وکلاپرس- رییس کانون وکلای دادگستری اصفهان به تشریح جزئیات دیدار مدیران این کانون با مجمع نمایندگان این استان پرداخت و گفت: برخی نمایندگان در پایان جلسه از احتمال زیاد برگرداندن این مصوبات از سوی شورای نگهبان سخن گفتند.
به گزارش وکلاپرس به نقل از روابط عمومی کانون وکلای اصفهان، ۴ شهریورماه مدیران کانون وکلای دادگستری اصفهان جهت بحث و تبادل نظر پیرامون مصوبات اخیر مجلس در چهل و نهمین جلسه مجمع نمایندگان استان اصفهان حضور یافتند.
حاضرین در جلسه مدیران کانون وکلای اصفهان با مجمع نمایندگان استان
دکتر حسین ادیب، رئیس کانون وکلای اصفهان، در گفتگو با خبرنگار وکلاپرس درخصوص جزئیات این دیدار گفت: حسب درخواست کانون وکلای اصفهان جهت برگزاری جلسه با نمایندگان مجلس استان، ۲ شهریور به ما اطلاع داده شد که تعدادی از نمایندگان مجلس در جلسه هستند.
وی ادامه داد: من به همراه وکیل فرهاد رستم شیرازی (عضو هیات مدیره)، وکیل حسن صرام (رئیس کمیسیون کارآموزی) و وکیل عبدالمحمد بابا احمدی (رئیس کمیسیون پارلمانی کانون وکلای دادگستری اصفهان) جهت بحث و تبادل نظر پیرامون مصوبات اخیر مجلس در چهل و نهمین جلسه مجمع نمایندگان استان حضور یافتیم.
او با اشاره به نمایندگان حاضر در این جلسه گفت: حجه الاسلام موسوی لارگانی (رئیس مجمع نمایندگان استان)، دکتر عباس مقتدائی، حجت الاسلام محمدتقی نقدعلی، دکتر زهرا شیخی و دکتر پروین صالحی در این جلسه حضور داشتند.
بیشتر بخوانید:
- محسن زنگنه : کانون وکلا تاوان ایستادگی در مقابل مجلس را میدهد
- بیانیه مجمع عمومی کانون وکلای گلستان : تحدید نهادهای مدنی و نظام های صنفی منجر به بیاعتمادی افکار عمومی میشود
جزئیات صحبت های صورت گرفته
ادیب درباره محتوای صحبت های دو طرف گفت: تاکید ما بر این بود که حتما آقای نقدعلی -باتوجه به نقش موثری که در کمیسیون قضایی و حقوقی دارند- در جلسه حضور داشته باشند. در این جلسه که حدود دو ساعت به طول انجامید، درخصوص موضوع تحقیق و تفحص از کانون های وکلای دادگستری، استفاده واحدهای تولیدی از نمایندگان حقوقی به جای وکیل در محاکم دادگستری و همچنین الحاقیه ماده ۱۳ قانون طرح تامین مالی و جهش تولید و اثرات زیانبار داخلی و بین المللی آن صحبت شد.
او همچنین گفت: درمورد الحاقیه ماده ۴ لایحه برنامه هفتم توسعه به طور مفصل صحبت کردیم و آنان تاکید کردند این ماده خدشه ای به استقلال کانون ها وارد نمی کند و صرفا ابزار ورودی و اطلاع رسانی از طریق سامانه خواهد بود.
اصرار نقدعلی مبنی بر عدم ورود خدشه به استقلال
رئیس کانون وکلای اصفهان با اشاره به طرح ایرادات و عواقب اجرای این مصوبات بر نهاد وکالت و حقوق مردم گفت: آقای نقدعلی اصرار داشتند که این مصوبات به هیچ وجه استقلال کانون را تحت تاثیر قرار نمی دهد و قرار نیست اجازه صدور، تعلیق و ابطال پروانه از کانون سلب شود بلکه می خواهیم اقدام کانون ها از این درگاه باشد تا شفاف سازی اطلاعات محقق شود.
او ادامه داد: ما به بیان تبعات و عواقب از بین رفتن استقلال کانون ها در عرصه داخلی و بین المللی پرداختیم و موضوع به شدت مورد توجه نمایندگان قرار گرفت. آقای نقدعلی اصرار کرد اگرچه مخالف مصوبه استفاده شرکتها و موسسات خصوصی از نماینده حقوقی به جای وکیل نبوده است اما عنوان نمود که مصوبه مذکور پیشنهاد وی نبوده است. او تاکید کرد آنچه که در کمیسیون حقوقی قضایی در حال بررسی است، بسیار مفصل تر از چیزی است که تصویب شده است.
ادیب افزود: اگرچه به آمار ارائه شده توسط وزیر دادگستری درخصوص وجود نماینده حقوقی به جای وکیل در بسیاری از پرونده هایی که دولت محکوم شده، اشاره کردیم و آثارمنفی حضور نماینده حقوقی به جای وکیل توضیح داده شد. اما آقای نقد علی معتقد بود مردم باید خودشان در انتخاب دقت کنند و اگر فکر میکنند اقدام توسط نماینده حقوقی به ضررشان است، به سراغ وکیل بروند.
بیشتر بخوانید:
- کانون وکلای مرکزی: مصوبه اخیر مجلس منافع دولت جمهوری اسلامی ایران را در معرض تهدید جدی قرار داده است
- بیانیه کانون وکلای منطقه فارس : اعطای تولیت به یک نهاد اقتصادی جهت نظارت بر امور وکالت خلاف اصول قانون اساسی است
پیش بینی برخی نمایندگان از احتمال بالای برگرداندن این مصوبات از سوی شورای نگهبان
او گفت: برای برخی نمایندگان موضوع بسیار جالب توجه و تازه بود. ما این ایراد را مطرح کردیم که زمان تصویب این موضوعات، باید از وکلای دادگستری و نمایندگان کانون ها دعوت می شد تا نظر بدهند. آقای نقدعلی ضمن پذیرش خواسته ما، در پاسخ به این موضوع اشاره کرد که دو موضوع استفاده شرکتها و موسسات خصوصی از نماینده حقوقی به جای وکیل و الحاقیه ماده ۱۳ طرح تأمین مالی و جهش تولید از سوی کمیسیون قضایی مطرح نشده و از سوی اعضای کمیسیون جهش تولید مطرح شده است.
ادیب در پاسخ به پرسش خبرنگار ما درخصوص ارزیابی میزان تاثیرگذاری این دیدار بر نظر نمایندگان گفت: مسلما برگزاری این جلسات موثر خواهد بود. حتی برخی نمایندگان در پایان جلسه از احتمال بالای برگرداندن این مصوبات از سوی شورای نگهبان سخن گفتند. معتقدم نوع برخورد و استدلالات اثرگذار خواهد بود. البته ما به این جلسه اکتفا نخواهیم کرد و همچنان جلساتمان را با نمایندگان تاثیرگذار ادامه خواهیم داد.