وکلاپرس _ عضو هیأت مدیره کانون وکلای مرکز ادعای اخذ هزینه گزاف از متقاضیان پروانه وکالت را نادرست و خلاف واقع دانست.
به گزارش وکلاپرس به نقل از روابط عمومی کانون وکلای دادگستری مرکز، مهران عبدی (عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز) ضمن تاکید بر اینکه کانون وکلا برای صدور پروانه هزینههای غیرقانونی دریافت نکرده است، اظهار داشت صدور پروانه وکالت در درگاه ملی مجوزها ملازمه با نقض بنیادین استقلال کانون وکلا دارد.
بیشتر بخوانید:
پاسخ عضو هیأت مدیره کانون وکلای مرکز به اظهارات سیاح
به گزارش روابط عمومی کانون وکلای دادگستری مرکز، مهران عبدی عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز، در پاسخ به اظهارات رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسب و کار اظهار داشت: کانون وکلا برای صدور پروانه وکالت هزینهای دریافت نمیکند و این سخن که کانون وکلا برای صدور پروانه هزینههای غیرقانونی دریافت کرده کاملاً نادرست است.
عبدی خاطرنشان کرد: صدور پروانه وکالت و احراز شرایط صدور پروانه امری کاملاً تخصصی و پیچیده است که پس از طی چند مرحله توسط هیات مدیره کانون وکلا به عمل میآید، اینکه درگاه ملی مجوزها و به قول آقای سیاح سیستم تصمیم بگیرد که اگر یک کد ملی شرایط را داشت، پروانه صادر شود و اگر شرایط را نداشت، سیستم اجازه صدور پروانه وکالت را ندهد امری نشدنی است. زیرا، این موضوع کاملا تخصصی و در قلمرو اختیارات مدیران نهاد وکالت است.
بیشتر بخوانید:
این عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز تصریح کرد: در کانون وکلا پس از مداخله چند کمیسیون و تهیه گزارشهای مربوطه توسط اهل فن اتخاذ تصمیم در خصوص اعطای پروانه وکالت صورت میگیرد و این تصمیم دارای آثار قانونی است و توسط مراجع عالی انتظامی قضایی مورد نظارت قرار خواهد گرفت و هرگز صدور مجوز توسط سیستم یا حتی افراد خارج از حوزه وکالت امکان پذیر نخواهد بود.
صدور پروانه وکالت در درگاه ملی مجوزها ملازمه با نقض بنیادین استقلال کانون وکلا دارد
این وکیل دادگستری افزود: احراز شرایط متقاضی برخی اوقات به عملی سخت و پیچیده مبدل و مدیران کانونها برای رفع آن به اقدامات تخصصی روی میآورند، از طرفی از مبانی استقلال نهاد وکالت آن است که صدور پروانه، نظارت بر استمرار وجود شرایط، برخورد انتظامی با متخلفین و ترفیع و تنزل وکلا توسط این نهاد صورت گیرد و اتفاقاً صدور مجوز توسط درگاه ملازمه با نقض بنیادین استقلال کانون وکلا دارد.
عبدی در ادامه با بیان اینکه حرفه وکالت و صدور پروانه وکالت ماهیت اقتصادی نداشته و قیاس آن با سایر کسب و کارها خطایی فاحش است، گفت: مگر میشود سیستم یا فردی که در وزارت اقتصاد نشسته است احراز کند که آیا متقاضی شرایط وکیل شدن را دارد یا خیر؟ وکالت مبتنی بر تخصص و احراز شرایط آن صرفا توسط اهل فن امکان پذیر است.
ادعای اخذ هزینه گزاف از متقاضیان پروانه وکالت نادرست است
این عضو کانون وکلای دادگستری مرکز در پایان گفت: مجدداً تاکید مینمایم کانون وکلای دادگستری جهت صدور پروانه وکالت از هر متقاضی مبلغ ناچیزی دریافت مینماید و این گفته که کانون وکلا از برخی متقاضیان هزینههای گزافی مطالبه میکند خالی از صحت است و اساساً امکان اخذ هزینه اضافی از برخی وجود ندارد. بلکه این تقاضا از طریق سامانه به عمل آمده و همه افراد مبلغ یکسانی را میپردازند که این مبلغ هم ناچیز و برای همه یکسان است.