اخبار کانون ها

پیشنهادات کانون وکلای دادگستری فارس درباره طرح ارتقای خدمات حقوقی

وکلاپرس– کانون وکلای دادگستری فارس،کهگیلویه و بویراحمد پیشنهادات خود را در خصوص طرح ارتقاء کیفیت خدمات حقوقی به کمیسیون قضایی مجلس مطرح کرد.

به گزارش وکلاپرس، کانون وکلای دادگستری فارس،کهگیلویه و بویراحمد پیشنهادات خود را در خصوص طرح ارتقاء کیفیت خدمات حقوقی به کمیسیون قضایی مجلس مطرح کرد.

گفتنی است طرح ارتقای خدمات حقوقی و قضایی در جلسه روز یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ صحن مجلس اعلام وصول شد و بررسی کلیات  این طرح ۱۸ تا ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ در دستور کار کمیسیون قضائی مجلس قرار گرفت.

بیشتر بخوانید:

به همین منظور کانون وکلای دادگستری فارس، کهگیلویه و‌یویراحمد در نامه ای نوشت: در حاشیه همایش روسای کانون های وکلای دادگستری کشور در کیش که با حضور رییس و نایب رییس محترم کمیسیون قضایی مجلس برگزار شد مقرر گردید چنانچه کانون های وکلا در خصوص طرح اصلاح قانون آیین دادرسی کیفری و طرح ارتقاء کیفیت خدمات حقوقی که هم اکنون در کمیسیون قضایی مجلس مطرح است پیشنهاداتی دارند ظرف مدت دو هفته اعلام نمایند، موضوع در دستور کار قرار گرفت و هیات رییسه کانون وکلای دادگستری فارس، کهگیلویه و‌یویراحمد پیشنهادات راجع به دو‌ طرح مذکور را تهیه و‌ به کمیسیون قضایی مجلس ارسال نمود.

متن پیشنهادات کانون وکلای دادگستری منطقه فارس درباره طرح ارتقای خدمات حقوقی در ادامه آمده است.

جناب آقای دکتر سرکزی

رئیس محترم کمیسیون قضائی مجلس شورای اسلامی

با سلام و احترام؛

پیرو مذاکرات حضوری در همایش کیش به پیوست پیشنهادات کانون وکلای دادگستری فارس در خصوص طرح ارتقاء خدمات حقوقی و قضایی ارسال می گردد.

تقاضا دارد موارد پیشنهادی در طرح مذکور مورد توجه قرار گیرد.

با تجدید احترام؛ دکتر همان پارسا
رئیس کانون وکلای دادگستری فارس و کهگیلویه و بویراحمد

الف: صدور پروانه کارآموزی و پروانه وکالت

ماده ۱: کانون وکلای دادگستری به عنوان تنها نهاد قانونی متولی صدور پروانه وکالت هر ساله آزمون ورودی کارآموزی وکالت را از طریق اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری برگزار می نماید.

۲- ظرفیت مورد نیاز هر حوزه به تشخیص هیأت مدیره کانون وکلای آن حوزه به دادگستری کل استان متبوع پیشنهاد و با تأیید رئیس کل دادگستری مبنای پذیرش سالانه در هر آزمون خواهد بود .

۳- متقاضیان استفاده از سهمیه ایثارگران می بایست حداقل ۷۰ آخرین رتبه پذیرفته شدگان آزاد را تحصیل نمایند .

۴- متقاضیان موضوع بند (د) ماده ۸ قانون استقلال کانون وکلای دادگستری در صورتی می توانند پروانه کارآموزی وکالت دریافت کنند که به مدت مقرر در قانون مذکور مستمراً یا متناوباً به عنوان نماینده حقوقی در دعاوی مربوط به نهاد متبوع دخالت داشته باشند .

تبصره: صدور پروانه وکالت برای متقاضیان بند (د) ماده مذکور و تبصره ۱ آن منوط به طی دوره کارآموزی و پذیرش در اختبار است.

ب: تأمینات حرفه‌ای و کلا

۵- وکلای دادگستری در حین انجام وظایف حرفه ای نزد مراجع قضائی و انتظامی و اداری و در مبادی ورودی به اماکن مربوطه از احترام و تأمینات حرفه قضاوت برخوردارند و هرگونه هتک حرمت نسبت به آنها مستوجب مجازات کیفری و انتظامی است .

۶- وکلای دادگستری در مقام دفاع از حقوق قانونی موکل خود در حدود قانون دارای مصونیت هستند و تعقیب کیفری واحضار یا جلب یا بازداشت آنها در دعاوی مربوط به امور حرفه ای مستلزم هماهنگی قبلی با کانون متبوع، با اعلام کتبی عنوان اتهام است و در صورتی که کانون برای حمایت قانونی از عضو تابع خود نماینده معرفی نماید مرجع مذکور مکلف به پذیرش نماینده در کلیه مراحل تحقیق و دادرسی است.

۷- ابطال پروانه کارآموزی یا پروانه وکالت و تعلیق یا محرومیت دائم یا موقت از حرفه وکالت منحصراً با رأی دادگاه انتظامی کانون با رعایت مراحل قانونی ممکن است.

۸- طرح و تعقیب کلیه دعاوی موضوع صلاحیت دادگاه کیفری یک، دادگاه نظامی یک، دادگاه انقلاب و دعاوی حقوقی موضوع صلاحیت دادگاه های عمومی حقوقی مستلزم دخالت وکیل دادگستری به وکالت از اصحاب دعوی خواهد بود.

تبصره: در صورت احراز عدم تمکن مالی هر یک از اصحاب دعوی به درخواست آنها یا مرجع قضائی مربوطه وکیل معاضدتی یا تسخیری حسب مورد از سوی کانون وکلا معرفی خواهد شد .

ج: خدمات بیمه

۹- کلیه وکلا و کار آموزان وکالت همزمان با صدور پروانه وکالت کارآموزی تحت پوشش بیمه درمان عمومی بیمه سلامت قرار خواهند گرفت .

۱۰- صندوق حمایت و کلا مکلف به پرداخت حق بیمه پایه درمانی و پرداخت ۲۰ درصد حق بیمه تکمیلی و کلا و کار آموزان عضو است. آئین نامه این ماده ظرف مدت ۳ ماه به تصویب مجمع عمومی صندوق حمایت خواهد رسید.

۱۱- بانوان وکیل یا کار آموز سرپرست خانوار در صورت بازنشستگی و از کار افتادگی و همچنین افراد تحت تکفل آنها در صورت فوت سرپرست از حقوق مقرر در قانون صندوق حمایت و کلا برخوردارند.

۱۲- بودجه حق الوکاله های معاضدتی و تسخیری سالیانه در قانون بودجه منظور و مستقیماً به حساب اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری واریز خواهد شد تا بر اساس پرونده های معاضدتی و تسخیری حوزه های استانی کانون ها به حساب آنها منظور گردد.

۱۳- کلیه شرکت های بیمه مکلف به پیش بینی بیمه وکالت در فهرست اقسام بیمه قراردادی به منظور پوشش بیمه ای حق الوکاله وکلا می باشند.

پیشنهادات کانون وکلای دادگستری منطقه فارس درباره طرح ارتقای خدمات حقوقی
پیشنهادات کانون وکلای دادگستری منطقه فارس درباره طرح ارتقای خدمات حقوقی
پیشنهادات کانون وکلای دادگستری منطقه فارس درباره طرح ارتقای خدمات حقوقی
پیشنهادات کانون وکلای دادگستری منطقه فارس درباره طرح ارتقای خدمات حقوقی
پیشنهادات کانون وکلای دادگستری منطقه فارس درباره طرح ارتقای خدمات حقوقی
پیشنهادات کانون وکلای دادگستری منطقه فارس درباره طرح ارتقای خدمات حقوقی

منبع: روابط عمومی کانون وکلای دادگستری فارس، کهگیلویه و‌یویراحمد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا