ادعای حسن نوروزی قابل پیگرد است
وکلاپرس- ادعاهای یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی( حسن نوروزی ) درخصوص عدم رعایت عدالت در زمان رسیدگی به تخلف وکلا در کانون وکلای دادگستری سبب وکنش بسیاری از حقوقدانان و وکلا شده است.
چندی پیش حسن نوروزی، نماینده مجلس شورای اسلامی، به موضوع تخلف کانون وکلا در رسیدگی به تخلف وکلا پرداخت و مدعی شد تخلف های گزارش شده به کانون وکلا یا مورد رسیدگی قرار نمی گیرند یا رأی به نفع وکلا داده می شود که این امر می طلبد قوه قضاییه به این موضوع ورود پیدا کند.
بیشتر بخوانید: حسن نووزی: وه قضاییه باید به نحوه رسیدگی به شکایات در کانون وکلا ورود پیدا کند
محمدکاظم عمارتی، وکیل پایه یک دادگستری در این خصوص یادداشتی منتشر کرده است.
نسخه ما را دلی نامهربان پیچیده است
حسین دهلوی
آقای حسن نوروزی نماینده حقوقدان مجلس یازدهم که گویا سلسله مواضع ضد وکالتی ایشان بی پایان و برخی اظهارات جنجالی اش در موضوعات گوناگون زبانزد است و از جمله، سخنانش در مورد سقوط هواپیمای اوکراینی و شهادت مسافران بی گناه به ایجاد هزینه های ملی و بین المللی برای کشور و اعلام شکایت مراجع رسمی علیه وی منجر شد، اخیرا گفته اند:
” تخلف های گزارش شده به کانون وکلا یا مورد رسیدگی قرار نمی گیرند یا رای به نفع وکلا داده می شود که این امر می طلبد قوه قضاییه به این موضوع ورود کند.”ایشان هم چنین، وجود دادگاه انتظامی در کانون وکلا را مانع از ورود قضاییه به شکایات مردم در این حوزه ندانسته است.
هر دو بخش اظهارات این نماینده، بی دلیل، نادرست و افزون بر پاسخ هایی که تاکنون داده شده، شایسته پیگرد است؛ زیرا جناب نوروزی، با پیشینه قضاوت و تحصیلات حقوقی و دو دوره نمایندگی و عضویت در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، به خوبی می داند در حالی که برای مثال، مرجع اعتراض به آرای صادره از سوی هیات نظارت مجلس، برابر ماده ۸ قانون نظارت بر رفتار نمایندگان، هیأت تجدیدنظر متشکل از اعضای هیأت رئیسه و رؤسای کمیسیون های دائمی مجلس و در داخل این مجموعه است، مرجع تجدیدنظر از آرای صادره از دادگاه انتظامی وکلا، طبق ماده ۷۵ آیین نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری، از نیم قرن پیش، دادگاه عالی انتظامی قضات و خارج از مجموعه کانون بوده که به اظهار وزیر فعلی وزیر دادگستری به عنوان یکی از قضات پیشین این دادگاه عالی، در مواردی، احکام دادگاه های انتظامی کانون وکلا، شدید و بی رحمانه شناخته و نقض نیز شده؛ بنابراین، ادعاهای مطرح شده که نمی تواند نا آگاهانه باشد، مغرضانه است.
با وجود این، جناب نوروزی که هم روحانی و هم نماینده و هم صاحب نظر در این امور است، در مورد دادگاه های تجدید نظر ویژه و هیأت نظارت تجدیدنظر مجلس چه نظری دارند؟ آیا وجود این مراجع را نیز مانع ورود قوه قضاییه به این حوزه ها نمی داند؟
آیا ایشان با استناد به آمار می تواند ثابت کند کارکرد مراجع انتظامی روحانیون و نمایندگان در رسیدگی به شکایات از تخلفات، با توجه به گستردگی بیشتر دامنه و قلمروی تأثیر تخلفات آنان، بهتر از مراجع انتظامی وکلا بوده است؟
قصه امواج دریا را ز دریا دیده پرس
هر دلی آگه ز طوفان دل من نیست نیست
رهی معیری
منبع: تلگرام نویسنده