اخبار کانون ها

محسن برهانی: استقلال نهاد وکالت به نفع اصحاب قدرت است

وکلاپرس- دکتر محسن برهانی حقوقان و وکیل دادگستری، در مراسم پیشواز نوروز و جشن اسقللال کانون وکلای دادگستری گیلان، استقلال نهاد وکالت را به نفع مردم و صاحبان قدرت دانست.

ه گزارش وکلاپرس به نقل از روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گیلان، مراسم پیشواز نوروز و جشن استقلال کانون وکلای گیلان مورخ  ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ با حضور  دکتر محسن برهانی (استاد دانشگاه تهران و وکیل دادگستری) و دکتر کریم معصومی (رییس مجمع نمایندگان گیلان) و … در تالار گلستان برگزارشد.

وکیل محسن برهانی در این مراسم در خصوص استقلال نهاد وکالت گفت: ممکن است اصحاب قدرت نیز در موقعیت متهم قرار بگیرند و در چنین شرایطی، وجود وکلای مستقل برای دفاع از حقوق آن‌ها ضروری است.

بیشتر بخوانید

تلاش‌ هایی برای قرار دادن کانون وکلا زیر مجموعه اداره حقوقی قوه قضاییه

دکتر محسن برهانی با اشاره به اتفاقات پیش آمده در حوزه وکالت در سال ۹۹ و زمانی که تلاش‌ هایی برای قرار دادن کانون وکلا زیر مجموعه اداره حقوقی قوه قضاییه صورت می گرفت، گفت: قرار بود کانون وکلا به یک اداره زیرمجموعه قوه قضاییه تبدیل شود که این اقدام می‌توانست فاجعه‌بار باشد. اما با تلاش و قلم‌فرسایی دوستان، از این بحران خارج شدیم.

این حقوقدان با تأکید بر اینکه استقلال کانون وکلا به نفع تمامی شهروندان، اعم از صاحبان قدرت و افراد عادی است، گفت: «استقلال به این معناست که وکیل بتواند با خیال راحت وکالت کند، دفاع کند و نگران ابطال پروانه وکالت یا به خطر افتادن امنیت شغلی خود نباشد. ما در کانون وکلا این استقلال را داریم، به‌طوری که دادگاه و دادسرا به‌صورت خودگردان و بدون دخالت نهادهای دیگر عمل می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: «استقلال کانون وکلا گاهی برای نهاد قدرت چالش‌ برانگیز است، اما در نهایت، این استقلال به نفع خود نهاد قدرت است. هر لحظه ممکن است اصحاب قدرت نیز در موقعیت متهم قرار بگیرند و در چنین شرایطی، وجود وکلای مستقل برای دفاع از حقوق آن‌ها ضروری است.

بیشتر بخوانید:

هر لحظه ممکن است اصحاب قدرت متهم شوند

این استاد حقوق دانشگاه تهران با بیان اینکه «هر لحظه ممکن است از تخت به تخته یا از سواره به پیاده برسیم»، تأکید کرد: هر لحظه ممکن است اصحاب قدرت متهم شوند. بنابراین، وکلا باید به‌ طور مستمر در مورد اهمیت وکالت و استقلال آن تولید محتوا کنند. این موضوع نه لجاجت، بلکه بحثی در راستای خیر عمومی است که نفع آن به تمامی جامعه می‌رسد.

وی با اشاره به تاریخچه کانون وکلا در ایران، گفت: «کانون وکلا با بیش از ۷۰ سال سابقه، یکی از قدیمی‌ ترین و اصلی‌ ترین نهادهای اجتماعی ایران است که نقش اساسی در آگاه‌ سازی جامعه و دفاع از حقوق شهروندان ایفا کرده است. این نهاد به‌عنوان نماینده جامعه، باید نقش خود را به‌ درستی ایفا کند.

این عضو کانون وکلای مرکز در پایان خطاب به همکاران خود در گیلان توصیه کرد: خودمان را تنها به پرونده‌ها محدود نکنیم. باید به مردم آموزش دهیم که در دادگاه‌ ها بدون آگاهی کامل، هیچ سندی را امضا نکنند. همچنین، در کارهایی که انجام می دهیم، باید اقداماتی برای آگاه‌ سازی جامعه انجام دهیم.

منبع: روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گیلان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا