یادداشت

کارن روحانی: مسائل کلان نهاد وکالت موضوعات شخصی و کوچکی نیست که به راحتی با عدم تشکیل جلسه‌ای آن را به زمان و هفته‌ای دیگر موکول کرد

وکلاپرس- عضو سابق هیات مدیره کانون وکلای مرکز، در واکنش به ابطال انتخابات این کانون و استعفای دسته جمعی هیات نظارت بر انتخابات، تصمیم گیری عاجل بود هیأت مدیره در این باره تاکید کرد.

به گزارش وکلاپرس، انتخابات سی و سومین دوره هیات مدیره کانون وکلای مرکز که روز ۱۹ مهر ماه برگزار شده بود، با شکایت یکی از اعضای این نهاد و با رای دادگاه عالی انتظامی قضات ابطال شد.

در بخشی از این دادنامه در بیان علت ابطال انتخابات عنوان شده بود:

…تعلل و تساهل در برخورد با مظاهر قانون شکنی و عدم برخورد جدی با تبلیغات غیر مجاز در زمان ممنوعیت تبلیغات و بکارگیری و معرفی بدون ضابطه برخی افراد به عنوان ناظر انتخاباتی توسط بعضی از اعضای هیأت نظارت و عدم اهتمام جدی هیأت نظارت بر کنترل اوضاع علی رغم اعتراض برخی از وکلا … دلالت بر عدم التزام عملی بسیاری از نامزدهای انتخاباتی به مقررات و آیین نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال … داشته….

 پس از صدور دادنامه و انتشار آن توسط روابط عمومی کانون وکلای مرکز، هیات نظارت بر انتخابات سی و سومین دوره کانون وکلای مرکز، شامل

  • امیر حسین آبادی (رئیس)
  • محمود رشیدی (عضو اصلی)
  • طهمورث بشیریه (عضو اصلی)
  • حسین عسکری راد (عضو اصلی)
  • بهرام بهرامی (عضو اصلی)
  • مازیار طاطایی (علی البدل اول)
  • علی نقی زاده کوچصفهانی (عضو علی البدل دوم)

به صورت دسته جمعی استعفا دادند.

بیشتر بخوانید:

در همین راستا دکتر کارن روحانی عضو سابق هیات مدیره کانون وکلای مرکز در یادداشتی کوتاه عنوان داشته است: مسائل کلان نهاد وکالت موضوعات شخصی و کوچکی نیست که به راحتی با عدم تشکیل جلسه‌ای آنرا به زمان و هفته‌ای دیگر موکول کرد.

وی تاکید کرده است: هیئت نظارت تعیینی جدید حداکثر باید تا پایان یکشنبه هفته آتی باید اقدامات قانونی جهت برگزاری انتخابات مجدد را انجام دهد.

متن کامل این یادداشت به شرح زیر است:

به موجب ماده ۲۷ آیین نامه اجرایی در صورت ابطال انتخابات، هیئت نظارت باید حداکثر ظرف یک هفته پس از ابلاغ ابطال انتخابات، اقدامات قانونی را جهت برگزاری انتخابات مجدد انجام دهد.

حال که اعضای محترم هیئت نظارت استعفای خود را اعلام داشته‌اند هر چند که آیین نامه در این خصوص حکم خاصی ندارد اما با وحدت ملاک گرفتن از فراز آخر ماده ۲۷، هیئت مدیره می‌بایستی ظرف یک هفته هیئت نظارت جدید را بر اساس مقررات آیین نامه انتخاب کند.

به یاد دارم در دوره ۳۰ و ۳۱ هر زمان نیاز به تصمیم گیری عاجل بود هیأت مدیره حتی در ایام تعطیل و نوروز آماده تشکیل جلسه بود.

مسائل کلان نهاد وکالت موضوعات شخصی و کوچکی نیست که به راحتی با عدم تشکیل جلسه‌ای آنرا به زمان و هفته‌ای دیگر موکول کرد، در حالی که بسیاری از وکلا نگران و منتظر تصمیم گیری هیئت مدیره هستند مقتضی است هیئت مدیره محترم با تشکیل جلسه فوق‌العاده نسبت به انتخاب اعضای هیئت نظارت اقدام نماید زیرا در فرض استعفا هیئت نظارت کماکان مهلت یک هفته ای مذکور در ماده تغییر نیافته و هیئت نظارت تعیینی جدید حداکثر باید تا پایان یکشنبه هفته آتی باید اقدامات قانونی جهت برگزاری انتخابات مجدد را انجام دهد.

از آیین نامه لایحه استقلال:

ماده ۲۷- در صورت ابطال انتخابات، تجدید آن بر طبق مقررات فوق خواهد بود؛ در این صورت، تا تعیین هیئت‌مدیره جدید، هیئت‌مدیره و هیئت نظارت سابق به جز کسانی که به تشخیص دادگاه عالی تخلف آنان در ابطال انتخابات مؤثر بوده است، انجام وظیفه خواهد نمود. هیئت نظارت باید حداکثر ظرف یک هفته پس از ابلاغ ابطال انتخابات، اقدامات قانونی را جهت برگزاری انتخابات مجدد انجام دهد. چنانچه دلیل ابطال انتخابات بر اساس حکم دادگاه عالی، تخلف هیئت نظارت باشد، هیئت‌مدیره ظرف یک هفته هیئت نظارت جدید را بر اساس مقررات این آیین‌نامه انتخاب می‌کند. درهرحال کلیه کسانی که تخلف آن‌ها در ابطال انتخابات مؤثر بوده است، به‌موجب مقررات این آیین‌نامه مورد تعقیب انتظامی قرار می‌گیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا