اخبارویژه

دکتر محمود کاشانی: استقلال کانون وکلا سرمایه بزرگ نظام قضایی ایران است

وکلاپرس- عضو اسبق هیات مدیره کانون وکلای مرکز، در مراسم تحلیف کاراموزان کانون وکلای دادگستری اصفهان، به کارآموزان توصیه کرد که دفاع از استقلال کانون وکلای دادگستری و حکومت قانون را سرلوحه خود قرار دهند.

به گزارش وکلاپرس، روز سه شنبه مورخ ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ آئین تحلیف کارآموزان دوره ۵۱ کانون وکلای دادگستری اصفهان با حضور اعضای هیات مدیره، روسای ادوار کانون، پیشکسوتان نهاد وکالت، مقامات قضایی استان و سایر مهمانان در سالن کوثر اصفهان برگزار شد.

در این مراسم دکتر سید محمود کاشانی، وکیل پایه یک دادگستری و عضو اسبق هیات مدیره کانون وکلای مرکز، نویسنده، پژوهشگر و استاد دانشگاه به عنوان مهمان ویژه حضور داشت و در سخنانی گفت: استقلال کانون وکلا دستاورد وکلای دادگستری ایران و جهان بود.

بیشتر بخوانید:

بار دفاع از استقلال کانون وکلا، بر عهده وکلای دادگستری است

عضو اسبق هیات مدیره کانون وکلای مرکز عنوان داشت: فرآیند تصویب قانون استقلال کانون وکلا در سال ۱۳۳۳  فرآیند شگفت انگیز و جالبی است که من در یک مقاله در سال ۱۴۰۳ به آن اشاره کرده ام. امیدوارم در مجله مدرسه حقوق اصفهان منتشر شود و مطالعه بفرمایید. بار دفاع از استقلال کانون وکلا، بر عهده وکلای دادگستری  است و این استقلال سرمایه بزرگ نظام قضایی ایران است زیرا حضور وکیل در دادرسی ها، رکن دادرسی عادلانه است هم در متمم قانون اساسی مشروطیت و هم در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، این موضوع تاکید شده و در حقیقت تکلیف دستگاه قضا و حاکمیت است که حضور وکیل در دادرسی ها را تضمین نماید.

وی افزود: دولت ایران یک تعهد بین المللی در این زمینه دارد. حتما عنوان میثاق حقوق مدنی و سیاسی را شنیده اید. این میثاق ارزشمند در سال ۱۹۶۶ در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید و دولت ایران پس از اینکه این میثاق در اردیبهشت ۱۳۵۴ در مجلس شورای ملی و سنا به تصویب رسید در ۳۰ اردیبهشت ۱۳۵۴ به این میثاق بین المللی ملحق شد، بنابراین دولت ایران تعهد بین المللی دارد که مندرجات این میثاق را به موقع اجرا کند.

دکتر کاشانی اظهار کرد: اولا در ماده ۲ این میثاق اشاره شده که دولت ها باید با قانون گذاری، حقوق شهروندان را تضمین نمایند. در ماده ۳ این میثاق دولت ایران تعهد کرده که برابری حقوق زن و مرد را رعایت نماید بنابراین پس از تصویب این میثاق و الحاق ایران به آن، نابرابری در حقوق زن و مرد پذیرفته شده نیست.

بیشتر بخوانید:

دکترکاشانی افزود: ماده ۱۴ این میثاق، دادرسی عادلانه را از حقوق شهروندان شمرده و دولت ها را مکلف کرده موازین دادرسی عادلانه را مهیا کنند و در بند د ماده ۱۴ تاکید شده است که دادخواهان حق دارند از خدمت وکیل دادگستری در دادخواهی بهره مند شوند، بنابراین این تکلیف بین المللی دولت ایران است که البته جمهوری اسلامی ایران پایبندی خود را به این میثاق اعلام کرده و بر همین اساس، ماده ۱۴ وارد اصل ۳۵ قانون اساسی شد که می گوید در دادگاه ها هرکس حق بهره مندی از وکیل دادگستری را دارد و اگر توانایی گرفتن وکیل ندارد دولت و دادگاه ها باید برای او وکیل رایگان انتخاب کنند.

وی تاکید کرد: استقلال کانون وکلا و اصل ۳۵ قانون اساسی  تضمین استقلال وکیل در دعاوی است.

وی همچنین تاکید کرد: کانون های وکلا و کارآموزانی که امروز به حرفه شریف وکالت می پیوندند دفاع از استقلال کانون و حکومت قانون را سرلوحه وظایف وجدانی خود قرار دهند.

منبع: روابط عمومی کانون وکلای اصفهان

‫۲ دیدگاه ها

  1. مرد مومن چه فایده از همه بیمه محرومه نه بیمه بازنشستگی دارد و نه سایر بیمه ها انگار وکلا پیر نخواهند شده روز هم به تعدادشان افزوده می‌شود

  2. متنی مستدل موجه و تحسین برانگیز است. دست مریزاد بر استاد محبوب و گرامیمان. ایشان در هرفرصتی با سخنرانی و یا نوشتن مقاله بر دفاع از استقلال بحق کانون تاکید میکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا