بخشی از جامعه در کنار مردم باشد. تعامل حاکمیت در حال حاضر با کانون وکلا خیلی بهتر و بیشتر شده است. انتظار داریم از ظرفیت نظام وکالتی ایران استفاده شود. ما باید از این جهت هم خیلی تعامل کنیم.
سخنگوی کانون وکلای دادگستری مرکز درباره نقش این کانون در فرایند تحقق عدالت در جامعه گفت: کار ویژه دادگستری در نظام قضائی جمهوری اسلامی ایران عدالت گستری است. همان طور که در مقدمه قانون اساسی آمده است برای برپایی عدل و داد قوه قضائیه بدین کیفیت در ایران به حیات خودش ادامه خواهد داد. پس کار ویژه دادگستری برپایی عدالت است.
ضعف بزرگ اونجاییه که هر دانشگاه موسسه داره لیسانس حقوق بدون ازمون کیلیویی میده
به نظر نمیرسه ،لیانس گرفتن و یا وکالت گرفتن مشکلی ایجاد کنه ،بلکه بعد از اینکه لیسانس گرفته شد و پروانه وکالت هم اخذ شد باید یک نسخه دفاعیه وکیل حداقل ظرف شش ماه در کارگروهی متشکل از قضات و کانون مورد ارزیابی بشود و حتی رای قاضی که لایحه رو مورد رد یا قبول قرارداده مطابق قانون ارزیابی گردد.در ارزیابی نباید کار ضعیف و غیر قانونی رو با استقلال قاضی اشتباه گرفت..
من تجربه وکیل با دانش و وکیل کم سواد را داشتم.ضرروکیل ضعیف ،کم تجربه وکم دانش برای موکل جبران ناپذیراست.
عوض این کارا سخنرانیا بیخودی : ۱ ازمون لیسانس حقوق با ازمون کنید ۲ شرایط سنی بزارین برای ازمون ۲۵ تا ۴۰ و در اخر شصت سال به بالا دیگه پروانش تمدید نشه بره دانشگاه تجربیاتش به عنوان استاد در اختیار تازه واردا کنه عین کل کشورا دنیا سطح اول امریکایی
درست نیست پارسال بدون درس منفی و فقط درس دادرسی کیفری صفر زدم و دروس حدود ۱۰،۳۰ و۲۰و ۴۰ قبول نشدم، پارسال هم همینجوری میگفتن که اگر خالی بدید فلان و بهمان
سلام . شما مطلب رو نگرفتید . گفتن همه
ضعف در دانشگاه باید دید مدرک ندهند یا گرفتن دانشجو سخت بگیرند ولی اگر دانشجو مدرک گرفت لیسانس حقوق گرفت حق ندارید مجددا ازش تحت هر عنوانی امتحان بگیری اگر ضعف داش دوره تقویت وکیل با هزینه خودش بزارید
قشنگترین لطیفه سال ،اخه رو چه حسابی این حرف و زدید
کانون وکلا موظف هست کارزار بررسی مدرک تحصیلی نقد علی و حاجی دلیگانی را راه بیاندازه
مشکل اصلی ورود قضات بازنشسته و کارمندان حقوقی تمامی ادارات بدون آزمون و با سن بازنشستگی به وکالت هست … یه آمار بگیرید درآمد و تعداد پرونده هاشون چقدره بقیه وکلا مخصوصا ورودی های چندساله اخیر همه غاز می چرونن
بی منطق…بدون استدلال…من دو سال دارم میخونم صبح تا شب…
آقای رییس محترم به احترام حرف شما . میگین هیچی جواب ندیم قبولیم پس همه ۱۱۰ هزار شرکت کننده سفید تحویل بدن قبول میشن . از بین ۱۱۰ هزار نفر ۱۰ هزار نفر پذیرفته میشن ۱۰۰ هزار نفر مردود . پسهمین ۱۰ هزار نفر جزو با استعدادها هستن که قبول شدن
سال ۱۴۰۲ که باید ۳۰ درصد میزدی قبول میشدی چطوری با سفید گذاشتند قبول میشن؟؟؟ از طرفی سوالات ۱۴۰۲ را با سوالات سال ۱۳۹۲ مقایسه کنید سوالات ۱۴۰۲ کاملا سخت و تحلیلی بود ولی سال های قبل آزمون وکالت ساده تر برگزار میشد
واقعا درست میفرمایند اگر ورق سفید هم بدهند قبول میشوند
استاد، بزرگوار، جناب چیزی بفرمایید که شدنی باشه. چند درصد احتمال چنین چیزی ممکنه که همه چند ده هزار نفر پاسخ نامه سفید بدن؟
تا زمانی که حس کمال طلبی در وجود انسان هست و محرک تلاش او برای بی عیب و نقص بودن میشود و مادام که هر انسان در حال تعریف سطح استانداردهایی جدید برای بالاترین سطح عملکرد خود میباشد که با خودارزیابیِ انتقادی و نگرانی در مورد ارزیابی دیگران نیز همراه است، طرح فرضیه پاسخنامه سقید دادن همه ی داوطلبان بسیار ساده انگارانه ست. مگر اینکه منکر وجود کمال طلبی فطری انسان باشیم. مگر نه اینکه هر انسانی به طور غریزی و فطری به دنبال آن است که روز به روز کاملتر شود؟؟ان هم انسانی که میداند امکان رسیدن به درجه ای از کمال برایش وجود دارد و همواره آرزو میکند که به آن مرتبه نایل شود. این همان علاقه و میل فطری به کمال است و موهبتی است که خدای متعال در وجود انسان قرار داده برای رسیدن به قرب او که کمال مطلق است. تصور کنید اگر چنین گرایشی در نهاد انسان نبود، همیشه خمود و بیحال گوشهای نشسته بودیم و چندان حرکتی نمیکردیم!!! با این فرض امکان دادن پاسخنامه سفید وجود داشت، ایا منکر عنصری فطری که خداوند در قران هم به وجود ان در هر انسانی گواهی داده هستید؟؟!!
باسلام و احترام.توضیخات شما مبتنی بر یک امر فطری است که با قانون تسهیل همسو نیست.ضمن احترام مجدد به نگارش در از نغز و زیبایتان متاسفانه قانون تسهیل تیشه به ریشه وکلا و کارشناسان رسمی دادگستری زد و اثرات آن حداقل تا سی سال آینده باقی خواهد ماند.وقتی سابقا قوه قضاییه بر اساس ظرفیت مورد نیاز اعلام میکرد تکلیف رقبا مشخص بود وتلاش برای کرسی لیاقت بیشتر الان هر چه درصد پایین تر باشد یا به عبارتی میانگین سطح سواد پایبن تر باشد امکان قبولی افراد بیسواد تر بیشتر خواهد شد ،این کجای عدالت است ؟
نهاد مستقل کانون برای وکلایی که در امر قضایی دخالت کرده و اثبات حق و نفی جرم می کنند به معنی یک حکومت مستقل در درون حکومت حاکم بر کشور است در حالیکه بر قراری عدالت از همه نوع و حفظ حقوق مادی و معنوی و… آحاد جامعه از وظایف حکومت حاکم بر جامعه است چگونه توجیح پذیر است .
باید همه وکیل بشن چونکه کارشناس حقوق سوادشو داره والسلام.
وکالت باید از انحصار خارج بشه و همگانی بشه تا رقابت پیش بیاد و نرخ های بالای وکالت شکسته بشه تا همه از وکیل استفاده کنند به راحتی و عدالت رعایت شه
از شما بعیده حرف بدون پشتوانه و تصدیق! واقعا چه منظوری پشت این ادعاهای بی اساس دارید؟
باسلام درپاسخ به سخنگوی محترم مرکز که فرمودند هرداوطلب اگه ورقه سفید بده در ازمون قبول میشود حقیر چندین بار شرکت کردم وایثارگر هم هستم وبعضی درسها را حتی بیشتر از ۲۵درصد زدم چرا قبول نشدم ودکترتخصصی فقه وحقوق رو هم دارم وعاشق وکالت هستم و حدود ۲۵ سال سابقه تدریس در دانشگاه علمی کاربردی و دانشگاه امام علی وسازمان عقیدتی ارتش رو هم دارم والان بیکارم .
عزیزم فرمود اگر همه با هم نه اینکه تعداد تقاضا از درخواست کننده کمتر هست
آقای رئیس کانون مرکز
چرا حرف ناصواب می زنید . چرا سال گذشته بیش از نود هزار نفر نتونستند آزمون قبول شوند . دیگه کی میخوان دست بردارین . والله من تا قبول شدم نفسم برید . کوتاه بیاین از این همه تخریب . هرکس رزق خودش رو می بره. این همه تحصیل کرده بیکار .شاخ دولت شکستن. حالا بشن وکیل بیکار . مگر اسکودا تضمین کار داده به کسی ؟شما حق عضویت بگیر و حالشو ببر
اولا که همچین موضوعی صحت نداره که اگه برگه رو خالی بدی قبولی
دوم باید سعی کنید وکالت اجباری بشه
سوم قبولی ایثارگران و شهدا …حذف بشه
چهارم فعلا در دانشگاه رشته حقوق کمتر دانشجو گرفته بشه
ماشاالله
مگه همه شرکت کننده ها سهمیه دارن
ایشون سخنگوی مرکز هست مثلا
چقدر اطلاعاتش ضعیف است متاسفانه
آقای عبدی
شما اگر از قانون ناراضی هستی، بگذار همه کشور تبانی کنند و برکه سفید بدهند، بعد شما یکی از نخبگان خودتان را بفرستید یک سوال درست پاسخ بدهد، دیگه بحث هفتاد درصد یک درصد بالاترین نمرات برای همه ملغی میشه و فقط نخبه ارسالی شما مجوز میگیرد.
شما عاشق قانونشکنی تحت عنوان قانونمداری هستید!!!
آقای محترم شما نگران مردم هستید یا موقعیت شغلی خودتون که یک ساله ره صد ساله پیمودید در ضمن اگر همه قبول هستند چرا آزمون بر گذار میشه به هر لیسانسه حقوق یک پروانه وکالت بدید مردم خودشون اصلح را انتخاب می کنند من متاسفم برای دانشگاهی که مدرک صادر می کنه ولی هیچ ارزشی نداره برید دانشگاه آکسفورد نحوه پذیرش دانشجو را ببینید کسی که توانایی ندارها خودش انصراف میده
پس چرا ما قبول نمی شویم با پاسخ نامه نمرات مثبت ؟🤔🤔🤔🤔🤔
چرا نمیگویید که این ازمون غیر استاندارد است بالاترین نمره ازمون چنده که ۷۰ درصدش میشه نمره صفر این چه ازمونی است که لالاترین نمره اش ۱۲ و یا ۱۰ میباشد
بنظر بنده که فعلا شما که سخنرانی میکنید میخواهید انحصاری کنید.اخه چطور میشه تمام داوطلبان آزمون سفید برگه جواب را بدهند،آخه اینو از کجا اوردی؟دیگه حالا میخواهید حد نصاب نمره را بالاتر ببرین که چه بشود؟حداقل ی توجیه قابل قبول بیاور.
سلام خدمت شما لطفا بفرمائید اون بدبختی که کلی درس خونده تا بخواد یه روزی به خواسته اش برسه باید چه کنه اونایی که سفید میدن وقبول میشن رو شماها بهتر میشناسید به جای این بگذارید همه قبول بشن جور دیگه اصلاحش کنید که حداقل یه مقداری از بیکاری جوانان تحصیل کرده کم بشه که طرف با مدارک دانشگاهی نره راننده اسنپ بشه
از ۱۱۴ هزار نفر ۱۰ هزار نفر قبول میشن، کاش می شد واقعا با برگه سفید دادن قبول شد…
گرچه این مطلب رو باید پذیرفت که اگه با همین فرمون جلو بریم وکالت میشه بی ارزش ترین شغل در کشورمون…
سلام مگر به جز پزشکی بقیه رشته ارزش خواندن دارن تقریبا میشه گفت تمام رشته ها از ارزش افتاده اند