اخبار اسکودااخبار کانون ها

دکتر کوشا: وکیل بیکار ممکن است به کارچاق‌کنی و ایجاد روابط ناسالم در پرونده منجر شود

وکلاپرس- دکتر جعفر کوشا در بیست و سومین آئین تحلیف کارآموزان کانون وکلای دادگستری قزوین طی سخنانی، از هجمه های وارده به نهاد وکالت و وکلای دادگستری انتقاد کرد.

به گزارش وکلاپرس، بیست و سومین آئین تحلیف کارآموزان کانون وکلای دادگستری قزوین عصر یکشنبه ۹ دی ماه ۱۴۰۳ با حضور رئیس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) و هیأت رئیسه کانون قزوین در این استان برگزار و طی آن ۱۱۶ نفر از کارآموزان وکالت به کسوت وکالت پایه یک دادگستری نائل آمدند.

در این مراسم دکتر جعفر کوشا، رئیس اسکودا طی سخنانی با طرح این سوال که تحلیف به چه معناست و چرا یک وکیل دادگستری برای انجام رسالت خود باید سوگند یاد کند؟ گفت: بحث تحلیف از واژه «حلف» به معنی سوگند دادن یا سوگند خوردن می‌آید. در برخی مناصب لازم است که متصدیان امر سوگند یاد کنند که به وظیفه‌ای که برعهده می‌گیرند متعهد باشند؛ شغل وکالت از جمله این مناصب است؛ همانگونه که یک رئیس جمهور و یا یک نماینده مجلس و قاضی دادگستری باید این سوگند را ادا کند. این نشان از آن دارد که شغل وکالت یک شغل مقدس و با ارزش است.

وی افزود: وکیل دادگستری از این جهت سوگند یاد می‌کند که به دنبال استیفای حق باشد؛ در این راستا باید وکیل را طوری تربیت کرد که حق را بشناسد و آن را اعمال و اثبات کند، لذا ورودی به کانون وکلا باید سخت و متناسب با سوگندی باشد که وکیل ادا کرده است.

وکیل باید مردمی باشد و غرور نداشته باشد

عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی در ادامه به ویژگی‌های یک وکیل دادگستری اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: وکیل باید مردمی باشد و غرور نداشته باشد. علمی که خداوند در اختیار وکیل دادگستری قرار داده است، علمی نافع است، یعنی باید آن را در اختیار مردم قرار دهد. یک وکیل دادگستریِ متعهد، هیچگاه صرفا به دنبال پول نیست بلکه باید ابهت و شخصیتی داشته باشد که مردم او را دوست بدارند. از این جهت است که تاکید می‌کنیم وکیل، کاسب نیست.

دکتر کوشا افزود: وکیل دادگستری باید با اخلاق باشد و به ساحت دادگاه، قاضی، موکل و طرف مقابل پرونده احترام بگذارد. باید با موکلش صادق باشد. در عین وکیل باید آزاد و شجاع باشد. اینها همان شاخصه‌های اخلاق حرفه‌ای است که همواره به آن تاکید می‌کنیم.

درصدد استانداردسازی در سطح نهاد وکالت بودیم که با آن مخالفت شد

رئیس اسکودا با تاکید بر اینکه وکلای با وجدان و مدافع حقوق بشر نیاز به حمایت دارند، تصریح کرد: ما در اسکودا درصدد استانداردسازی در سطح نهاد وکالت بودیم از جمله در بحث آزمون و آموزش کارآموزان وکالت که متاسفانه با آن مخالفت شد و به نتیجه نرسید. نباید بر اساس سلیقه شخصی با کارآموز برخورد شود. کارآموزان فرزندان ما هستند و اگر بعد از دوره کارآموزی هنوز در دفاع از موکل خود دچار مشکل هستند، این اشکال به ضعف در آموزش‌های ما برمی‌گردد.

دکتر کوشا در مراسم تحلیف کانون وکلای قزوین
دکتر کوشا در مراسم تحلیف کانون وکلای قزوین

این حقوقدان و وکیل دادگستری در ادامه در توصیه‌ای به کارآموزان وکالت یادآور شد: دیگر دوره کار در حوزه عمومی گذشته است؛ امروز باید به‌صورت تخصصی در مسائل مختلف از جمله مسائل مالی، خانواده و … ورود کرد. امروز پیشرفت‌های شگرفی در حوزه هوش مصنوعی حاصل شده که می‌تواند به مشاور خوبی برای وکلای دادگستری تبدیل شود؛ لذا باید به علم روز دنیا مجهز بود و به صورت تخصصی به مسائل ورود کرد.

حال نهاد وکالت امروز خوب نیست

دکتر کوشا در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه حال نهاد وکالت امروز خوب نیست، گفت: امروز به انحای مختلف نهاد وکالت و وکیل دادگستری را تحت فشار قرار می‌دهند، چون وکیل مستقل را تاب نمی‌آورند؛ اما ما هستیم و خواهیم ماند. بار‌ها هجمه آوردند که برگزاری آزمون وکالت را از ما بگیرند، اما نتوانستند. در بحث اصلاح آیین‌نامه اجرایی لایحه قانونی استقلال کانون وکلا نیز مشکلاتی داشتیم، اما در نهایت با همکاری قوه قضائیه آن را اصلاح کردیم. در عین حال ما از درون نیز دچار مشکل هستیم و خیلی‌ها با ما صادق نیستند.

رئیس اسکودا در ادامه ضمن انتقاد از قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار که حرفه وکالت را در زمره کسب و کار قلمداد کرده است، گفت: اینکه مجلس قانونی را مصوب و وکالت را در زمره کسب و کار‌ها قرار داده است، کار غلطی است که بار‌ها نسبت به آن اعتراض کرده‌ایم. صفت خداوند در قرآن، وکیل است و وکیل هم هیچگاه کاسب نبوده است.

چرا برای افزایش اشتغال از جا‌های دیگر شروع نکردند؟

وی افزود: در مجلس یازدهم کمیسیونی به نام «جهش تولید» تشکیل شد که به دنبال افزایش اشتغال بود، اما چرا به دنبال افزایش اشتغال در حرفه وکالت بودند، چرا از جا‌های دیگر شروع نکردند؟ اعلام کردند که ما در کشور با کمبود وکیل مواجهیم؛ اما از کجا چنین آماری را استخراج کرده‌اند و مبنای آن کجاست؟! متاسفانه اقتصاددانی که عامل وضعیت نابسامان امروز کشور در حوزه اقتصاد هستند، عضو این کمیسیون بودند و با نگاه کسب و کاری به دنبال افزایش اشتغال در حرفه وکالت بودند. بنده روزی به آقای خاندوزی که وزیر اقتصاد دولت سیزدهم بود گفتم شما نمی‌دانید دادگاه و پرونده چیست، کما اینکه بنده نیز نمی‌دانم اقتصاد چیست. اما چرا به نظام وکالت وارد شدند و با عدم آگاهی خود قانونی وضع کردند که به آن ضربه بزند؟

موضوع وکیل بیکار ممکن است آسیب‌زا باشد

عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: متاسفانه قانون تسهیل را تصویب و آن را به عنوان سند افتخار معرفی کردند در حالی که امروز نقایص آن مشخص شده و به دنبال اصلاح آن هستند. قصد داشتند با تصویب این قانون به حرفه وکالت آسیب بزنند. با این قانون به تعداد وکلای بیکار افزوده می‌شود و موضوع وکیل بیکار نیز ممکن است آسیب‌زا باشد و به کارچاق‌کنی و ایجاد روابط ناسالم در پرونده منجر شود.

دکتر کوشا در ادامه با تاکید بر اینکه آزادمنشی، حریت و استقلال هزینه دارد، خطاب به کارآموزان و وکلای دادگستری گفت: آینده ما در نهاد وکالت به خودمان بستگی دارد؛ اولا باید با هم متحد باشیم و انسجام خود را حفظ کنیم. وکلایی که به تازگی به جرگه وکالت پیوسته‌اند به کانون وکلا سر بزنند و صنف را به حال خود رها نکنند. کانون وکلا خانه ماست و باید نسبت به آن حساسیت و تعصب داشته باشیم. در عین حال هیات مدیره کانون‌ها نیز باید وکلا را مورد حمایت قرار داده و برای دفاع از حقوق آنان سینه چاک کنند.

منبع: روابط عمومی اسکودا

‫۴ دیدگاه ها

  1. اگرچه منتظر این سخنان بودم اما دیگر کارگر نمی افتد ودیر است و حالا ماها که مخالف بودیم منتظر نتیجه هستیم حقوقدان بیکار علت بیکاری خودرا ناتوانی سیاسیون میداند واین موضوع تالی فاسد دارد

    1. اگر واقعا وکیل بیکار سراغ دارید معرفی بکنید ما که به هرکدام که یه ذره کار بلند زنگ میزنیم دفعه دوم دیگه جواب نمی‌دهند از بس سرشان شلوغ هست چرا دنبال این هستین که انحصاری بکنید بگذارین هرکسی لیاقت دارد در کار وکالت وارد شود و هرکسی هم نتونست خود به خود از بازار مثل بقیه شغل‌ها خارج می‌شود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا