پاسخ رئیس کانون وکلای دادگستری سمنان به اظهارات اخیر محمدتقی نقدعلی
وکلاپرس- رئیس کانون وکلای دادگستری سمنان، به اظهارات اخیر محمدتقی نقدعلی مبنی بر دفاع از قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در حوزه وکالت، پاسخ داد.
به گزارش وکلاپرس، در روزهای گذشته حجت الاسلام محمد تقی نقد علی در گفت و گویی با خبرگزاری خانه ملت در دفاع از قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار عنوان کرده بود: قانون تسهیل، امید بسیاری بین حقوقخواندگان برای رفع انحصار از پذیرش وکالت ایجاد کرد.
نقد علی مدعی شده بود: اصلاح بخش مربوط به وکالت در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار محرومیت ۴۰ تا ۸۰ درصدی قبول شدگان وکالت را در پی دارد.
متن کامل اظهارات نقد علی را در لینک زیر بخوانید:
نقد علی مدعی شد: محرومیت ۴۰ تا ۸۰ درصدی پذیرفتهشدگان آزمون وکالت در صورت تغییر حد نصاب قانون تسهیل
در همین راستا وکیل سید حسین حسینی رئیس کانون وکلای سمنان در یادداشتی به اظهارات اخیر محمدتقی نقدعلی، نماینده خمینیشهر در مجلس شورای اسلامی پاسخ داده است.
رئیس کانون وکلای سمنان در نقد قانون تسهیل و پیامد های آن عنوان داشته است: امروز، مردم در تشخیص وکلای باسواد و کارآمد از میان انبوه افرادی که بدون صلاحیت وارد این حرفه شدهاند، سرگرداناند. وکلایی که روزگاری مدافعان عدالت بودند، اکنون نظارهگر سقوط جایگاه، معیشت و آینده حرفهای خود هستند.
متن کامل پاسخ رئیس کانون وکلای دادگستری سمنان، به شرح زیر است:
در شهر کوچک «بیارجمند» در استان سمنان، با جمعیتی حدود پنج هزار نفر که اغلب آنان کهنسالاند، شاهد حضور ۳۴ وکیل و ۶ کارآموز وکالت هستیم. این آمار، بدون احتساب وکلای وابسته به نهادهای موازی است. در شهری که عمده پروندهها به شکار غیرمجاز و تصادفات جادهای محدود میشود، وکلا در انتظار حادثهای نشستهاند تا شاید فرصت اندکی برای فعالیت پیدا کنند. این تصویر، نه نمایانگر عدالت، بلکه سندی است بر شکست سیاستگذاریهایی که بدون درک از واقعیتهای اجتماعی، حرفه مقدس وکالت را به بحرانی بیسابقه کشاندهاند.
محمدتقی نقدعلی در اظهارات اخیر خود عنوان کرده است که: «انحصارگران مقاومت زیادی به خرج میدهند تا از ورود وکلای جوان جلوگیری شود. قانون تسهیل، امید بسیاری بین حقوقخواندگان برای رفع انحصار از پذیرش وکالت ایجاد کرد.»
شگفتزدهایم از دفاع سرسختانه برخی نمایندگان، که با مصاحبهها و هجمههای رسانهای مکرر میکوشند نقصهای این قانون را انکار کنند. گویا هیچ ایرادی بر این قانون مترتب نیست و هیچ نیازی به اصلاح نمیبینند. اما اینجانب، بهعنوان وکیلی که به دفاع از عدالت سوگند یاد کردهام، نمیتوانم و نخواهم توانست در برابر نقایص فاحش این قانون سکوت اختیار کنم.
احترام به قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و اجرای آنها، وظیفه تمامی افراد جامعه است؛ با این حال، نقد و ارزیابی قوانین نیز حقی است که جامعه از آن برخوردار است.
وَإِذَا جَاءَهُمْ أَمْرٌ مِّنَ ٱلْأَمْنِ أَوِ ٱلْخَوْفِ أَذَاعُواْ بِهِۦ ۖ وَلَوْ رَدُّوهُ إِلَى ٱلرَّسُولِ وَإِلَىٰ أُو۟لِی ٱلْأَمْرِ مِنْهُمْ… (سوره نساء، آیه ۸۳)
قانون تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار، با شتابزدگی و بدون تأمل بر نیازهای واقعی جامعه و زیرساختهای موجود، تصویب شد و حرفه وکالت را به عرصه رقابت افرادی تبدیل کرد که اغلب فاقد حداقلهای علمی و حرفهای هستند.
این قانون، نهتنها جایگاه وکلای شایسته را متزلزل کرده، بلکه شأن این حرفه را نیز به چالش کشیده است. امروز، مردم در تشخیص وکلای باسواد و کارآمد از میان انبوه افرادی که بدون صلاحیت وارد این حرفه شدهاند، سرگرداناند. وکلایی که روزگاری مدافعان عدالت بودند، اکنون نظارهگر سقوط جایگاه، معیشت و آینده حرفهای خود هستند.
آیا این همان “عدالت و تدبیر” است که حامیان این قانون وعدهاش را داده بودند؟
سیاستگذاریهای نادرست امروز، نتیجه تصمیمات نسنجیده گروهی اندک در مجلس گذشته که با رویکرد اقتصادی به مسائل حقوقی نگریستند، سبب شد با استفاده از کلیدواژههایی همچون «انحصارگرایی» و تکیه بر شعارهای بیپشتوانه، جایگاه دستگاه قضایی و شأن وکالت قربانی شود.
تصمیماتی که پیشتر آثار مخرب آن در بحرانهای اقتصادی آشکار شده بود، اکنون حرفه وکالت و عدالت اجتماعی را نیز به بحرانی بیسابقه کشانده است.
آیا وقت آن نرسیده است که مدافعان این قانون به جای شعارهای توخالی، پیامدهای واقعی آن را ببینند؟ آیا نمیبینند که قانون تسهیل نهتنها موجب ورود وکلای جوان شایسته نشده، بلکه این حرفه مقدس را به بازاری آشفته تبدیل کرده است که در آن، عدالت و شفافیت به حاشیه رانده شدهاند؟
این اقدامات نهتنها در تضاد کامل با منویات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) است که همواره بر عقلانیت، مشورت و دوراندیشی تأکید داشتهاند، بلکه نشانگر بیتوجهی به حقوق مردم و نیازهای واقعی جامعه است. عدالت، تنها یک شعار نیست؛ عدالت، مسئولیت است؛ فهم عمیق از شرایط اجتماعی و اقتصادی است؛ و بیش از همه، تصمیمگیری خردمندانه و مبتنی بر واقعیت است.
حرفه وکالت، این میراث گرانقدر عدالت، امروز بیش از هر زمان دیگری در خطر است. ما، وکلای این سرزمین، خواستهای ساده اما مهم داریم: بازگشت به عقلانیت و اصلاح این قانون بر اساس مشورت با اهل فن و واقعیتهای جامعه. این تنها راه نجات حرفه شریف وکالت و تضمین دسترسی مردم به وکلای شایسته و باسواد است.
وقت آن رسیده که با شجاعت، مسیر اصلاح قانون تسهیل را بپذیریم، پیش از آنکه یکی از ارکان اصلی عدالت برای همیشه از دسترس مردم دور شود.
وکیل سید حسین حسینی
رئیس کانون وکلای دادگستری استان سمنان
آقای نقد علی فقط برای مطرح شدن این مسائل را مطرح میکنه، همه کارشناسان و متخصصان مربوطه اعم از وکلا، سردفتران اسناد رسمی و کارشناسان دادگستری به ایرادات این قانون اذعان دارند،بچه من از کلاس اول بخواد بره کلاس بالاتر باید معدلش بالای میانگین ۱۰ باشه،طرف سیکل یا دیپلم بخواهد بگیره باید معدل ۱۰ باشه،چطور شخصی که میخواد سردفتر یا وکیل یا کارشناس بشه با معدل کمتر از ۱۰ می تونه؟؟مشخص هست این حرفها جهت تحقق عدالت نیست
مهم ترین ایراد قانون تسهیل برای وکالت و کارشناسی دادگستری . فدا کردن عدالت در قبال آمار سیاسی است
با سلام
ای کاش قانونی بود که درقبال تصمیمات اشتباهی که مدیران (مثل تصمیمات ارزی و بورسی)یا طرحهای که نمایندگان تصویب میکردند(مثل قانون تسهیل و ..) و بعدا آثار مخرب آنها نمایان می شد.
بانیان این گونه تصمیمات یا قوانین را ملزم به پاسخگوئی و برای آنها مسئولیت مدنی یا کیفری تعیین می نمود.
تا شاهد تصمیمات و قوانین مشکل گشته و کارشناسی شده درجهت پیش برد کشور بودیم
مهمترین نتیجه ایی که از ایده جناب نقدعلی حاصل خواهد شد، اضافه نمودن کارچاق کن به بازار کار وکالت، تحت نام مقدس وکیل است.
ادمین محترم من چند بار کامنت گذاشتم متأسفانه انتشار نمیدین ولی باز من نظرم رو میدم حالا خودتون می دونین ولی شرعا و قانونا شما بایستی انتشار بدین .
ببینید در مورد قانون تسهیل چند سال پیش همین موضوع قانون تسهیل در مورد داروخانهها مطرح بود اوایل داروخانهها مقاومت میکردند میگفتند نه مگه داروخونه فعالیت اقتصادیه !! این یه مسئله حاکمیتیه!! که البته من معتقدم نه رابطه مستقیمی بین حاکمیت و داروخانه وجود داره و نه اسمی به جز فعالیت اقتصادی میشه برای داروخونه و وکالت گذاشت . ولی خب حالا از این بگذریم اگه یادتون باشه اون موقع من خودم یادمه که برای تهیه داروهای مختلف چه مصیبتی میکشیدیم صف وایمیستادیم نمیدونم پیدا نمیشد میفروختن تو بازار آزاد و… و توی هر شهری هم چند تا بیشتر داروخانه نبود و بعضی شهرها اصلا یه دونه بود دوست من با چه عذابی رفت درسش که تموم شد باهم رفتیم اداره غذا و دارو و اونجا برای نوبت مجوز داروخونه ثبت نام کردیم بعد اون مسیولش امار تقاضاهای قبل از اون رو که بهمون داد داشتیم برمی گشتیم دوستم در یک لحظه متحول شد و رسما افسردگی گرفت خدا شاهده بهش هر چی می گفتی می گفت حساب کردم دقیقا ۷۴ سال دیگه نوبت مجوز من میرسه آخه من مگه ۷۴ سال دیگه زنده ام !!! حالا خدا رو شکر بعد یه مقدار مقاومت کردن به این نتیجه رسیدن که تمکین کنند و راه دیگه ای ندارن و الان اوضاع داروخونه ها بهتر نشده ؟ تو هر کوچهای یه دونه داروخونه زدن چه مشکلی هست؟ که الان مثلاً شما بیاین از این درس بگیرین بگین چون داروخونه ها مشکل شده حالا میخوایم وکالتم اینجوری بکنیم!!! یعنی واقعاً در کلمه کلمه حرفهاتون انحصارطلبی موج میزنه. شاید فردا روزی فرزند شما هم تو این وضعیت گیر کنه و سرخورده بشه و هر روز با خوندن یه مطلب افسردگی بگیره که جهان دار مکافات است .
قانون تسهیل مجوزهای کسب و کار.ازاین جمله هرچیزی به ذهن میرسه غیراز برپایی عدالت.مگر وکالت بغالیه که از اون به عنوان کسب و کار یاد بشه؟این قانون کیفیت رو فدای کمیت کرده.وکالت شغل شریفی است که با حقوق ملت در ارتباط هست وقتی حقوق ملت دست وکلای بی علم بیوفته آیا اون شخصی که حقش بخاطر ناکارآمدی وکیل تسهیلی یا … پایمال میشه باید طبعات این قانون تسهیل را پس بده؟ممکنه شخصی مال یا جانش در خطر باشه وپرونده اش را به وکلای بی علم بده وجان یا مالش درخطر بیوفته آیانمایندگانی که این طرح را تصویب کردند وجدان آرام دارند؟همیشه قوانینی به صورت ازمایشی یا موقتی تصویب شده یا قانونی قانون دیگری را نسخ کرده پس نمایندگان مصوب این طرح هم بهتره کوتاه بیایند ودر پی برطرف کردن معایب بیش از حد این قانون باشند تاحقوق عموم مردم فدای بی عدالتی های قانون تسهیل نشونداین قانون نیاز شدید به بازنگری و اصلاح همه جانبه دارد.
وقتی علاقه به رشته ای باشه و موفقیت در اون رشته مردم تشخیص میدهند چه کسی برای رفع مشکل آنها مناسب است اینطور مثال میزنم اگر رشته پزشکی بدون کنکور بود همه میرفتند دکتر میشدند حالا باید مریض پیدا شود و برای همه کم میشود حالا آنکس که به پزشکی علاقه ای ندارد دنبال علاقه واقعی میرود و آنکس که علاقه واقعی دارد در مسیر پر پیچ و خم قبولی دست و پا نمی زند و تلاشش برای رفع مشکل هم وطنش است .برعکس تصور برخی ها سهولت در قبولی بعضی آزمونها آنها را بی کلاس نکرده بلکه افراد علاقه مند واقعی را جذب خودش میکند