ماده ۲ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
ماده ۲- دفاتر اسناد رسمی مکلفند به درخواست طرفین معامله، اسناد مربوط به قراردادهای خصوصی اشخاص در خصوص اموال غیرمنقول از قبیل تعهد به بیع، قولنامه، مبایعهنامه و امثال آن را تنظیم و ثبت نمایند. در این صورت باید مبلغ دقیق ثمن مورد توافق طرفین و همچنین شروط موردنظر آنها اعم از پیشبینی اقساط ثمن و زمان پرداخت آن، پیشبینی انحلال و فسخ یا اسقاط آن با رعایت مقررات مربوط، در سند درج گردد. مأخذ محاسبه عوارض و وجوه قانونی از قبیل حقالثبت، حقالتحریر و هزینه دادرسی قراردادهای مذکور تابع حکم مندرج در تبصره (۳) ماده (۶۴) قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی ۱۳۹۴/۴/۳۱ (ارزش معاملاتی) میباشد.
مقررات مرتبط:
پانوشت:
[۱]: الف- تبصره (۳) ماده (۶۴) قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی ۱۳۹۴/۴/۳۱: «در مواردی که ارزش معاملاتی موضوع این ماده مطابق دیگر قوانین و مقررات، مأخذ محاسبه سایر عوارض و وجوه قرار میگیرد، مأخذ محاسبه عوارض و وجوه یاد شده بر مبنای درصدی از ارزش معاملاتی موضوع این ماده میباشد که با پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارایی و دستگاه ذیربط به تصویب هیئتوزیران یا مراجع قانونی مرتبط میرسد. درصد مذکور باید به نحوی تعیین گردد که مأخذ محاسبه عوارض و وجوه یادشده بیش از نرخ تورم رسمی اعلامی از طرف مراجع قانونی ذیربط افزایش نیافته باشد.»
ب- – تصویبنامه شماره ۱۲۵۹۱۸/ت۶۳۲۴۲ﮬ مورخ ۱۴۰۳/۸/۲۰مالیاتهای مستقیم در سال ۱۴۰۳: «مأخذ محاسبه سایر عوارض و وجوه موضوع تبصره (۳) ماده (۶۴) اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۹۴ در سال ۱۴۰۳، معادل یازده و نیم درصد (۵/۱۱٪) ارزش معاملاتی خواهد بود که با رعایت نصاب مقرر در صدر ماده مذکور تعیین گردیده است. این ضریب تا تصویب ضریب بعدی معتبر است.»
سایر مواد:
ماده ۱ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
ماده ۲ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
ماده ۳ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
ماده ۴ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
ماده ۵ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
ماده ۶ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
ماده ۷ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
ماده ۸ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول
ماده ۹ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول