اخبار اسکوداویژه

رئیس اسکودا: چرا حاکمیت در قبال وکلای در معرض خطر اقدامی انجام نمی‌دهد؟

وکلاپرس- رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) در مراسم تحلیف کارآموزان کانون وکلای البرز با تاکید بر رعایت شئونات وکالت، از قانون تسهیل و آثار مخرب آن انتقاد کرد.

به گزارش وکلاپرس، مراسم تحلیف ۲۹۷ نفر از کارآموزان کانون وکلای دادگستری البرز روز یکشنبه ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳ در سالن همایش های اصلاح بذر شهر کرج با حضور مسئولان برگزار شد.

دکتر جعفر کوشا، رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران در این مراسم با بیان اینکه موضوع تحلیف از واژه «حلف» به معنی سوگند دادن یا سوگند خوردن استخراج شده است، سوگند وکالت را یک سوگند عهدی توصیف کرد و گفت: این مسئله نشان از قداست شغل وکالت دارد. اهمیت کار یک وکیل، در بحث اجتماعی است و اینجاست که این شغل اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

رئیس اسکودا در ادامه با اشاره به موضوع اخلاق حرفه‌ای در وکالت، گفت: اخلاق حرفه‌ای به معنای رعایت آداب وکالت در مقابل موکل، طرف مقابل پرونده و وکیل او، قاضی پرونده و همچنین نهاد خود (کانون وکلا) است. در واقع ادب وکیل و آداب وکالت همانند ادب قاضی و آداب قضاوت است و باید برای آن اهمیت قائل شد.

ما از قوه قضائیه گلایه‌مندیم

دکتر کوشا در بخش دیگری از سخنان خود ضمن انتقاد از قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار و آثار مخرب آن بر حرفه وکالت، تصریح کرد: ما بار‌ها نقد خود را نسبت به این قانون پیش از تصویب آن در مجلس مطرح کردیم، اما هیچگاه به این نقد‌ها توجهی نشد تا امروز که آسیب‌های آن حتی برای قوه قضائیه آشکار شده است و خود مقامات دستگاه قضایی نیز نسبت به این موضوع انتقاد دارند. ما از قوه قضائیه گلایه‌مندیم که چرا این انتقاد را آن زمانی که این طرح در مجلس مطرح شد وارد نکرد و پشت ما در کانون‌های وکلا نایستاد؟

مجلس شورای اسلامی به وکیل به عنوان یک کاسب نگاه کرد

مدیر گروه حقوق جزا و جرم‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی تهران با تاکید بر اینکه متأسفانه عده‌ای موضوع اشتغال را مستمسک و بهانه‌ای برای زدن نهاد وکالت قرار دادند، خاطرنشان کرد: نظام وکالت، نظام ارزشمندی است و در تمامی کشور‌های دنیا اهمیت ویژه‌ای دارد، اما متاسفانه مجلس شورای اسلامی به وکیل به عنوان یک کاسب نگاه کرده و قانون تسهیل را تصویب کرد. می‌گویند وکالت یک بال فرشته عدالت را تشکیل می‌دهد، اما آنگونه با این حرفه برخورد می‌کنند.

بیشتر بخوانید:

چطور با وضع چنین قوانینی می‌توان کارآموز وارسته‌ای تربیت کرد؟

رئیس اسکودا ادامه داد: کارآموز وکالت باید رشد کند و خوب تعلیم ببیند و چراغی جهت کشف حقیقت برای قاضی باشد، اما چطور با وضع چنین قوانینی می‌توان کارآموز وارسته‌ای تربیت کرد؟

چرا حاکمیت در قبال وکلای در معرض خطر اقدامی انجام نمی‌دهد؟

دکتر کوشا در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع وکلای در معرض خطر اشاره کرد و گفت: ما وکلای زیادی را در حین انجام وظیفه از دست دادیم از جمله شادروان حسن صفری در اراک، شادروان علی سلیمانی در شیراز، شادروان پریوش ظفری در کرمانشاه، شادوران محمودرضا جعفرآقایی در شاهرود و بسیاری دیگر. امروز وکیل، قاضی و پزشک در معرض خطر داریم و بایستی تأمینات امنیتی لازم برای آنها را فراهم کرد. وکیل دادگستری در راه احقاق حق، هزینه می‌دهد، اما باید مورد حمایت نیز قرار گیرد. وقتی فردی در جامعه به سمت پرخاشگری می‌رود و فکر می‌کند که وکیل مانع حق اوست، او را مورد تهدید قرار می‌دهد، اما چرا حاکمیت در قبال این مسئله اقدامی انجام نمی‌دهد؟

باید همواره در متن تحولات اجتماعی حرکت کرد

عضو هیأت علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی در ادامه با تاکید بر اینکه یک وکیل دادگستری باید در مسائل روز جامعه وارد شود، گفت: یک وکیل هم باید آگاه به مسائل روز جامعه باشد و هم مردم را نسبت به آن آگاه کند. معتقدیم رویکرد اجتماعی وکیل باید نسبت به رویکرد قراردادی او با موکل در اولویت باشد، لذا نباید نسبت به موضوعات اجتماعی بی‌اعتنا بود و باید همواره در متن تحولات اجتماعی حرکت کرد.

رئیس اسکودا در پایان خطاب به کارآموزان و وکلایی که به تازگی به جرگه وکالت پیوسته‌اند توصیه کرد که شئونات وکالت را حفظ کنند و تصریح کرد: برخی به دنبال انگ‌زنی و برچسب‌زنی به نهاد وکالت هستند، اما بدانید ما مستقل هستیم و تربیت ما از نوع وارستگی است.

منبع: روابط عمومی اسکودا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا