متن ماده ۴ لایحه برنامه هفتم توسعه درباره سلب اختیار صدور، تمدید و ابطال پروانه وکالت از کانونهای وکلا (اصلاحی کمیسیون تلفیق)
علاوه بر کانونهای وکلای دادگستری، دیگر سازمان و نهادهای مستقل(نظیر نظام مهندسی و نظام روانشناسی) نیز در صورت تصویب این لایحه، امکان صدور و ابطال پروانه به صورت مستقل نخواهند داشت.
وکلاپرس- در جدیدترین اصلاحات اعمال شده در لایحه برنامه هفتم توسعه که اخیراً در کمیسیون تلفیق مجلس به تصویب رسیده است، اعضای این کمیسیون به سلب اختیار صدور، تمدید و ابطال پروانه وکالت از کانونهای وکلا رأی دادهاند.
به گزارش وکلاپرس، هرچند لایحه برنامه هفتم توسعه تنظیمی از سوی دولت در تضییق اختیارات کانونهای وکلا کم نگذاشته بود، لیکن نسخه جدید این لایحه که در کمیسیون تلفیق اصلاح شده است، کانونهای وکلا را عملا به نهادی زیر مجموعه وزارت اقتصاد، وزارت دادگستری و قوه قضائیه تبدیل میکند.
بیشتر بخوانید:
بر اساس تغییرات جدید در کمیسیون تلفیق صدور، تمدید، توسعه، اصلاح تعلیق و ابطال پروانه وکالت فقط از طریق درگاه ملی مجوزها صورت خواهد پذیرفت.
همچنین آزمون اختبار کارآموزی از فرایند صدور پروانه وکالت حذف شده و در همین راستا وزارت اقتصاد و قوه قضائیه می بایست آئین نامه نظارت پسینی بر عملکرد وکلای دادگستری را تدوین کنند.
بیشتر بخوانید:
متن جدید ماده ۴ لایحه برنامه هفتم توسعه به شرح زیر است:
ماده ۴– به منظور بهبود محیط کسب و کار و تقویت تولید اقدامات زیر انجام میشود:
متن زیر جایگزین بند الف شد:
صدور، تمدید، توسعه، اصلاح، تعلیق و ابطال هرگونه مجوز کسب و کار توسط سازمانهای مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی و نیز موسسات خصوصی ارائه دهنده خدمات عمومی شامل اتحادیه ها کانونها و تشکلهای صنفی و نیز مجوزهای صادره توسط کلیه نهادهای عمومی غیر دولتی و بخش خصوصی و کلیه دستگاههای موضوع ماده ۵ قانون محاسبات عمومی کشور از جمله سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، کانون وکلای دادگستری، سازمان نظام مهندسی ساختمان، سازمان نظام مهندسی معدن، اتحادیه های صنفی یا تخصصی فقط از طریق درگاه ملی مجوزها صورت می پذیرد و این موسسات و دستگاهها و سازمانها و کانونها مشمول احکام ماده ۷ قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۱۱ قانون اساسی مصوب سال ۱۳۸۷ و اصلاحی و الحاقی سالهای بعد و قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مصوب ۱۴۰۰,۱۲,۲۵ خواهند بود.
تبصره ۱- آزمون اختبار کارآموزی از فرایند صدور پروانه وکالت حذف میشود. وزارت امور اقتصادی و دارایی با همکاری وزارت دادگستری و قوه قضائیه موظف است ظرف حداکثر سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون آئین نامه نظارت پسینی بر عملکرد وکلای دادگستری را تدوین و به تصویب هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار برساند.
تبصره ۲- وزارت امور اقتصاد و دارایی مکلف است با هدف نظارت پسینی بر عملکرد وکلا از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور سامانه ارزیابی تعهد و اثربخشی و کلا توسط موکلین را فراهم و نتیجه ارزیابی هر وکیل توسط موکلین قبلی را بطور شفاف برای اطلاع عموم منتشر کند.
تبصره ۳- وزارت اقتصاد مکلف است سه ماه پس از تصویب این قانون نسبت به تهیه آیین نامه اختصاص بودجه بر اساس عملکرد دستگاهها بر مبنای درگاه ملی صدور مجوزها را تهیه و به تصویب هیات وزیران برساند.
فقط باید نشست وگریه کرد به خدا اخه وزارت اقتصاد چه به وکالت
خدا از سرتقصیرتو نگذره به خدا این دوران هم تمام میشه ولی این مجلس تیشه به ریشه یک بال عدالت زد من نمی دونم مجلس بحز وکالت کاری دیگه نداره
خدا از سر تقصیر کانون های وکلای انحصار طلب که همه چیز را فدای انحصار طلبی و پول پرستی و خود خواهی کردند، نگذرد. این موسسات با این طرز تفکر باعث شدند تا جوانان زیادی از این مملکت آواره کشورهای دیگر و یا در کشور خود عاطل و باطل گذران زندگی کنند. شاید بگویید این افراد سواد کافی برای ورود به وکالت را نداشته باشند، ولی آیا شاگرد اول دانشگاه تهران با سابقه کار قضایی و سوابق کار حقوقی ممتد را هم می توان جزء بیسوادان محسوب و از وکالت محروم کرد، کاری که آقای دکتر کوشا و شرکا کرده اند!!!
جای بسی تاسف است که مغایر با تمام کشورهای جهان که نهاد وکالت نهادی مستقل و غیر وابسته به هیچ ارگان یا موسسه دولتی نمی باشد ،تیشه به ریشه نهادی مستقل بزنیم که نهایتا دود اون به چشمان مردم برود ؛
صلاحیت رسیدگی به جرم انتظامی وکلا چی میشه ؟ کلا قانون دگرگون شد که ؟!!!
اگر راست می گویید و بیطرف هستید، نظر اینجانب را که در پاسخ به نظرآقا صمد ابراز شده نشر دهید.
سخن شما درست است و سخن آقا صمد هم درست. اما پاسخ شما با متن آقا صمد همخوانی ندارد. اون چیز دیگری میگوید شما مطلب دیگری.
در تمام دنیا وکیل مستقل است و قاضی هم مستقل
وکالت کسب و کار نیست
تمام وکلا و کانونها و حتی مردم باید جلوی پایمال شدن حقوق وکلا و استقلال کانون وکلا بایستند و مطمئنا بدخواهان کشور موفق نخواهند شد
مجلس به وظایف خودش رسیدگی نماید برای شفاف سازی اول بیایند کسانیکه ماشین شاسی بلند دریافت کرده اند رسیدگی کنند و همین طور به خواست مر م توجه نمایند انها نمایندگان مردم و خدمتگذارهستند تا خواست مردم را قانونی نمایند نه اینکه در مقابل مردم
انشالله مردم جوابتان را خواهند داد