دیدگاهویژه

با معیار نصاب شناور طرح تسهیل نه تنها نخبگان جذب نخواهند شد، بلکه ضعیف‌ترین‌ها در آزمون وکالت پذیرفته خواهند شد

وکلاپرس- رییس کانون وکلای مرکز در نقد ضوابط پذیرش کارآموز وکالت در نسخه جدید طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب‌وکار، آن را بر خلاف شعار صلاحیت‌سنجی نمایندگان طراح این طرح برشمرد و از نمایندگان مجلس رد این طرح را مطالبه کرد.

به گزارش وکلاپرس به نقل از ایلنا، دکتر جلیل مالکی اعلام کرد:  شرط کسب “ ۷۰ درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد حائز بالاترین امتیاز” در طرح تسهیل صدور مجوز ها، باعث جذب افراد فاقد صلاحیت در حرفه وکالت خواهد شد  که نتیجه آن تضییع حقوق مردم و اطاله دادرسی و کاهش کیفیت دادرسی است.

به موجب این طرح اشخاص با معدل زیر ۱۰ نیز کارآموز وکالت خواهند شد

جلیل مالکی، در خصوص رویکرد نصاب شناور در طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب‌وکار توسط کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، اظهار کرد: متاسفانه به موجب این طرح مقرر شده است، هر داوطلبی که ۷۰ درصد امتیاز میانگین نمرات یک درصد حائز بالاترین امتیاز را کسب کند، قبول تلقی شده و می‌تواند در کسوت وکالت به عنوان یک بال فرشته عدالت برگزیده شود.

بیشتر بخوانید: نسخه جدید طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار + متن

وی افزود: به موجب این طرح، اشخاص با معدل زیر ۱۰ نیز کارآموز وکالت خواهند شد. این در حالی است که امروزه حداقل معدل برای قبولی در کارآموزی قضاوت ۱۴ و در کارشناسی ارشد ۱۲ است و حتی در مدارس ابتدایی و دبیرستان‌ها نیز دانش‌آموزی که معدل زیر ۱۰ را کسب کند، رفوزه تلقی می‌شود.

با معیار نصب شناور، ضعیف‌ترین افراد پذیرفته خواهند شد

رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز بیان کرد: نکته حائز اهمیت این است که متخصصان اقتصادی طراح این طرح پس از سامان‌دهی اقتصاد کشور، بار‌ها اعلام کرده‌اند که هدف ما حذف ظرفیت از آزمون وکالت و تعیین یک معیار صلاحیت‌سنجی برای جذب افراد نخبه به حرفه وکالت است، در حالی که با معیار نصب شناور آنها، نه تنها افراد نخبه جذب نخواهند شد، بلکه ضعیف‌ترین افراد حتی با معدل زیر ۱۰ به عنوان کارآموز وکالت پذیرفته خواهند شد که این امر بیانگر این مطلب مهم است که شعار صلاحیت‌سنجی نمایندگان طراح طرح در جذب کارآموز وکالت تا چه حد واقعیت داشته است.

بیشتر بخوانید:مکاتبه کانون وکلای قزوین با نمایندگان قزوین در مجلس شورای اسلامی پیرو طرح تسهیل کسب و کار

مالکی خاطرنشان کرد: در صورت تصویب نهایی این طرح، سالیانه هزاران نفر افراد فاقد صلاحیت جذب حرفه وکالت خواهند شد. از یک طرف توازن صلاحیت‌سنجی دو بال فرشته عدالت به نحو فاحش به هم خواهد خورد.

تنزل کیفیت خدمات وکالتی و تضییع حقوق مردم

کارآموز قضایی با معدل ۱۴ و بالاتر جذب خواهد شد ولی کارآموز وکالت با معدل نازل زیر ۱۰ و حتی ۵ و ۶ به بالا جذب خواهد شد که در نتیجه در کوتاه‌‌مدت علاوه بر تنزل کیفیت خدمات وکالتی و تضییع حقوق مردم، قضات محترم با وکلایی در محاکم مواجه خواهند شد که بدلیل پایه ضعیف علمی نه تنها نخواهند توانست کمک مؤثری در کیفیت دادرسی و اتقان آرا داشته باشند بلکه باید مراقب خطاهای فاحش آنها در طرح و تعقیب دعاوی و مالا اطاله دادرسی ناشی از آن باشند.

بیشتر بخوانید:تسهیل مجوزهای کسب و کار یا استحاله وکالت

بنابراین شایسته است همه دلسوزان نظام حقوقی کشور با روشنگری‌های خود به مقابله با این طرح ساختارشکن بپردازند و نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی هم با رد چنین طرحی اجازه ندهند کیفیت مراجع حرفه‌ای و تخصصی کشور با تصویب چنین طرح‌های فاقد مبنای علمی تنزل کند.

منبع: ایلنا

‫۴ دیدگاه ها

  1. امثال خاندوز راه به هیچ جایی نخواهند برد وفقط به دنبال گرفتن امتیازهستند….همچین‌ طرحی حتی با وجود تصویب درمجلس قطعا درشورای نگهبان رد خواهدشد.

  2. با سلام فکری به حال حقوق پایمال شده افراطی که توان پرداخت حق الوکاله های نجومی را ندارند،و آگاهانه و بدون میل باطنی خود اجازه میدن حقوقشان از بین بره،و سبب ایجاد افکار نامتناسب در اذهانی که علم به حق بودن مشاروالیه داشتند و سئوالاتی من جمله اینکه(دستگاه قضا فاسد شده قضات رشوه گرفته و حق رو دادن به ناحق،قانون ضعیفه و از اسلام و شرع فقط نامش رو داره یدک می کشه و غیره)
    بنظر بنده یا باید حق الوکاله ها تعرفه سازی و روشن سازی بشه و حق الوکاله های قراردادی بی اثر شه
    یا باید آزمون را برداشته یا تسهیل کنند تا فارغ التحصیل های حقوق به کثرت وارد امر وکالت شوند(البته با آموزش های عملی ۶ ماهه و امتیاز لازم) و باعث غنای بازار گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا