فراخوان کانون وکلای گیلان برای تعیین وضعیت تودیعکنندگان پروانه وکالت
وکلاپرس- روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گیلان با انتشار اطلاعیه ای برای مشمولین مواد ۸۰ و ۸۱ آیین نامه ۱۴۰۰ جهت تعیین وضعیت پروانه وکالت خود فراخوان داد.
به گزارش وکلاپرس، بر اساس آیین نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۱۴۰۰ وکلایی که به مشاغل دیگری همانند قضاوت، سردفتری اسناد رسمی، سردفتری دفاتر ازدواج و طلاق مشغول میشوند، می بایست پروانه وکالت خود را به کانون تودیع و یا انصراف خود را از اشتغال به وکالت کتباً اعلام کنند.
بر اساس آیین نامه جدید امکان تودیع پروانه برای حداکثر دو دوره چهارساله وجود دارد.
در همین راستا روابط عمومی کانون وکلای دادگستری گیلان در اطلاعیه ای اعلام کرد:
در اجرای مواد ۸۰ و ۸۱ آیین نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۱۴۰۰ به کلیه وکلای محترم دادگستری که مبادرت به تودیع پروانه وکالت خود نزد کانون وکلای دادگستری گیلان نموده اند، اعلام می گردد حداکثر ظرف مدت ۳ ماه از تاریخ انتشار این آگهی، نسبت به تعیین وضعیت خود حسب مورد مبنی بر دریافت پروانه وکالت تودیع شده و اشتغال به شغل شریف وکالت یا بقای به شغل فعلی(مشاغل مندرج در مواد مذکور) با ارایه مستندات آن و تمدید تودیع پروانه به کانون اقدام نمایند.
بیشتر بخوانید:
از آیین نامه اجرایی لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۱۴۰۰:
ماده ۸۰- وکلایی که به مشاغل دیگری همانند قضاوت، سردفتری اسناد رسمی، سردفتری دفاتر ازدواج و طلاق، تصدی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مشاغل اداری و نظامی، انتظامی و غیر آن در کلیه وزارتخانهها، سازمانها، مؤسسات و شرکتهای دولتی، وابسته به دولت، و دستگاههای اجرایی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری بهطور رسمی، پیمانی، قراردادی، مشغول میشوند، باید حداکثر ظرف ده روز پس از اشتغال، پروانه وکالت خود را به کانون تودیع کنند و یا انصراف خود را از اشتغال به وکالت کتباً اعلام نمایند. در صورت تسلیم پروانه سابقه بیمه بازنشستگی این افراد برابر مقررات به محل اشتغال جدید قابل انتقال است. در صورت عدم اجرای مفاد این ماده، مراتب توسط رئیس کانون جهت ابطال پروانه به مرجع انتظامی کانون ارجاع میشود. اعضای هیئتعلمی دانشگاهها، مؤسسات آموزش عالی از حکم این ماده مستثنی هستند.
تبصره- وکلایی که به یکی از مشاغل مذکور در این ماده اشتغال دارند، حداکثر ظرف سه ماه پس از ابلاغ این آییننامه باید وضعیت خود را با شرایط مقرر تطبیق داده و در صورت ادامه اشتغال به مشاغل مذکور، حسب مورد پروانه خود را تودیع و یا ضمن اعلام انصراف از وکالت، پروانه خود را به کانون تسلیم نمایند. در غیر این صورت طبق قسمت اخیر ماده فوق رفتار خواهد شد.
ماده ۸۱- تودیع پروانه برای یک دوره چهارساله و در صورت تحقق شرایط ماده قبل بلامانع است. این دوره حداکثر یکمرتبه قابل تمدید است. وکیل قبل از تودیع پروانه باید تکلیف پروندههای جریانی و تعهداتی که در قبال موکل دارد، معین کند. پروانه تودیع شده، در صورت درخواست وکیل و با موافقت هیئتمدیره مسترد خواهد شد.
پس از سپری شدن دوره دوم تودیع، مدت تودیع تمدید نمیشود و وکیل باید ظرف ده روز تقاضای استرداد پروانه یا انصراف از وکالت دادگستری را بهطور صریح به کانون اعلام کند. در صورت عدم تعیین تکلیف استرداد یا انصراف از سوی وکیل بعد از پایان دوره تودیع، پروانه وکالت به حکم دادگاه انتظامی باطل میشود.
وکلایی که قبل از ابلاغ این آییننامه، پروانه خود را تودیع یا تسلیم کردهاند و از شمول مشاغل ماده قبل خارج هستند، مکلفند حداکثر ظرف شش ماه درخواست استرداد پروانه خود را در کانون ثبت نموده و پس از دریافت پروانه، نسبت به تمدید اعتبار اقدام نمایند. در غیر این صورت منصرف از وکالت تلقی و صدور مجدد پروانه وکالت، منوط به پذیرش مجدد برابر مقررات است.