اخبار قوه قضاییهویژه

رئیس قوه قضائیه: گاهی علت تاخیر در رسیدگی به برخی پرونده‌ها ناشی از مشکلات ناحیه کارشناسی‌ها است

وکلاپرس- رئیس قوه قضائیه، طی سخنانی در جمع قضات و کارکنان قضایی استان لرستان به آسیب‌شناسی مقوله کارشناسی در پرونده‌های قضایی پرداخت.

به گزارش وکلاپرس به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در سی وهشتمین سفر استانی خود از بدو تصدی ریاست دستگاه قضا، صبح امروز پنجشنبه ۱۸ بهمن در سفری رسمی و در رأس هیئت عالی قضایی وارد استان لرستان شد.

کارشناسی در پرونده‌های قضایی طریقیت دارد نه موضوعیت

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جمع قضات و کارکنان قضایی استان لرستان در بخشی از سخنانش اظهار کرد: گاهی علت تاخیر در رسیدگی به برخی از پرونده‌های قضایی ناشی از مشکلاتی است که از ناحیه کارشناسی‌ها ایجاد می‌شود. بر همین اساس قضات ما دقت داشته باشند که کارشناسی در پرونده‌های قضایی طریقیت دارد نه موضوعیت؛ فلذا وقتی در پرونده‌ای ضرورت ارجاع به کارشناسی وجود ندارد، از این کار خودداری شود. همچنین همکاران قضایی ما در زمان ارجاع پرونده‌ای به کارشناسی، به صورت واضح و شفاف، موضوع کارشناسی را از مرجع کارشناسی طلب کنند و به گونه‌ای نباشد که مرجع کارشناسی پاسخ‌های مبهم و دو پهلو ارائه دهد.

بیشتر بخوانید:

لزوم تعیین زمان مشخص جهت استرداد پرونده و ارائه نظر کارشناسی

رئیس قوه قضاییه بیان داشت: مقام قضایی وقتی پرونده‌ای را به مرجع کارشناسی ارجاع می‌دهد توجه داشته باشد که آن مرجع، در آن حوزه مجرب و متخصص باشد؛ همچنین به این مهم عنایت داشته باشد که آن مرجع کارشناسی همزمان مسئولیت کارشناسی چندین پرونده را بر عهده نداشته باشد، چرا که در این صورت در ارائه نظر با تاخیر و تعلل مواجه می‌شویم. نکته مهم دیگر آن است که مقام قضایی هنگام ارجاع پرونده‌ای به مرجع کارشناسی، برای این مرجع، زمان مشخصی را جهت استرداد پرونده و ارائه نظر، تعیین کند.

بیشتر بخوانید:

گاهی علت تاخیر در رسیدگی، اعتراضات بلاوجه نسبت به نظریات کارشناسی است

رئیس دستگاه قضا گفت: گاهی علت تاخیر در رسیدگی به برخی از پرونده‌های قضایی، ناشی از اعتراضات بلاوجهی است که طرفین پرونده نسبت به نظریات کارشناسی دارند؛ بر همین اساس قضات ما دقت کنند که وقتی اعتراضات طرفین پرونده به نظریات کارشناسی، بلاوجه است، از ارجاع مجدد پرونده به مرجع ثانی کارشناسی، اجتناب کنند؛ همچنین وقتی نظریات دو مرجع کارشناسی با یکدیگر اختلافات فاحش دارند، قضات ما از آن مراجع توضیحات مبسوط بخواهند. اینها مواردی است که در اتقان رسیدگی‌ها، رضایتمندی مردم و سرعت عمل و دقت در رسیدگی‌ها مؤثر است و قضات ما باید نسبت به این موارد اهتمام تام داشته باشند.

بیشتر بخوانید:

قضات در صدور قرار‌های تأمین کیفری، نهایت دقت را داشته باشند

رئیس عدلیه بیان داشت: قضات ما در صدور قرار‌های تأمین کیفری، نهایت دقت را داشته باشند. بار‌ها تاکید کرده‌ایم در مواردی که ضروری نیست برای یک متهم، قرار بازداشت صادر نکنید و قرار وثیقه را به گونه‌ای تعیین نکنید که فرد ولو یک شب به زندان برود؛ اگر شخصی به خاطر هوا‌های نفسانی این کار را کند واویلاست؛ گاهی یک شب زندان رفتن نیز زندگی یک فرد را زیر و رو می‌کند.

منبع: میزان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا