وکلاپرس- رئیس کانون وکلای دادگستری البرز شامگاه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران با انتقاد از قانون تسهیل صدور مجوز ها اعلام کرد: فرهنگ استفاده از وکیل هنوز به خوبی در جامعه جا نیفتاده و بخش اعظمی از مردم زمانی به وکیل مراجعه می کنند که دچار مشکل می شوند.
به گزارش وکلاپرس به نقل از ایرنا وحید نصیری با اشاره به اینکه از یک سو فرهنگ وکالت در کشور و استان وجود ندارد و از سوی دیگر شاهد روی آوردن افراد بی تجربه و غیر متخصص به این شغل هستیم گفت: نداشتن این فرهنگ و نبود کار سبب شده تا ۲۰ درصد از وکلای ما نسبت به پروانه کار خود اقدام نکنند.
وکلای باتجربه و تحصیلکرده ما دیگر تمایلی برای تمدید پروانه های خود ندارند
افزود: امروز شاهد یک رقابت بسیار نابرابر در جامعه وکلا هستیم و از یک طرف کارچاق کن ها نیز زیاد شده و به جوانان نیز کسی اعتماد نمی کند تمام این موارد دست به دست هم داده تا شاهد آن باشیم تا وکلای باتجربه و تحصیلکرده ما دیگر تمایلی برای تمدید پروانه های خود نداشته باشند.
وی با اشاره به تصویب ماده ۶ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار گفت: تصویب این قانون تیشه به ریشه حقوق و رشته وکالت زد و در آینده با سیل وکیل های بیکار و فاقد مهارت به جامعه مواجه می شویم. با یک نگاه پوپولیستی امروز شاهد غالب شدن این تفکر هستیم که وکالت را به عنوان یک کسب و کار در نظر گرفته اند این در حالی است که وکیل کاسب نیست و ما موظف به دفاع حتی از یک قاتل هستیم، در واقع طرح تسهیل مربوط به صدور مجوزهای کسب و کار مربوط به بخش تولید می باشد و نه کاری مانند وکالت.
اگر قانون تسهیل اصلاح نشود دیگر چیزی از وکالت باقی نمی ماند
وی ادامه داد: تمام اساتید حقوق در سراسر کشور این موضوع را نقد کردند اما کسی گوش نداد و با وضعیت فعلی از بین ۸۰ هزار شرکت کننده حدود ۱۵ هزار نفر وکیل می شوند که این مساله نه شان این رشته را دیگر حفظ خواهد کرد و نه حقوق عامه را در واقع اگر این قانون اصلاح نشود دیگر چیزی از وکالت باقی نمی ماند.
نصیری با بیان اینکه در واقع اینکه چه کسانی به عنوان وکیل وارد جامعه می شوند از اهمیت بالایی برخوردار است تصریح کرد: در این بین خطر بزرگتری که چندین سال است که در حال مبارزه با آن هستیم مطرح شدن این موضوع می باشد که شرکت های دولتی می توانند به جای وکیل از نماینده حقوقی در محاکم استفاده کنند که امسال کلیات آن به تصویب رسید.
بیشتر بخوانید:
- وحید نصیری اوانکی به عنوان رئیس جدید کانون وکلای البرز انتخاب شد
- برخی وکلا به دلیل نبود پرونده پروانه وکالتشان را تمدید نمیکنند
- نقد تحلیلی بر الگوی قانونگذاری در مجلس یازدهم با نگاهی به قانون تسهیل مجوز کسبوکار
وی ادامه داد: از سوی دیگر شاهد این هستیم که عنوان شده شرکت های خصوصی نیز می توانند از نماینده حقوقی به جای وکیل استفاده کنند بدین معنی که هر کسی که لیسانس حقوق دارد را می توانند به عنوان وکیل به محاکم معرفی کنند که با این، قوه قضاییه، مرکز مشاوران، کانون وکلا و حتی مرکز پژوهش های مجلس نیز مخالفت کرده اما کمیسیون جهش تولید متولی آن شده و به دنبال بردن آن به صحن علنی مجلس است.
مردم زمانی به وکیل مراجعه می کنند که دچار مشکل می شوند
رییس کانون وکلای دادگستری البرز در ادامه با اشاره به اینکه امروز ۲ هزار و ۷۰۰ وکیل دادگستری در این استان مشغول به فعالیت هستند اظهار داشت: باوجود چنین ظرفیتی اما فرهنگ استفاده از وکیل هنوز به خوبی در جامعه جا نیفتاده و بخش اعظمی از مردم زمانی به وکیل مراجعه می کنند که دچار مشکل می شوند.
نصیری با بیان اینکه بر همین اساس کانون وکلا دادگستری البرز با منابع محدود خود در حال فرهنگ سازی برای استفاده از وکیل درجامعه است گفت: این در حالی است برخلاف مسایلی که امروز مطرح می شود جامعه وکالت ما ارزانترین خدمات را به جامعه ارایه می دهد و بسیاری از وکلای ما با دید کاسب گرایانه به این شغل نگاه نمی کنند.
منبع: ایرنا