وکلاپرس- یک قاضی در ایالت فلوریدا پس از ۷۲ سال، حکم تبرئه چهار سیاه پوست را از اتهام تجاوز در حالی صادر کرد که همه آن چهار نفر از دنیا رفته اند.
به گزارش وکلاپرس به نقل از بی بی سی، چهار مرد سیاهپوست آمریکایی که در سال ۱۹۴۹ به ظن آدم ربایی و تجاوز به یک دختر نوجوان سفیدپوست محاکمه و زندانی شده بودند، پس از ۷۲ سال تبرئه شدند.
بیشتر بخوانید: الکس مرداک؛ وکیل آمریکایی که قصد داشت با کشتن خود از بیمه کلاهبرداری کند
چارلز گرینلی، والتر ایروین، سامویا شپرد و ارنست توماس که در زمان واقعه از ۱۶ تا ۲۶ سال سن داشتند. به اتهام آدمربایی و تجاوز به یک دختر نوجوان در شهر گرولند ایالت فلوریدا تحت تعقیب سفیدپوستان خشمگین و کلانتری شهر قرار گرفتند.
عفو رسمی ایالت فلوریدا برای گروه «گرولند چهار» در سال ۲۰۱۹
این چهار نفر که بعدا به گروه «گرولند چهار» شهرت یافتند در ماه ژانویه ۲۰۱۹ مورد عفو رسمی ایالت فلوریدا قرار گرفته بودند. هر چند هیچ یک دیگر در قید حیات نیستند.
بعد از این که این اتهام نادرست در شهر گرولند پیچید، حدود ۱۰۰۰ مرد ارنست توماس را محاصره کردند و با شلیک چند صد گلوله او را کشتند.
سه نفر دیگر بعد از این که تا حد مرگ مورد ضرب و شتم قرار گرفتند به دادگاه برده شدند و توسط اعضای هیات منصفه که همگی مردان سفیدپوست بودند گناهکار شناخته شدند.
بیشتر بخوانید: دادگاه تجدیدنظر پاریس پلیس این شهر را به علت رفتار تبعیضنژادی علیه رنگینپوستان محکوم کرد
ساموئل شفرد کمی بعد با شلیک کلانتر منطقه و در حالی که عازم دادگاه برای بررسی مجدد پروندهاش بود کشته شد.
والتر ایروین در سال ۱۹۵۴ تا پای اعدام هم رفت اما حکمش به حبس ابد تقلیل یافت و یک سال بعد از آن عفو گرفت و آزاد شد. او در سال ۱۹۶۹ درگذشت.
چارلز گرینلی، آخرین نفر این گروه که او هم به حبس ابد محکوم شده بود در سال ۱۹۶۲ با دریافت عفو از زندان آزاد شد. او در سال ۲۰۱۲ درگذشت.
امیدواری برای بررسی مجدد پرونده دیگر محکومان آفریقاییتبار آمریکایی
اکنون یک قاضی در ایالت فلوریدا هر چهار نفر را مبری از اتهامات دانسته و محکومیت آنها را نادرست خوانده است.
بازماندگان این چهار نفر ضمن ابراز هیجان و خرسندی از حکم دادگاه، ابراز امیدواری کردهاند که این تصمیم دادگاه راه را برای بسیاری از دیگر محکومان آفریقاییتبار آمریکایی باز کند تا با بررسی مجدد پرونده آنها در صورت بیگناهی، از اتهامات تبرئه و از آنها اعاده حیثیت شود.
منبع: بی بی سی