نظریه مشورتی

نظریه مشورتی با موضوع شکایت مجدد شاکی بابت همان رفتار ارتکابی در صورت گذشت در مرتبه قبلی

جزئیات نظریه

  • شماره نظریه: ۷/۱۴۰۳/۵۰۶
  • شماره پرونده: ۱۴۰۳-۲۱۸-۵۰۶ح
  • تاریخ نظریه: ۱۴۰۳/۱۲/۱۴

استعلام :

با عنایت به مواد ۱۳ و ۱۹ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲، خواهشمند است به پرسش‌های زیر پاسخ دهید:

۱- در حال حاضر در خصوص دعاوی مالی سازوکار اخذ پنجاه درصد هزینه دادرسی توسط دفتر خدمات الکترونیک قضایی وجود ندارد. در دعاوی غیر مالی که اخذ پنجاه درصد هزینه دادرسی ضرورتی ندارد و اخذ هزینه دادرسی این قسم دعاوی به مانند دیگر دعاوی است که در صلاحیت مراجع قضایی است، آیا می‌توان از ماده ۱۳ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲ استفاده کرد؟

۲- در خصوص ماده ۲۰ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲ که مقرر داشته است پس از صدور گزارش اصلاحی، پرونده به مرجع قضایی ارسال می‌شود تا نسبت به مختومه کردن پرونده با دستور اداری اقدام شود، در صورت مختومه شدن پرونده‌های کیفری با دستور اداری و بر اساس این فرآیند، با شکایت مجدد شاکی در خصوص همان موضوع، آیا می‌توان گفت این دعوا مشمول اعتبار امر مختومه نمی‌باشد؛ اما به سبب گذشت قبلی شاکی خصوصی مشمول بند «ج» ماده ۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ است و قرار موقوفی تعقیب صادر می‌شود؟

بیشتر بخوانید:

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

۱-پرسش به کیفیت مطرح شده مبهم بوده و قابل پاسخ‌گویی نمی‌باشد.

۲- در فرض سؤال که به سبب صدور گزارش اصلاحی در خصوص شکایت کیفری پرونده مختومه شده است، با طرح بعدی شکایت از سوی شاکی بابت همان رفتار ارتکابی، هرچند موضوع مشمول اعتبار امر مختومه نمی‌باشد، با لحاظ گذشت سابق شاکی، وفق بند «ج» ماده ۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ قرار موقوفی تعقیب صادر می‌شود.

نظریه مشورتی با موضوع گزارش اصلاحی ماده ۲۰ قانون شورای حل اختلاف
نظریه مشورتی با موضوع گزارش اصلاحی ماده ۲۰ قانون شورای حل اختلاف

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا