اخبارویژه

کدام مالکان از معافیت ۱۰۰ درصدی مالیات از درآمد اجاره قراردادهای مسکونی برخوردارند؟

مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی کشور توضیح داد:

وکلاپرس- مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص شرایط معافیت ۱۰۰ درصدی مالیات از درآمد اجاره قراردادهای مسکونی توضیحاتی را بیان کرد.

به گزارش وکلاپرس طبق اعلام مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی کشور برخی از مالکان از جمله:

  • مالکانی که برای املاک استیجاری خود قرارداد سه سال و بیشتر منعقد می کنند
  • مالکان مجتمع‌های مسکونی دارای بیش از سه واحد استیجاری که با رعایت الگوی مصرف مسکن بنا به اعلام وزارت راه و شهرسازی ‌ساخته شده باشند
  • اشخاصی که املاک خود را به  خانوارهای که سه فرزند و بیشتر، خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و یا سه دهک پایین درآمدی اجاره می دهند
  •  و …

از معافیت ۱۰۰ درصدی مالیاتی از درآمد اجاره قراردادهای مسکونی برخوردارند.

مالکان مجتمع‌های مسکونی دارای بیش از سه واحد استیجاری

طبق روابط عمومی سازمان امور مالیاتی، جهانگیر رحیمی درباره معافیت‌های مالیاتی اجاره نامه‌های واحدهای مسکونی، اظهار داشت: براساس تبصره ۱۱ ماده (۵۳) قانون مالیات‌های مستقیم، مالکان مجتمع‌های مسکونی دارای بیش از سه واحد استیجاری که با رعایت الگوی مصرف مسکن بنا به اعلام وزارت راه و شهرسازی ‌ساخته شده باشند، از مالیات معاف خواهند بود. در غیر این صورت درآمد هر شخص‌ ناشی از اجاره واحد یا واحدهای مسکونی در تهران تا مجموع ۱۵۰ متر مربع زیربنای مفید و در سایر نقاط تا مجموع ۲۰۰ متر مربع زیربنای‌ مفید از مالیات بر درآمد ناشی از اجاره املاک مشمول معافیت می‌شوند.

مالکانی که املاک خود را به صورت بلند مدت اجاره می‌‌دهند

وی در خصوص شرایط پرداخت مالیات از سوی مالکانی که املاک خود را به صورت بلند مدت اجاره می‌‌دهند، بیان کرد: مالکانی که انعقاد قرارداد بلند مدت انجام دهند در طول دوره درآمد اجاره برای قرارداد دو ساله مشمول هفتاد درصد (۷۰%) تخفیف و برای قرارداد سه سال و بیشتر مشمول معافیت (۱۰۰%) خواهند بود.

موجرینی که همزمان در واحد مسکونی دیگری مستأجر هستند

مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی افزود: درآمد ناشی از اجاره برای سرپرست خانوار تا سقف میزان معافیت مالیات بر درآمد حقوق موضوع ماده (۸۴) این قانون و درآمد ناشی از اجاره برای موجرینی که همزمان در واحد مسکونی دیگری مستأجر هستند تا سقف اجاره ای که می‌پردازند، مشمول صددرصد (۱۰۰%) تخفیف خواهند شد.

بیشتر بخوانید:

الکانی که املاک خود را به خانوار دارای شرایط خاص اجاره می‌دهند

رحیمی در خصوص پرداخت مالیات از سوی مالکانی که املاک خود را به خانوار دارای شرایط خاص اجاره می‌دهند، گفت: اشخاصی که املاک خود را به  خانوارهای که سه فرزند و بیشتر، خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و یا سه دهک پایین درآمدی بر اساس تأییدیه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اجاره دهند، مشمول صد درصد (۱۰۰%) تخفیف می‌شوند.

مالکانی که املاک خود را اجاره می‌دهند می‌بایست تا تیرماه سال آینده‌‌اش نسبت به ارائه اظهارنامه اقدام کنند

وی در خصوص اعمال معافیت‌های مالیاتی اجاره نامه‌ها، تصریح کرد: از آنجا که برخی از تبصره‌های مربوط به ماده (۵۳) قانون مالیات‌های مستقیم امسال مصوب شده‌اند، آثار مالیاتی آنها در سال آتی رسیدگی خواهد شد؛ مطابق ماده (۸۰) قانون مذکور، مالکانی که املاک خود را اجاره می‌دهند می‌بایست تا تیرماه سال آینده‌‌اش نسبت به ارائه اظهارنامه اقدام کنند.

بیشتر بخوانید:

اعمال معافیت مالیاتی به شرط ثبت اطلاعات قرارداد اجاره در سامانه های مربوطه

مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی در پایان گفت: معافیت‌ها در شرایطی اعمال خواهند شد که  اطلاعات  مربوط به قرارداد اجاره املاک و مستغلات در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور یا در سامانه الکترونیک ثبت اسناد با رعایت قوانین و مقررات ثبت و شرایط برخورداری از معافیت احراز شود.

منبع: سازمان امور مالیاتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا