یادداشت

رُخ نشویم

وکلاپرس- وکیل علیرضا آذربایجانی عضو سابق هیات مدیره کانون وکلای مرکز در واکنش به خبر روز گذشته حفاظت اطلاعات قوه قضائیه مبنی بر «استفاده از وکلای دادگستری به عنوان رُخ در پرونده‌ها»، نکاتی را خطاب به وکلا و کارآموزان جوان بیان کرد.

به گطارش وکلاپرس، روز گذشته مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضائیه از دستگیری یک باند ۲۹ نفره ارتشا خبر داد که متهمان این پرونده از وکلای دادگستری به عنوان رُخ در پرونده‌ها برای قانونی جلوه دادن اقدامات خود استفاه می کرده اند.

بیشتر بخوانید:

در همین راستا، وکیل آذربایجانی در یادداشتی کوتاه خطاب به کارآموزان و وکلای جوان  توصیه کرده است که: پذیرش موکل و دعوی و ورود به دادرسی، نیازمند توجه به عوامل مختلفی است که یکی از آنها توجه به ابزار نشدن (رخ نشدن) برای مفسدین است.

متن کامل یادداشت دکتر آذربایجانی به شرح زیر است:

مرکز حفاظت و اطلاعات قوه‌قضائیه امروز اعلام کرد: باند بزرگ ارتشاء با بیست و نه متهم، شناسایی و متلاشی شد.

به نقل از این مرکز، سرکرده این شبکه سازمان یافته با معرفی تعدادی از وکلای دادگستری به عنوان (رُخ در پرونده)، سعی در تطمیع و پرداخت رشوه کرده است.

صرفنظر از فروعات این خبر و حدود مسئولیت اصلی قضات در این موارد، اصطلاح (#رخ_شدن) به این معنی است که:

در ظاهر، در دادرسی تفویض وکالت و اقدام وکالتی صورت گرفته و در باطن عواملی پشت پرده کارهای اصلی را انجام و در دستگاه قضایی اعمال نفوذ می‌نمایند.

سخن با کسانی نیست که علم به اصل و فرع این امور دارند. سخنم خطاب به کارآموزان و وکلای محترم جوانی است که به دلیل فقدان تجربه و بدون سوء نیت و با دریافت حداقل از حق‌الزحمه، درگیر مانورهای متقلبانه این عوامل قرار می‌گیرند در حالیکه اثبات بی‌گناهی بسیار دشوار خواهد بود.

پذیرش موکل و دعوی و ورود به دادرسی، نیازمند توجه به عوامل مختلفی است که یکی از آنها توجه به ابزار نشدن (رخ نشدن) برای مفسدین است.

 

یک دیدگاه

  1. ضمن تشکر از توصیه‌ی دلسوزانه آقای آذربایجانی، لازم به ذکر است که رخ شدن یا نشدن اصطلاحی است که مفهوم آن مشخص نیست. آیا رخ شدن جرم است؟ آیا تخلف انتظامی است؟ اصلاً رخ شدن یعنی چه؟ گیرم که وکیلی به هر دلیلی وکالت شخصی را در پرونده‌ای قبول کرد و ارجاع پرونده هم از ناحیه‌ی یک واسطه بود، چنانچه در روند رسیدگی به پرونده مرتکبی هیچ جرم و تخلفی نشود اگر دیگرانی که این پرونده را به وکیل ارجاع داده‌اند مرتکب جرم شوند، وکیل باید پاسوز آن‌ها شود؟ چرا در این خصوص دفاعی از وکلا نمی‌کنید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا