وکلاپرس- دومین جلسه مشترک شورای معاونین دادگستری آذربایجان غربی و هیات مدیره کانون وکلای آذربایجان غربی به میزبانی کانون وکلا برگزار شد.
به گزارش وکلاپرس به نقل از میزان، در دومین جلسه مشترک شورای معاونین دادگستری آذربایجان غربی و هیات مدیره کانون وکلای آذربایجان غربی که با حضور رئیس کل دادگستری استان قزوین برگزار شد مقرر شد کمیته مشترک عملیاتی برای رفع مشکلات موجود و هماهنگی بیشتر بین دستگاه قضایی و کانون وکلا تشکیلل شود.
قضاوت و وکالت مکمل هم در عرصه احقاق حق و اجرای عدالت هستند
ناصر عتباتی، رئیس کل دادگستری استان، با اشاره به جایگاه دستگاه قضایی و جامعه وکلا در احقاق حق اظهار کرد: قضاوت و وکالت مکمل هم در عرصه احقاق حق و اجرای عدالت هستند و این دو مجموعه مستقل از هم ولی با هدف مشترک خدمت به مردم به منظور احقاق حق هستند.
عتباتی ادامه داد: خدمت در سنگر های قضاوت و وکالت مسئولیت خطیری است، زمانی که هر دو به اجرای عدالت و ستاندن حق مظلوم منتهی شود و وکیل و قاضی می بایست با هم پوشانی و هم افزایی در مسیر احقاق حق گام بردارند.
تشکیل کارگروه های علمی و سلسله نقدهای تخصصی آراء از نظر قضات و وکلاء
رئیس کل دادگستری استان افزود: این جلسات و نشست ها کمک بزرگی برای تعامل و همپوشانی بیشتر بین دو مجموعه می باشد و یقیناً خروجی این تعاملات کاستن مشکلات و بهبود امور که منتهی به خدمت مطلوبتر به مردم است و با کمک این دو بال عدالت به سمت اجرای عدالت و ترقی مبانی انسانی، حرکت، میسر خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
وی در ادامه بیان کرد: نباید از همکاریها و مناسبات علمی غافل شد چرا که جای خالی این تعاملات علمی در هر دو مجموعه به چشم می خورد و یکی از خروجی های این جلسه می بایست تشکیل کارگروه های علمی و سلسله نقدهای تخصصی آراء از نظر قضات و وکلاء باشد.
وکلا به موضوع صلح و سازش در قالب وکلاء مصلح ورود کنند
یکی دیگر از مواردی که رئیس کل دادگستری استان به آن تاکید کرد توجه به تولید محتوا، فکر و اندیشه حقوقی بود که در این خصوص گفت: باید تولید محتوا و فکر و اندیشه حقوقی داشت و این نقطه ضعف است که با وجود این همه ظرفیت های علمی نشریه تخصصی حقوقی در استان نباشد.
وی استان در ادامه به امر مهم سازش نیز اشاره کرد و گفت: تلاش برای صلح و سازش یک وظیفه دینی و اخلاقی است و از جامعه وکلاء درخواست دارم تا به موضوع صلح و سازش در قالب وکلاء مصلح ورود کنند و در اصلاح ذات البین که هم خیر دنیوی و هم ثواب اخروی دارد تلاش کنند و در پرونده هایی که وکالت می کنند اولویت آنها برقراری صلح و سازش بین طرفین پرونده باشد.
عتباتی از جامعه وکلاء خواست که در بحث ارشاد و معاضدت قضایی هم دلسوزانه و با احساس مسئولیت بیشتر مردم و مراجعین را راهنمایی و به سمت طرح دعوای درست و بدون ایراد، راهنمایی کنند تا در مراحل دادرسی با مشکل مواجه نشوند و همه این اقدامات در جهت کنترل ورودی پرونده به محاکم می باشد تا این محاکم فرصت و مجال بیشتری برای رسیدگی به پروندههای مهم داشته باشند، تا هم اطاله دادرسی به حداقل برسد و هم دقت و اتقان در آراء افزایش یابد.
رئیس کل دادگستری استان گفت: باور ما بر این است که جامعه وکالت جامعه پویا و فرهیخته است و قریب به اتفاق دنبال اجرای عدالت و احقاق حق هستند و از این قشر خواستاریم که در اجرای عدالت به دستگاه قضایی استان کمک کنند و جامعه وکلای استان در امر کاهش ورودی پرونده ها به مراجع قضایی و برقراری صلح و سازش یاری گر دستگاه قضایی باشند.
رویه سازی های واحد در محاکم خیلی مهم است
حسین مجیدی نیز در این جلسه به برگزاری جلسات علمی در موضوعات مورد اختلاف که یکی از برنامه های عملیاتی می باشد تاکید کرد و گفت: در نشست های تخصصی و علمی بین دو مجموعه دستگاه قضایی و وکلاء می توان موضوعات مورد اختلاف را تبیین کرد و رویه واحدی را پیش گرفت چرا که رویه سازی های واحد در محاکم خیلی مهم است.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان در ادامه به نکاتی که می بایست جامعه وکلاء در دعاوی مد نظر داشته باشند پرداخت و توضیحاتی در خصوص آنها ارائه کرد.
محمد صابونچی رئیس کانون وکلای دادگستری استان نیز در ابتدای جلسه ضمن خوشامدگویی از همکاری و همیاری دستگاه قضایی استان که در طول دو سال گذشته همیشه یار و یاور کانون وکلاء بودند تشکر و مشکلات موجود را مطرح و خواستار اتخاذ تدابیری از سوی ریاست کل دادگستری استان برای رفع این مشکلات شد.
تشکیل کمیته مشترک عملیاتی
در ادامه جلسه اعضای شورای معاونین و هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری استان به بیان موضوعات و مسائل مبتلا به که نیازمند اتخاذ تدابیری بودند از جمله درخواست های ماده ۴۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری پرداختند و پس از بحث و تبادل نظر در این جلسه که بیش از ۴ ساعت و تا پاسی از شب به طول انجامید تصمیماتی در خصوص رفع مشکلات اتخاذ که از جمله آن تشکیل کمیته مشترک عملیاتی در خصوص موضوعات مطرح شده بود تا تصمیمات و خروجی این کمیته در قالب مصوبات لازم الاجرا هم برای دستگاه قضایی و هم برای مجموعه وکالت به حوزه های قضایی استان ابلاغ شود.
بیشتر بخوانید:
همچنین مقررشد در خصوص تعیین ارزش منطقه ای ملک در دعاوی غیر منقول برای الصاق تمبر مالیاتی با مکاتبه با سازمان های مربوطه برای وکلاء امکان دسترسی بر این اطلاعات بارگزاری شده فراهم شود و نیز مصوب شد ترتیبی اتخاذ شود که نتیجه درخواستهای ماده ۴۷۷ ق.آ.د.ک به وکلای متقاضی و سایر متقاضیان به نحو مقتضی اعلام شود.
تهیه کلیپ های با محتوای صلح و سازش و ارائه آنها در مدارس
از دیگر مواردی که در این جلسه مطرح شد اجرایی کردن تفاهم نامه بین دستگاه قضایی و آموزش و پرورش و استفاده از این ظرفیت با همکاری کانون وکلاء و صدا و سیمای استان با تهیه کلیپ های با محتوای صلح و سازش و ارائه آنها در مدارس برای تبیین و توسعه فرهنگ صلح و سازش در بین دانش آموزان بود.
همچنین مقرر شد که جلسه ای با حضور کل قضات محاکم خانواده، نمایندگان کانون وکلاء، امور بانوان استانداری، ورزش و جوانان و بهزیستی برای هم اندیشی در مورد نقش مشاوران خانواده در تحکیم بنیان خانواده در دعاوی خانواده تشکیل و هر کسی با موضوع خانواده سر و کار دارد در قبال خانواده ها احساس مسئولیت داشته و تکلیف اخلاقی و شرعی را مراعات و نگذارند خانواده ها به سادگی دچار فروپاشی شوند چرا که هر چه قدر خانواده سالم باشد به همان اندازه جامعه ای سالم خواهیم داشت.
نهادینه شدن داوری های علمی و تخصصی در جامعه
از دیگر تصمیمات این جلسه این بود که تدابیری برای سوق دادن مردم به استفاده از مشاوران حقوقی و وکلاء در امور خود با استفاده از ظرفیت رسانهها و اطلاع رسانی محیطی و تولید محتوا اتخاذ شود.
همچنین در این جلسه بحث نهادینه شدن داوری های علمی و تخصصی در جامعه بود تا برای مردم هم شناسانده و معرفی شود تا در مراجعه به داور حق و حقوق آنها ضایع نشود.
منبع: میزان