نامه معاونت بازرسی مرکز وکلای قوه قضائیه درباره عدم برگزاری جشن روز وکیل در ۷ اسفند

وکلاپرس- معاونت بازرسی و امور استان های مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، خواستار عدم برگزاری جشن سالروز وکیل به مناسبت ۷ اسفند توسط وکلای این نهاد شد.

به گزارش وکلاپرس، بر اساس نامه ای که در فضای مجازی منتشر شده است، وکلای مرکز وکلای قوه قضائیه (مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه)، از برگزاری مراسم گرامیداشت سالروز استقلال وکیل مدافع در ۷ اسفند منع شده اند.

نامه معاونت بازرسی و امور استان های مرکز وکلا درباره ۷ اسفند

متن نامه معاونت بازرسی و امور استان های مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه به شرح زیر است:

رؤسای محترم هیأت مدیره های مراکز وکلای قوه قضائیه سراسر کشور

سلام علیکم

با صلوات بر محمد و آل محمد (ص) ضمن تبریک به مناسبت اعیاد شعبانیه احتراماً با عنایت به اینکه روز ۷ اسفند سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری میباشد مقتضی است از برگزاری مراسم روز وکیل در تاریخ مذکور اجتناب نمایید.

همچنین در خصوص برگزاری مراسم در روز ۱۷ فروردین متعاقبا اعلام نظر خواهد شد. با تشکر

امیر فضلی معاون بازرسی و امور استانها

تاریخچه تاسیس مرکز وکلای قوه قضائیه

مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه، به استناد ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی مصوب ۱۳۷۹/۱/۱۷ مجلس شورای اسلامی و به عنوان نهادی در زیر مجموعه قوه قضاییه تاسیس شد.

پیرو تصویب ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی در سال ۱۳۷۹ و تصویب آیین نامه اجرایی آن در همان سال این اختیار به قوهٔ قضائیه داده شد که نسبت به تأیید صلاحیت دانش‌آموختگان رشتهٔ حقوق جهت صدور مجوز وکالت و تأسیس مؤسسات مشاورهٔ حقوقی و نیز استخدام و نظارت بر کارشناسان رسمی دادگستری اقدام کند.

با برپایی هیئت اجرایی ماده ۱۸۷، نخستین آزمون مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانوادهٔ قوهٔ قضائیه در پاییز ۱۳۸۰ برگزار گردید. و این نهاد در سال ۱۳۸۱ با نام «مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوهٔ قضائیه» تأسیس شد اما به واسطهٔ بازنگری آیین‌نامهٔ اجرایی ماده ۱۸۷ در بهمن ۱۳۹۷ به «مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانوادهٔ قوهٔ قضائیه» تغییر عنوان داد و از آن زمان تاکنون به همین نام شناخته می‌شود.

نگاهی به تاریخچه کانون وکلای دادگستری ایران

پس از تشکیل محاکم قضایی اشخاصی به عنوان وکیل در عدلیه مشغول به کار شدند. اما به علت عدم وجود قوانین جامع در خصوص وکالت، کار وکلا دچار بی‌نظمی و آشفتگی بود. نیاز به انسجام بخشی به امورات مربوط به وکالت و وکلا، ضرورت تشکیل نهاد متولی و ناظر بر وکلا با دو هدف اصلی رسیدگی و احراز صلاحیت علمی و اخلاقی وکلا و پیگیری تخلفات ایشان را موجب شد.

پیرو تلاش‌ها و پیگیری‌های رجال حقوقی وقت با هدایت مرحوم داوود پیرنیا شالوده نهاد کانون وکلا پایه گذاری و در تاریخ ۲۰ آبان ۱۳۰۹ رسما افتتاح گردید.

بیشتر بخوانید:

پس از این موضوع، محمد مصدق با توجه به لایحه مصوب مجلس شورای ملی دربارهٔ «اختیارات فوق‌العاده‌ای» در هفتم اسفندماه ۱۳۳۱، لایحهٔ قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری را در ۲۳ ماده تصویب کرد.

و به همین مناسبت هفتم اسفند ماه هر سال یادآور تاریخ و سرآغازی مهم در تقویم جامعه حقوقی ایران است. بسیاری این روز را با نام روز «وکیل» گرامی می‌دارند.

خروج از نسخه موبایل