رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح: ۸۰ درصد آرای صادرشده در دادگاههای نظامی ۱ و نظامی ۲ مورد تائید است

وکلاپرس- رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح گفت: ۸۰ درصد آرایی که در نظامی ۱ و نظامی ۲ سازمان قضایی نیروهای مسلح صادر میشود مورد تائید است.
به گزارش وکلاپرس به نقل از ایلنا، حجتالاسلام احمدرضا پورخاقان رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با اشاره به میزان اتقان آرای صادرشده از دادگاه های نظامی گفت: ۸۰ درصد آرایی که در نظامی ۱ و نظامی ۲ سازمان قضایی نیروهای مسلح صادر میشود مورد تائید است.
بیشتر بخوانید:
- بررسی اولویتهای قضائی و حقوقی سازمان قضائی نیروهای مسلح در دستور کار کمیسیون حقوقی و قضائی
- رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان یزد: فرهنگ رجوع به وکیل در مباحث حقوقی باید در جامعه نهادینه شود
متن گفتگو در ادامه آمده است.
سازمان قضایی نیروهای مسلح در راستای اجرای سند تحول چه کمکهایی به دیگر بخشهای دستگاه قضا داشته است؟
در سند تحول وظیفه خاصی بر عهده سازمان قضایی نیروهای مسلح گذاشته نشده است همان برنامههایی که برای دادگستریهای کل مدنظر بود مانند پیشگیری از وقوع جرم در سازمانهای قضایی از ۲۵ سال قبل اجرایی شده و همچنان نیز ادامه دارد. در راستای اجرای سند تحول قضایی و برای جلوگیری از اطاله دادرسی که این نیز در برنامه کاری ما بود. از سه سال و نیم قبل تا امروز حدود ۹۰ درصد از پروندههای مانده از قبل مورد تعیین تکلیف قرار گرفته است.
زمان رسیدگی به پروندهها کاهش چشمگیری داشته است و درباره اتقان آرا و میزان بادارندگی آرا نیز اقداماتی شده تا احکامی که صادر میشود کمتر به دادگاههای تجدید نظر و دیوان عالی کشور فرستاده شده و نقض نشوند. از لحاظ اتقان آرا میتوان گفت ۸۰ درصد آرایی که در نظامی ۱ و نظامی ۲ سازمان قضایی نیروهای مسلح صادر میشود مورد تائید است.
بازدارندگی آرا نیز از دیگر موارد در دستورکار بوده است تا آرایی که صادر میشود اولا به شکلی باشد که مجرم خود دیگر به دنبال تکرار جرم نرود و دوما دیگرانی که این حکم را میبینند و سرنوشت مجرم را میبینند عبرت گرفته و به سمت ارتکاب جرم پیش نروند لذا کارگروههایی تشکیل دادیم تا بر نوع احکامی که صادر میشود نظارت کنند. قضات در صدور حکم آزاد هستند ولی برای ایجاد وحدت رویه، و برای اینکه قضات ارشادات و مشورتهای لازم را داشته باشند و از ارای متقن و بازدارنده برخوردار شویم، این کارگروهها تشکیل شدند. همچنین در راستای الکترونیکی کردن فرایند دادرسی تمام سازمانهای ما به زندانها اتصال دارند و در حد امکان دادرسی به صورت برخط و بدون انتقال متهم انجام میشود.
اقدامات مهم در سازمان قضایی نیروهای مسلح در طول یک سال اخیر چه مواردی بوده است؟
برای مقابله با پیشگیری از وقوع جرم کارگروهها و کمیتههایی تشکیل شده است و همچنین بخش مرکزی نیز ایجاد شده است. در آن شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم که در تهران تشکیل میشود برنامههای پیشگیری از وقوع جرم را تدوین میکنیم و به استانها ابلاغ میکنیم. امسال موضوع آن جلوگیری از جرم سوءاستفاده از موقعیت شغلی بود که در شورای عالی تصویب و ابلاغ شد.
در تمام استانها کمیسیونها و کمیتههای مختلف در این رابطه با همکاری نیروهای مسلح تشکیل شد و آنها خروجیهای خود را پس از بررسیهای لازم در شورای عالی پیشگیری استانها ارائه و دسته بندی و به مرکز منتقل میکنند و در شورای عالی در تهران، نتیجه شورای پیشگیری ۳۱ استان را استخراج و در سال آینده عملیاتی میکنیم. همچنین در راستای استفاده از نیروهای نظامی در سازمان قضایی نیروهای مسلح که طبق قانون ۵۰ درصد از کارکنان و قضات سازمان قضایی نیروهای مسلح باید از نیروهای نظامی تامین شود ۳۶ قاضی نظامی را تربیت کرده و آموزش دادیم و کارآموزشی آنها تمام شد و در سال ۱۴۰۳ آنها را به قسمت قضایی مان اضافه کردیم تا نسبت ۵۰ درصد رعایت شده باشد. در تعامل با نیروهای مسلح مقرر شد کسری نیروهایی که داریم را برایمان جبران کنند تا بیشتر از نیروهای آنها خصوصا حقوقدانان انها استفاده کنیم.
منبع: ایلنا