کارآموزان کانون وکلای مرکز درون ساختمان این نهاد تجمع کردند

وکلاپرس- تعدادی از پذیرفته شدگان آزمون وکالت ۱۴۰۰ امروز مورخ دهم تیر ماه ۱۴۰۲ مقابل و داخل ساختمان کانون وکلای دادگستری مرکز تجمع کردند. این تجمع هم اکنون نیز ادامه دارد.

به گزارش وکلاپرس در حالی که کانون های وکلای سراسر کشور با استناد به ماده ۵۴ آیین نامه جدید لایحه استقلال مصوب قوه قضاییه در حال برنامه ریزی و برگزاری برای آزمون مرحله اول کارآموزی هستند، برخی از پذیرفته شدگان آزمون وکالت ۱۴۰۰ با برگزاری تجمع در مقابل کانون مرکز مخالفت خود را با این رویه اعلام کرده اند.

بیشتر بخوانید:

لازم به ذکر است از ساعتی پیش این تجمع به داخل ساختمان کانون وکلای مرکز هدایت شد و معترضان هم اکنون در سالن کنفرانس جلالی نایینی حضور دارند.

به نظر می‌رسد برخی از مدیران کانون مرکز قرار است با معترضان به صحبت و گفت و گو بنشینند.

اگرچه قرار است آزمون مرحله اول کارآموزی به تجویز آیین‌نامه لایحه استقلال در روزهای پایانی تیرماه برگزار شود، اما برخی تجمع کنندگان معتقدند برگزاری آزمون مخالف قانون تسهیل بوده و برخی دیگر هم برگزاری آزمون را موکول به تصویب دستورالعمل ماده ۱۶۱ آیین نامه لایحه استقلال می‌دانند.

بر اساس برخی از نامه های و بیانیه های منتشر شده در فضای مجازی این افراد به مواردی از قبیل:

اعتراض دارند.

 «نه به آزمون مجدد»، «دستورالعمل ماده ۱۶۱ آیین‌نامه کجاست؟»، «نه به آزمون عیر قانونی» و … جزو شعارهای امروز معترضین در این تجمع بوده است.

درخواست برگزاری کارآموزی بر اساس آیین‌نامه سابق

در بخشی از بیانیه‌های منتشر شده تعدادی از پذیرفته شدگان درخواست اجرای آیین نامه سابق را داشته و متذکر شده‌اند: بدون تنظیم دستورالعمل مذکور[موضوع ماده ۱۶۱] و تصویب آن توسط رئیس قوه قضاییه برگزاری آزمون مرحله اول خلاف نص صریح قانون بوده و در همین راستا تا زمان تصویب دستورالعمل مذکور، خواستار انجام کارآموزی بر اساس آیین نامه سابق هستیم.

همچنین با تاکید بر تعامل و گفت و گو  خواسته اند دستور العمل مذکور نیز باید در فرایندی مبتنی بر تعامل با کارآموزان و نه دستوری و متخاصمانه تنظیم گردد و مواد آزمونی آن با آزمون ورودی وکالت و نیز آزمون اختبار هم پوشانی نداشته باشد؛ بلکه از مسائل کاربردی تدریس شده در کلاسها و با در نظر گرفتن فرصت کافی برای مطالعه باشد.

علاوه بر کانون وکلای مرکز، در کانون وکلای دادگستری گیلان نیز تجمعی از سوی کارآموزان در اعتراض به آزمون کارآموزی برگزار شده است.

چند ماده از آیین نامه لایحه استقلال مصوب ۱۴۰۰:

ماده ۵۴- کارآموز در دوره کارآموزی، تکالیف زیر را در سه مرحله تحت نظر کانون و وکیل سرپرست، انجام می‌دهد:

۱- مرحله اول: شرکت در جلسات سخنرانی علمی و کارگاه‌های آموزشی حوزه وکالت و کارآموزی به مدت دو ماه و حداقل پنجاه ساعت؛ در پایان این مرحله، از کارآموز آزمون کتبی به‌عمل‌آمده و پس از قبولی، بلافاصله مرحله دوم آغاز می‌شود. در صورت عدم شرکت در آزمون یا عدم قبولی، این آزمون تا دو مرتبه دیگر قابل تکرار است. در صورت عدم شرکت یا عدم قبولی کارآموز در نوبت سوم، با اعلام کمیسیون کارآموزی و تأیید هیئت‌مدیره، پروانه کارآموزی ابطال خواهد شد. این تصمیم قابل‌اعتراض در دادگاه عالی است.

۲-مرحله دوم: کارآموز مدت شش ماه هر روز (به‌غیراز ایام تعطیل) تمام‌وقت اداری در مراجع قضایی حضور می‌یابد و روزانه از یک پرونده دارای وقت رسیدگی یا در حال رسیدگی، گزارش تهیه می‌نماید. کارآموز در این مدت باید در همه انواع مراجع قضایی اعم از شعب دادیاری و بازپرسی دادگاه‌های حقوقی، خانواده، کیفری یک و دو، انقلاب، تجدیدنظر، دوایر اجرای احکام شرکت نموده و حضور داشته باشد. در صورت عدم تأیید کمیسیون کارآموزی، این دوره تا دو مرتبه دیگر و هر بار حداکثر به مدت چهار ماه قابل تمدید است. در پایان مرتبه سوم و عدم تأیید در کمیسیون کارآموزی، با اعلام کمیسیون و تأیید هیئت‌مدیره، پروانه کارآموزی ابطال می‌شود. این تصمیم قابل اعتراض در دادگاه عالی است.

تبصره- تهیه امکانات و برنامه اجرایی بند فوق بر عهده کانون است که با هماهنگی دادگستری کل استان اقدام خواهد کرد.

۳- مرحله سوم: مدت این مرحله هفت ماه است و کارآموز باید تکالیف زیر را انجام دهند:

الف- با معرفی کانون نزد وکیل سرپرست به آموزش و تمرین عملی امور وکالت بپردازد و گواهی ماهانه وکیل سرپرست را ارائه دهد؛

ب- در حداقل پنجاه ساعت جلسات سخنرانی علمی و کارگاه آموزشی حضور یابد؛

پ- امور محوله از سوی کانون را انجام دهد؛

ت- گواهی مربوط به انجام تکالیف را ارائه داده و پس از تأیید در کمیسیون کارآموزی، در اختبار کتبی و شفاهی شرکت کند.

تبصره ۱- در صورت عدم انجام تکالیف مذکور یا عدم شرکت در اختبار کتبی و شفاهی یا عدم قبولی، مرحله سوم به ترتیب مقرر تجدید می‌شود. چنانچه کمیسیون کارآموزی مجدداً انجام تکالیف را تأیید نکند یا عذر غیبت از اختبار را موجه نداند و یا کارآموز در اختبار قبول نشود، پروانه کارآموزی به نحو مندرج در بند ۲ ابطال خواهد شد.

تبصره ۲- کارآموزان در دوره سوم می‌توانند تحت نظر وکیل سرپرست، وکالت حداکثر تا پنج پرونده را در ماه قبول کنند. وکالت کارآموزان در پرونده‌هایی که احکام آن‌ها قابل فرجام است یا

مرجع تجدیدنظر از احکام آن‌ها دیوان عالی کشور است و یا پذیرش اعاده دادرسی کیفری، منفردأ یا به همراه وکیل سرپرست و سایر وکلا ممنوع است.

تبصره ۳- در مورد کارآموزانی که طبق قانون نصف مدت مقرر کارآموزی می‌کنند، مدت دوره‌های سه‌گانه فوق به نصف کاهش می‌یابد.

ماده ۱۶۱- دستورالعمل‌های این آیین‌نامه از قبیل دستورالعمل‌های مربوط به مواد ۱۷، ۵۴ ۱۲۰، ۱۵۶ و ۱۵۸ و نیز دستورالعمل نقل و انتقال وکلا و کارآموزان، ظرف مدت شش ماه از تاریخ ابلاغ این آیین‌نامه توسط کانون‌ها تهیه و به تصویب رئیس قوه قضاییه می‌رسد.

خروج از نسخه موبایل