معرفی سامانههای الکترونیک قوه قضاییه؛ سامانه های ساما، سما، ثنا، سجام، سجا و سنام

فهرست
وکلاپرس- سامانه ساما، سما، ثنا، سجام، سجا و سنام از سامانههای الکترونیک قوه قضاییه هستند که در راستای تحقق عدالت راه اندازی شده اند.
به گزارش وکلاپرس در ادامه معرفی کوتاهی از سامانه ثنا، ساما، سما، سجام، سجا و سنام قوه قضائیه ارائه شده است.
سامانه ثنا (ثبت نام الکترونیک ابلاغ قضایی)
بر اساس سامانه مذکور، کلیه ابلاغهای صادره به اشخاص و پیوست های آن از طریق این درگاه به حساب کاربری مخاطب ارسال میگردد. حساب کاربری، عبارت است از نشانی الکترونیکی که هریک از مراجعان به قوه قضائیه به منظور دسترسی به سامانه ابلاغ اختصاص یافته است. این نشانی یک شناسه کاربری و گذار واژه است. ماده ۶۵۵ آیین دادرسی کیفری ابلاغ قضایی به صورت الکترونیکی را کافی دانسته و تبصره این ماده نیز ابلاغ الکترونیکی را قابل پذیرش میداند.
بیشتر بخوانید:
سامانه ساما
اطلاعات کارچاقکنها، محکومین فراری و افرادی که تحت تعقیب هستند، برای جلوگیری از فساد و تسهیل دادرسی در سامانه ساما ثبت میشود و به صورت برخط در اختیار بیش از ۹ هزار شعبه قرار داده میشود.
گاهی، افرادی به صورت ضامن، شاکی، مصدوم و کفیل و شاهد حرفهای در فرآیند دادرسی وارد میشوند و با توجه به تجاربی که دارند مسیر دادرسی را از مسیر عدالت خارج میکنند و اقدام به اخاذی و کلاهبرداری میکنند.
بیشتر بخوانید:
سامانه سما
سامانه سما، برای مدیریت شکلی پرونده و سامانه سجاد دارای قابلیتهایی از جمله نمایش اطلاعات هویتی و مشخصات متهمان و وابستگان، قابلیت نمایش اموال غیرمنقول متهمان وکالتاً و اصالتاً و نمایش پرینت حساب های بانکی متهمان و وابستگان است.
بیشتر بخوانید:
سامانه سجام
سیستم جامع اطلاعات مردمی توسط معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه راهاندازی شد، هدف سجام این است که افرادی را به عنوان دیده بان پیشگیری طبق دستور العمل جذب کند؛ دیدهبان پیشگیری باید وضعیتی که مشاهده میکند را اعلام کند و این اطلاع رسانی از طریق سیستم به دستگاه مربوطه ارجاع میشود.
هدف کلی در این امر، پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی در همه دستگاه ها، سازمانها و نهادهایی است که به امر قانون موظف به همکاری با تشکیلات قضایی در راستای پیشگیری از وقوع جرم هستند.
بیشتر بخوانید:
سامانه سجا (سامانه جامع ارزشیابی کارکنان اداری قوه قضائیه)
برنامههای ارزشیابی و نظارت در سه محور نظارت سازمانی، نظارت مدیریتی و نظارت مردمی اجرا میشود. تقویت نظارت، تحکیم بنیان سلامت کارکنان و شناخت و ارتقای عملکرد کارکنان از اهداف سامانه ارزشیابی کارکنان اداری قوه قضائیه است.
بیشتر بخوانید:
سامانه سنام
سامانه جامع مترجمان رسمی (سنام) به دنبال وضعیت سنجی، رصد مسائل، مشکلات و کاستیها و برآورد و پیش بینی نیازهای روز حوزه ترجمه رسمی است که با استفاده از فناوریهای نوین پیاده سازی و اجرا شده و از قابلیتهای فنی متعددی برای رفع و پوشش نیازهای موجود برخوردار است. بهره برداری از این سامانه علاوه بر اینکه نظارت کارآمد بر کار مترجمان رسمی را افزایش خواهد داد، در ارتقاء کیفیت فرآیندهای مختلف ترجمهی رسمی نقش بسزایی خواهد داشت.
احراز اصالت اسناد مورد ترجمه، پیش از آغاز فرایند ترجمه، جلوگیری از ترجمه اسناد مجعول و یا تأیید ترجمه، جلوگیری از جعل مهر دفاتر ترجمه، امکان بهره برداری به صورت سراسری در کل کشور، ارتباط برخط با وزارت امور خارجه، شفاف شدن امور مالی دفاتر ترجمه از نظر پرداخت مالیات و عوارض، نظارت بر تعرفههای قانونی و مبالغ دریافتی از صاحبان ترجمه، از جمله آثار مثبتی است که اجرای این سامانه در پی خواهد داشت.