اخبار کارآموزی وکالتنظریه مشورتیویژه

نظریه مشورتی با موضوع صلاحیت‌ کارآموزان وکالت کانون‌های وکلا و مرکز وکلای قوه قضاییه

مشخصات نظریه:

شماره نظریه: ۷/۱۴۰۳/۸۵
شماره پرونده: ۱۴۰۳-۹۸-۸۵ ج
تاریخ نظریه: ۱۴۰۳/۰۵/۱۴

استعلام:

۱- با توجه به تبصره ۲ ماده ۵۴ آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۱۴۰۰/۴/۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی که مقرر داشته است …… وکالت کارآموزان در پرونده هایی که احکام آنها قابل فرجام است و یا مرجع تجدید نظر از احکام آنها دیوان عالی کشور است و یا پذیرش اعاده دادرسی کیفری منفرداً یا به همراه وکیل سرپرست و یا سایر وکلا ممنوع است. خواهشمند است اعلام فرمایید آیا کارآموزان کانون وکلای دادگستری صلاحیت ورود به دعاوی راجع به اصل نکاح فسخ نکاح نسب حجر و طلاق را در محاکم بدوی تجدید نظر و دیوان عالی کشور دارند؟

۲- آیا آیین نامه یاد شده در خصوص وکلای مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه نیز قابل اعمال است؟

۳- آیا کارآموزان مرکز اخیرالذکر صلاحیت ورود به دعاوی اصل ،نکاح فسخ نکاح نسب حجر و طلاق را در محاکم بدوی تجدید نظر و دیوان عالی کشور دارند؟

بیشتر بخوانید:

پاسخ اداره حقوقی قوه قضائیه:

۱، ۲ و ۳: وفق تبصره ۳ ماده ۶ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب ۱۳۷۶ کارآموزان وکالت حق وکالت در دعوایی که مرجع تجدید نظر از احکام آنها دیوان عالی کشور است را ندارند؛ اما قبول وکالت در تمامی دعاوی مدنی و کیفری که رسیدگی به درخواست تجدید نظر از احکام آنها در صلاحیت دادگاه تجدید نظر استان است توسط کارآموزان وکالت قانوناً فاقد اشکال است.

همچنین طبق بند «ب» ماده ۳۳۱ قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی مصوب ۱۳۷۹ کلیه احکام صادره در دعاوی غیر مالی قابل تجدید نظر و مرجع رسیدگی به درخواست تجدید نظر نیز به موجب ماده ۳۳۴ همین قانون دادگاه تجدید نظر مرکز همان استان است؛

همچنین به موجب تبصره یک اصلاحی ۱۴۰۳/۳/۱۲ آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۱۴۰۰/۴/۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی …. وکالت کارآموزان در پرونده هایی که احکام آنها قابل فرجام است یا مرجع تجدید نظر از احکام آنها دیوان عالی کشور است و یا پذیرش اعاده دادرسی کیفری منفرداً یا به همراه وکیل سرپرست و سایر وکلا ممنوع است؛

بر این اساس و از آنجا که آیین نامه باید به نحوی تفسیر شود که با قانون همخوانی داشته باشد در خصوص اعتراض به احکام مربوط به فسخ نکاح و طلاق که قبلاً رسیدگی به آن در دیوان عالی کشور بوده است اکنون با افزایش صلاحیت دادگاه تجدید نظر در صلاحیت این مرجع قرار گرفته و کارآموزان وکالت حق قبول وکالت این دعاوی را دارند.

با وجود این با توجه به رأی وحدت رویه شماره ۶۶۶ مورخ ۱۳۸۳/۳/۱۹ هیأت عمومی دیوان عالی کشور کارآموزان وکالت اجازه فرجام خواهی نسبت به احکام صادره در خصوص این دعاوی در دیوان عالی کشور و یا ورود به پرونده هایی که در این مرجع مطرح است را ندارند و در این خصوص بین وکلای کانون وکلای دادگستری و وکلای مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه تفاوتی نیست و آیین نامه یاد شده وکلای این مرکز را نیز شامل میشود.

نظریه مشورتی با موضوع صلاحیت کارآموزان وکالت
نظریه مشورتی با موضوع صلاحیت کارآموزان وکالت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا