اخبار آزمون ها

طرح دعوای ابطال آگهی آزمون وکالت ۱۴۰۳ مرکز وکلای قوه قضاییه به جهت تغییرات منابع آزمون در درس متون فقه

وکلاپرس- دعوای ابطال آگهی آزمون وکالت ۱۴۰۳ مرکز وکلای قوه قضاییه به جهت تغییرات منابع آزمون در درس متون فقه در دیوان عدالت اداری تحت رسیدگی است.

به گزارش وکلاپرس به نقل از دادگونیوز، مرکز وکلای قوه قضاییه در آگهی ثبت نامی آزمون وکالت، منبع درس متون فقه را کتاب تحریرالروضه اعلام داشته است.

بر اساس دادخواستی که در ادامه آمده است، دعوای ابطال آگهی آزمون مرکز وکلای قوه قضاییه با این استدلال که در آیین نامه قانونی این نهاد کتاب تحریرالوسیله حضرت امام خمینی (ره) به عنوان منبع اعلام شده است در دیوان عدالت اداری تحت رسیدگی است.

بیشتر بخوانید:

متن دادخواست در ادامه آمده است.

موضوع شکایت: تقاضای ابطال مصوبه (آیین نامه، بخشنامه دستورالعمل دولتی) «ابطال بخشی از دفترچه آزمون وکالت ۱۴۰۳ مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه به این جهت که منبع درس متون فقه آزمون مغایر با آیین نامه ماده ۱۸۷ قانون سوم برنامه توسعه اعلام شده است.»

دلایل و منضمات: ۱- دفترچه راهنمای ثبت نامه آزمون وکالت ۱۴۰۳ به شماره – مورخ

ریاست محترم هیات عمومی دیوان عدالت اداری
با سلام و احترام

نظر به اینکه طبق قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مرکز وکلا کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه مکلف است هر ساله اقدام به برگزاری آزمون وکالت جهت پذیرش متقاضیان پروانه کارآموزی وکالت دادگستری اقدام نماید در این راستا مرکز وکلای قوه قضاییه اقدام به انتشار دفترچه راهنمای برگزاری آزمون پذیرش کارآموزی وکالت مربوط به سال ۱۴۰۳ در تاریخ ۴ مهر ۱۴۰۳ نموده است. بر اساس دفترچه صادره و مطابق قانون برگزاری آزمون مذکور توسط سازمان ملی سنجش کشور صورت خواهد پذیرفت.

بر اساس صفحه ۶ از دفترچه منتشر شده توسط مرکز وکلای قوه قضاییه از طریق سازمان سنجش کشور مواد و منابع آزمون مذکور درخصوص درس متون فقه از کتاب تحریرالروضه فی شرح اللمعه اعلام شده است. این در حالی است که مرکز وکلای قوه قضاییه متولی اجرای قوانین مرتبط با نهاد وکالت میباشد منشا تشکیل مرکز وکلای قوه قضاییه ماده ۱۸۷ از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران است که طبق تصریح همان مقرره قانونی آیین نامه مربوط به تشکیل مرکز وکلای قوه قضاییه توسط ریاست محترم قوه قضاییه در سال ۱۳۹۷ تصویب و در پاره موارد نیز تا سال ۱۴۰۰ مورد اصلاح قرار گرفته است.

مطابق ماده ۱۱ آیین نامه مذکور مواد و منابع سوالات آزمون داوطلبان وکالت مرکز وکلا تبیین و مشخص شده است با این توضیح که در درس متون فقه در آیین نامه عنوان شده است سوالات آزمون می بایست در حد کتاب تحریرالوسیله حضرت امام (ره) طرح و داوطلبان کارآموزی وکالت این مرکز با منابع مشخص شده مورد سنجش و ارزیابی قرار گیرند.

در حال حاضر در آگهی منتشر شده منابع درس متون فقه مغایر با آیین نامه موصوف است به نوعی که منبع این درس از کتاب تحریرالوسیله حضرت امام (ره) به کتاب تحریرالروضه فی شرح اللمعه تغییر کرده است. با عنایت به اینکه مرکز وکلای قوه قضاییه و مرکز ملی سنجش صرفا مجری قوانین موضوعه کشور میباشند و این بخش از دفترچه برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۳ این مرکز صراحتا مغایر قانون بوده و از طرفی مرکز وکلا و مرکز ملی سنجش خارج از اختیارات قانونی خود اقدام به صدور و انتشار دفترچه آزمون و برگزاری آزمون وکالت را نموده اند تقاضای ابطال بخش مواد و منابع آزمون وکالت ۱۴۰۳ در درس متون فقه بر اساس بند ۱ ماده ۱۲ قانون دیوان عدالت اداری و تسری اثر ابطال به زمان صدور دفترچه به جهت جلوگیری از تضییع حقوق اشخاص مستند به ماده ۱۳ قانون مذکور را از محضر محترم استدعا دارم.

ضمنا با عنایت به اینکه زمان برگزاری آزمون مذکور در دفترچه مذکور ۲۲ آذر ۱۴۰۳ اعلام شده است و داوطلبان این آزمون در حال بسمه تعالی مطالعه و کسب آمادگی لازم جهت این آزمون میباشند با فرض برگزاری آزمون با این شیوه و منابع و تغییرات ناگهانی منابع آن در آتیه به حقوق داوطلبان ضرر جدی وارد کرده به نوعی جبران آن با عسر و حرج همراه خواهد بود مطابق مواد ۳۴ و ۳۶ قانون دیوان عدالت اداری بدوا از ریاست محترم هیات تخصصی تقاضای صدور دستور موقت مبنی بر منع برگزاری آزمون با منبع مغایر قانون را استدعا دارم.
با تقدیم احترام

‫۹ دیدگاه ها

  1. خدایی تغییر منبع متون فقه در مرکز وکلا خیلی غیر منتظرانه بود و بهتر بود از سال بعد صورت میگرفت یعنی از الان برای سال بعد میگفتند چون به کل منبع را تغییر دادند

  2. ان شالله ک بگن همون کتاب تحریر الوسیله رو بخونید چون خیلی نامردیه هم کتاب رو تغییر دادن هم ضریبشو

  3. بسیار درست و متقن ایراد شده است ، و دلیلی ندارد که زود به زود منابع تغییر کند ضمن اینکه الحمدالله منابع اصلی حقوق و قوانین هر چند سال یکبار عوض می شود همین کفایت می کند دیگه دوستان زحمت تغییرات بی اساس را ندهند.

  4. سلام
    حالا دیگه چه فرقی میکنه کدام باشه یا تحریرالوسیله امام یا تحریر روضه .
    اتفاقا تحریرالروضه سبکتر است

  5. بعد از آزمون دیوان نظر میده که چون آزمون برگزار شده از صلاحیت ما دیگه خارج شده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا