اخبار مجلس شورای اسلامیویژه

نماینده مجلس: کاهش سقف مهریه به ۱۴ سکه بدون ضمانت جایگزین موثر، تضعیف حقوق زنان است

وکلاپرس- عضو فراکسیون زنان مجلس عنوان کرد: کاهش سقف مهریه به ۱۴ سکه بدون ضمانت جایگزین موثر، تضعیف حقوق زنان است.

به گزارش وکلاپرس به نقل از خانه ملت، زهرا خدادادی، گفت: ما به هیچ وجه موافق مهریه‌های بالا نیستیم اما کاهش سقف اجرای فوری مهریه از ۱۱۰ سکه به ۱۴ سکه، آن هم بدون ضمانت جایگزین مؤثر، در عمل تضعیف حقوق شرعی و قانونی زنان است و این اقدام، به‌جای تعدیل نظام مهریه، امنیت حقوق مالی زن در ازدواج را مخدوش می‌کند.

بیشتر بخوانید:

عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با انتقاد از یک‌سری یک‌جانبه‌گرایی در طرح اصلاح موادی از قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی و برخی از احکام راجع به مهریه، گفت: در این طرح با وجود برخی اصلاحات مفید، ما شاهد نوعی یک‌طرفه‌گرایی در حمایت از مردان بدهکار هستیم؛ درحالی‌که اصل عدالت ایجاب می‌کند طرحی با رویکرد متوازن و حمایتی برای هر دو طرف رابطه زندگی مشترک تدوین شود. ضمن آنکه بسیاری از زنان، در عمل برای گرفتن همین ۱۴ سکه هم باید ماه‌ها در راهروهای دادگاه دوندگی کنند.

نماینده مجلس تصریح کرد: ما به هیچ وجه موافق مهریه‌های بالا نیستیم؛ به‌‌خصوص که در دین مبین اسلام به سهل‌گیری در ازدواج و پایین بودن مهریه سفارش بسیار شده است؛ منتهی زمانی می‌توانیم مهریه -که عملا تنها ابزار حمایتی بانوان است- را حذف کنیم، که دستیابی به سایر حقوق مانند حق طلاق، حضانت، تنصیف اموال، اشتغال، مسکن، تحصیل و خروج از کشور را برای بانوان تسهیل کنیم و از عدالت دور نشویم.

بیشتر بخوانید:

خدادادی با تأکید بر اینکه قانونگذار باید شرایط را جامع و کامل در نظر بگیرد، اضافه کرد: تنها با استناد به برخی موارد استفاده ابزاری از مهریه نمی‌توان شرایط را به کل جامعه تعمیم داد و برای عموم مردم قانون نوشت؛ همچنان که در مواردی هم اعسار به عنوان ابزاری برای آقایان جهت فرار از پرداخت مهریه استفاده می‌شود. از طرفی هم آگاهی‌بخشی به زوجین نسبت به قوانین حقوقی، نقش بسیار حیاتی را در جامعه امروز ایفا می‌کند که موجب کاهش پرونده‌های طلاق خواهد شد  و  باید در این خصوص اهتمام جدی انجام گیرد.

او با بیان اینکه کاهش سقف اجرای فوری مهریه از ۱۱۰ سکه به ۱۴ سکه، آن هم بدون ضمانت جایگزین مؤثر، در عمل تضعیف حقوق شرعی و قانونی زنان است؛ تصریح کرد:  این اقدام، به‌جای تعدیل نظام مهریه، عملاً امنیت حقوق مالی زن در ازدواج را مخدوش می‌کند. مگر نه اینکه ماده ۲۲ قانون حمایت از خانواده سال ۱۳۹۱ برای حفظ کرامت خانواده و ایجاد تعادل در مسئولیت‌های زوجین تصویب شد؟ حال چگونه با کاهش یک‌طرفه ضمانت اجرا، می‌خواهیم از حقوق خانواده صیانت کنیم؟

خدادای در پایان تأکید کرد: مسیر اصلاح قوانین خانواده باید با مطالعات میدانی، اجماع کارشناسانه و گفت‌وگو با فعالان حقوق زن همراه باشد؛ نه بر اساس فشار رسانه‌ای یا فضای عوام‌پسند. این طرح باید با دقت بیشتری بازنگری شود تا خدشه‌ای به بنیان خانواده وارد نشود.

منبع: خانه ملت

یک دیدگاه

  1. در زمان پیامبر (سنت مهریه) چیزی نبوده که الان هست. ۱۴ سکه هم کم نیست و به راحتی قابل پرداخت نیست. جدای از اون بحث شیربها هم پیش میاد که فقط اسمش با مهریه فرق داره ولی همونه!

    به جای سنگ اندازی فکری به حال ساده تر شدن ازدواج بشه. حتی اگر کسی ازدواج بکنه و منجر به جدایی هم بشه که هر چند خوب نیست ولی بهتر از روابط نامشروعی هست که برخی از جوانان درگیرش هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا