دکتر جلیل مالکی: ۴۰ درصد از وکلای جوان بیکار هستند
فهرست
وکلاپرس- رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز پنجشنبه گذشته (۲۷ مرداد ۱۴۰۱) در انتخابات هیات مدیره کانون وکلای دادگستری استان سمنان در خصوص مسائل روز نهاد وکالت سخن گفت.
به گزارش وکلاپرس به نقل از ایرنا دکتر مالکی در این مراسم با بیان اینکه “۴۰ درصد از وکلای جوان بیکار هستند” بر نهادینه شدن فرهنگ وکالت در کشور تاکید کرد.
در شرایط فعلی بستر کار وکالتی در کشور مهیا نیست
جلیل مالکی گفت: در شرایط فعلی که بستر کار وکالتی در کشور مهیا نیست و مثلا مشورت با وکیل دادگستری مثل بسیاری از کشورها الزامی نشده است و از طرفی فرهنگ وکالت هنوز نهادینه نشده است و مردم اهمیت مشورت با وکیل پیش از هر اقدام حقوقی را نمیدانند، تعداد وکلای کشور بیشتر از ظرفیت است و نیازی هم به افزایش تعداد آنان نیست.
وی افزود: امروز در کشور بسیاری از ظرفیتهای وکالتی و تعقیب دعاوی، از وکلا گرفته شده است.
دانشجوی حقوق بعد از پایان تحصیل در دوه کارشناسی، مهیای ورود به بازار کار نیست
رئیس کانون وکلای دادگستری کشور گفت: دروس دانشکدههای حقوق مبتنی بر سرفصل مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است و همه دانشکدههای حقوق ملزم به رعایت آن هستند، اما این سرفصلها مبتنی بر علوم نظری وکالت است و در دوره کارشناسی تنها دانش نظری یک دانشجوی حقوق تامین میشود.
مالکی بیان کرد: در مجموع دانشجوی حقوق بعد از پایان تحصیل در دوه کارشناسی، مهیای ورود به بازار کار نیست و مهارت استفاده از دروس را نیاموخته است.
بیشتر بخوانید:
- دکتر جلیل مالکی درباره نامه رؤسای کمیسیون جهش تولید، قضایی و اصل ۹۰ مجلس: حرمت امامزاده را متولی آن باید نگه دارد
- جلیل مالکی خواستار ورود قوه قضائیه برای جلوگیری از پذیرش فلهای کارآموز وکالت شد
وی افزود: دانشجویان حقوق پس از دانشآموختگی در آزمون کانونهای وکلای دادگستری، قضاوت و سردفتری شرکت میکنند و اگر دانش آنان سطح بالا باشد وارد دوره کارورزی میشوند و میتوانند آموخته های خود را به عمل برسانند و تازه وارد بازار کار شوند.
رئیس کانون وکلای دادگستری کشور گفت: پیشنهاد میشود در دوره کارشناسی، دروس عملی به ویژه آیین دادرسی کیفری و آیین دادرسی مدنی و اثبات ادله دعوا عملیتر و کاربردیتر شود که وکلا بتوانند حتی به عنوان مشاور حقوقی ادارات و یا بانکها زودتر وارد بازار کار شوند.
سیاهنماییها علیه جامعه وکلا
مالکی با ابراز تاسف از قتل یک وکیل در شاهرود بیان کرد: چنین اتفاقاتی ریشه در بعضی سیاهنماییها نسبت به جامعه وکالت دارد.
وی افزود: اینکه خدمات مثبت وکیلهای دادگستری نادیده گرفته میشود و تخلفات تعدادی از وکلا، به همه آنان تعمیم ناروا میشود، باعث تعرض به وکلا و حتی اتفاقات تلخی مانند قتل وکیل میشود.
رئیس کانون وکلای دادگستری کشور گفت: در چنین موقعیتهایی، کمیسیون حمایت و اداره حقوقی کانون وکلای دادگستری وارد میشود، در حد توان از خانواده وکیل حمایت میکند، در صورت نیاز وکیلی برای دفاع از حقوق آنان در اختارشان قرار میدهد و لحظه به لحظه پرونده آنان را پیگیری میکند که در حقشان کوتاهی نشود.
در سالها اخیر آمار تخلفات وکلا به دلیل نابسامانیهای اجتماع افزایش یافته است
مالکی بیان کرد: دادسرای انتظامی کانون وکلا یکی از فعالترین مجموعههای این کانون است که وظیفه رسیدگی به شکایات علیه وکلا را بر عهده دارد.
وی افزود: هر شهروندی که شکایتی علیه یک وکیل داشته باشد میتواند به صورت حضوری و یا از طریق سایت آن را مطرح کند و بلافاصله در دادسرای انتظامی کانون وکلا رسیدگی میشود.
رئیس کانون وکلای دادگستری کشور گفت: در سالها اخیر آمار تخلفات وکلا به دلیل نابسامانیهای اجتماع افزایش یافته است اما دادسرای انتظامی کانون وکلا از کنار هیچکدام از این تخلفات بیتفاوت نمیگذرد و به دقت رسیدگی میکند.
بعد از رسیدگی به اعتراضات احتمالی، کانون وکلای دادگستری استان سمنان به طور مستقل تشکیل میشود
مالکی بیان کرد: با توجه به اینکه استان سمنان از جهت تعداد وکلای دادگستری به حد نصاب رسیده است، فرایند انتخابات هیات مدیره کانون وکلای استان سمنان آغاز و اعضای هیات نظارت بر انتخابات انجام شد.
وی با اشاره به استقبال خوب از این انتخابات افزود: بعد از احراز صلاحیت داوطلبان، امروز این انتخاب با حضور هیات عمومی وکلای استان متشکل از وکلای پایه یک برگزار شد و نتیجه آن نیز به زودی بیان میشود.
بیشتر بخوانید:
- نتایج انتخابات کانون وکلای دادگستری سمنان اعلام شد
- اختصاصی ؛ اسامی ۲۳ نامزد تأیید صلاحیت شده انتخابات کانون وکلای سمنان
رئیس کانون وکلای دادگستری کشور گفت: بعد از رسیدگی به اعتراضات احتمالی، کانون وکلای دادگستری استان سمنان به طور مستقل تشکیل میشود و وکلای استان سمنان که زیر مجموعه کانون مرکزی بودند، زین پس زیر مجموعه کانون وکلای دادگستری استان سمنان خواهند بود.
منبع: ایرنا
باسلام و عرض ادب
جناب دکتر مالکی گرامی استاد عزیز و گرانقدر جسارتا یعنی ۴۰ درصد از گزینش و روش پذیرش وکیل رو فعلا در امتداد همین مقوله بیکاری ۴۰ درصد از وکلاتون صدرصد غیر منطقی و غیراصولیه یعنی فعلا ۴۰ درصد علی الحساب شما افرادی رو حالا برهر اساس و هرطور پذیرش نموده و به ایشان پروانه وکالت اعطا فرمودید مال این کار نبودن و نیستن پیشنهاد میگردد بجای بکاربردن چنین یآس نامه ای و بشدت شآن وکالت رو تنزل دادن تا حد عنوان نمودن بیکاری وکلا و استفاده از آن بعنوان اهرم توجیه و فرار از تن دادن به شکستن انحصار و ویژه خواری ، عرصه را باز بگذارید و دست از لابیگری ویژه خواری و انحصارطلبی برداشته و به تقویت بنیه و پایه های علمی مطابق با شاخصهای واقعگرا و اصولی ضمن باز کردن فضای رقابت و نه فقط پاسخدهی به چهارتا تست که بیش از آنکه سنجش و ارزیابی توان و سطح علمی را نمایندگی کرده و معیاری از برای آن قرار گیرد نمایانگر و تداعیگر عملی و واضح اصطلاح عامیانه و مشهور ننه من قریبم بازی …….
احسنت دقیقا. باید انحصار طلبی و امضاهای طلایی شکسته شوند . درود بر مجلس