چهارگوشه
این قانون که در تاریخ ۷/۵/۱۳۹۸ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، روز ۷ شهریورماه در روزنامه رسمی منتشر شد. بر اساس این قانون بهمنظور ارتقای توانمندی جامعه در امور پیشبینی و پیشگیری، کاهش خطر و آسیبپذیری، پاسخ مؤثر در برابر مخاطرات طبیعی، حوادث و بحرانها و…، وظایفی بر عهده دستگاههای اجرایی دولتی و عمومی و غیر دولتی قرار گرفته است.
رأی وحدترویه شماره ۷۷۸ مورخ ۲۸/۳/۱۳۹۸ هیأتعمومی دیوان عالی کشور
براساس این رای وحدت رویه، جرائم مذکور در ماده ۷۰۲ اصلاحی قانون مجازات اصلاحی (ساخت، خرید، فروش،حمل، نگهداری و…مشروبات الکلی) از شمول بند «ت» ماده ۴۷ قانون مجازات اسلامی (قابل تعلیق نبودن قاچاق عمده مشروبات الکلی) خارج است. بنابراین اجرای مجازات این جرائم با رعایت شرایط ماده ۴۶ قانون اخیر قابل تعلیق است.
لایحه صیانت، کرامت و تأمین امنیت بانوان در برابر خشونت
این لایحه ابتدائاً با نام «لایحه تأمین امنیت زنان در برابر خشونت» در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تدوین یافته و به قوه قضاییه ارجاع شده بود که پس از تغییراتی در نام و محتوا برای ادامه مراحل قانونی به دولت ارسال شد.
مصوبههای رئیس قوه قضاییه
در شهریورماه مصوبههایی به شرح زیر از سوی رئیس قوه قضاییه ابلاغ شدند:
آییننامه اجرایی احراز عنوان ضابط دادگستری
دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری زندانها
بخشنامه نحوه احضار اشخاص حقوقی
بخشنامه تشکیل ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی
دستورالعمل تشکیل پرونده شخصیت متهم
آییننامه اجرایی بند (الف) ماده (۷۰) قانون برنامه ششم توسعه کشور
مصوبه شماره۷۰۵۶۰/ت۵۶۲۷۸هـ مورخ ۹/۶/۱۳۸۹ هیأت وزیران که با هدف پوشش بیمه پایه اجباری سلامت برای همه شهروندان و برخورداری از یارانه دولت جهت حق سرانه بیمه از طریق سنجش دهک و درآمد خانوار تصویب شده است. افراد فاقد بیمه پایه سلامت، بیمهشدگان مناطق روستایی، عشایری و شهرهای کمتر از بیست هزار نفر جمعیت، بیمهشدگان شهری بیمه سلامت و اقشار تحت پوشش نهادهای حمایتی مشمول این آییننامه هستند.
آییننامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی
تصویب نامه شماره ۶۶۶۱۲/ت۵۵۶۸۶هـ مورخ ۱۳۹۸/۵/۳۰ هبأت وزیران که به استناد تبصره (۱۰) ماده واحده قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی مصوب ۱۳۹۶ تهیه و ابلاغ شده است. هدف این تصویبنامه جلوگیری از تقلب و نیز ترویج اخلاق در پژوهش در دانشگاهها، موسسات آموزش عالی و حوزههای علمیه است.
آییننامه اجرایی تبصره (۱) ماده (۵) مکرر قانون صدور چک
تصویبنامه شماره ۷۲۲۰۸/ت۵۶۵۷۹هـ مورخ ۱۳۹۸/۶/۱۲ هیأت وزیران درخصوص تعلیق یک ساله محرومیت بنگاههای اقتصادی از محرومیتهای مندرج در ماده ۵ مکرر قانون صدور چک (عدم افتتاح حساب و مسدود کردن وجوه حسابها و…) در صورت غیرقابل پرداخت بودن مبلغ چک یا کسری مبلغ چک است.
اصلاح آییننامه صدور انواع گواهینامههای رانندگی
با تصویب مصوبه شماره۷۶۴۱۶/ت۵۵۶۰۲هـ مورخ ۱۳۹۸/۶/۲۴ هیأت وزیران، رانندگی دارندگان گواهینامه پایه سوم با وسایل نقلیه سواری در حوزه حمل و نقل عمومی در صورت سپری شدن دو سال از اخذ گواهینامه رانندگی پایه سوم و داشتن حداقل سن (۲۳) سال تمام ممکن است.
طبق این بخشنامه که در تاریخ ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ ابلاغ شدهاست، ارائه خدمات غیر حضوری (نظیر تراکنشهای بانکی اینترنتی) در بانکها ضرورتاً مستلزم استفاده از رمزهای پویا بوده و ادامه بهکارگیری رمز دوم ایستا از مصادیق آسیبپذیری امنیتی خدمات بانکی محسوب میشود، بنابراین مسئولیت هرگونه سوءاستفاده از حساب مشتریان ناشی از عدم اجرای الزامات رمزهای پویا در سرویسهای بانکی بر عهده بانک است و بانک مسئول جبران خسارات وارده به مشتریان میباشد.