اخبار بین المللیویژه

یک کارشناس مسائل بین‌الملل: ترور هدفمند وکلا در سودان به اوج خود رسیده است

وکلاپرس- سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل بین‌الملل در تشریح درگیری های سودان که از فروردین ماه آغاز شده است، درباره ترور هدفمند وکلا و مرگ مشکوک در این صنف ابراز نگرانی کرد.

به گزارش وکلاپرس درگیری مسلحانه مداوم بین نیروهای مسلح سودان (SAF) و نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) که فروردین ماه سال جاری آغاز شده است.

بیشتر بخوانید:

«سیدرضا صدرالحسینی» کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت و گو با ایلنا با اشاره به تشدید درگیری‌ها در سودان، اسرائیل و ایالات متحده را صحنه گردا اصلی این درگیری ها توصیف کرده و از حذف عمدی وکلا و کسانی که در مسیر احقاق حق شهروندان گام بر میدارند، توسط یک شبکه‌های مافیایی سخن گفته است.

اسرائیل و ایالات متحده صحنه گردان اصلی جنگ در سودان هستند

وی اظهار کرد: مسأله مهمی که در جغرافیای سودان قابل رویت است، بحث تشدید تقابل نظامی میان ارتش این کشور و نیروهای واکنش سریع سودان بوده که به ظاهر این درگیری‌ها میان کشورهای عربی مانند عربستان و امارات رخ داده اما در پشت پرده، اسرائیل و ایالات متحده به نوعی صحنه گردان اصلی جنگ در سودان هستند. توجه داشته باشید که تل‌آویو برای تجزیه سودان بزرگ در سال ۲۰۱۶ تلاش‌های زیادی کرد و در نهایت توانست این کشور را به سودان جنوبی و شمالی تقسیم کند. در همین راستا مشکلات عدیده‌ای برای این کشور به وجود آمد و حالا هم شاهد آن هستیم که طی روزهای اخیر هر دو طرف جنگ در سودان جنوبی مقابل یکدیگر ایستادند و درگیری‌ها در این ناحیه بروز و ظهور کرده است.

تبدیل شدن درگیری‌های سودان به یک جنگ منطقه‌ای

وی ادامه داد: در سودان جنوبی زمانی که عمر البشیر در رأس کار قرار داشت، «حمیدتی» که هم اکنون فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان به حساب می‌آید به نوعی توانسته بود منافع خارطوم را تحت‌الشعاع قرار دهد و حتی علیه عمر البشیر اقدام کرده بود. او نه تنها با اماراتی‌ها بلکه با سایر کشورهای غربی در ارتباط است و در این میان سعی کرد تا بتواند در زمان برگزاری گفت‌وگوهای صلح در عربستان به نوعی منافع همین دولت‌ها را پیگیری کند که در نهایت شاهد بودیم تمامی مذاکرات به بن‌بست کشیده شد. نکته مهم در مورد تحولات سودان این است که حالا این درگیری‌ها به دارفور و سودان جنوبی رسیده است و همین موضوع می‌تواند یک امر بسیار خطرناک برای تبدیل شدن این درگیری‌ها به یک جنگ منطقه‌ای به حساب بیاید. از سوی دیگر داده‌های یونیسف نشان می‌دهد که طی ۱۰۰ روز جنگ در سودان، چیزی حدود ۵۰۰ کودک کشته و یا توسط باندهای مافیایی قاچاق انسان، ربوده شده‌اند و از سرنوشت آنها اطلاعاتی در دست نیست.

ترور هدفمند وکلا در سودان و برخی از کشورهای آفریقایی به اوج خود رسیده است

این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: بر همین اساس وضعیت فعلی که حاصل نفوذ کشورهای عربی، رژیم صهیونیستی و حتی سرویس‌های اطلاعاتی غربی در سودان است نشان می‌دهد که وضعیت سودان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. در این بین ایران هم پیشنهاد میانجی‌گری میان طرفین درگیری در سودان را داده و باید منتظر ماند و دید که چه پاسخی از خارطوم مخابره می‌شود. آنچه در این میان باید زیر ذره‌بین قرار بگیرد مسائل امنیتی داخل سودان است. در ماه‌های گذشته علاوه بر ربوده شدن کودکان و زنان، گزارش‌هایی منتشر شده که نشان می‌دهد بحث ترور هدفمند وکلا در سودان و برخی از کشورهای آفریقایی به اوج خود رسیده است و گویای آن است که تمام کسانی که به دنبال احقاق حقوق مردم خود در این کشور هستند و به نوعی می‌خواهند مقابل ظلم بایستند و از حقوق مردم خود دفاع کنند، یک به یک توسط شبکه‌های مافیایی در خاورمیانه و شمال آفریقا ترور می‌شوند یا سرنوشت آنها به مرگ‌های مشکوک ختم می‌شود.

حذف عمدی وکلا و خبرنگاران در عراق

وی در پایان خاطرنشان کرد: در عراق هم طی سال‌های گذشته شاهد آن بودیم که برخی از خبرنگاران و حتی وکلای دادگستری که به نوعی در راستای شفافیت گام برمی‌داشتند از بین رفتند و حالا در سودان هم نخبگان زیادی به کام مرگ کشیده شده‌اند که مشخص نیست چه جریانی پشت این قبیل مسائل قرار دارد. در پایان باید به این نکته اشاره کنم که نشست‌های مختلفی برای حل و فصل بحران سودان در کشورهای عربی از جمله عربستان و مصر برگزار شده اما معتقدم که هیچکدام از این کشورها نمی‌توانند مذاکرات صلح را به تنهایی جلو ببرند و اوضاع را رو به راه کنند؛ چراکه ایالات متحده و اسرائیل نمی‌خواهند این پرونده خاتمه پیدا کند و صلح جاری شود اما به نظرم کشورهای آفریقایی و اسلامی باید خودشان به صورت یک جانبه وارد پرونده شوند و آن را حل و فصل کنند.

منبع: ایلنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back to top button