مصوبه

بخشنامه شرایط و نحوه اعمال بخشودگی جرایم مالیات بر ارزش افزوده قطعی شده سال ۱۴۰۳

وکلاپرس- سازمان امور مالیاتی کشور، طی بخشنامه ای شرایط و نحوه اعمال بخشودگی جرایم مالیات بر ارزش افزوده قطعی شده سال ۱۴۰۳ را اعلام کرد.

به گزارش وکلاپرس، بر اساس اعلام سازمان امور مالیاتی کشور، با استناد به بند (ت) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳، جرایم مودیانی که مجموع مالیات تعیین شده در اجرای این بند کمتر از پنج برابر سقف مالیات‏های مستقیم در سال ۱۴۰۳ باشد، مشروط به پرداخت مالیات و عوارض حداکثر ظرف یکسال از تاریخ ابلاغ برگ قطعی بخشیده می‌‏شود.

بر این اساس، در صورتی که مجموع مالیات های تعییین شده برای مودیان، کمتر از ۷۲۰ میلیون تومان باشد و مودی مالیات و عوارض را حداکثر ظرف یکسال از تاریخ ابلاغ برگ قطعی صادرشده پرداخت نماید، کل جرایم بدون هیچ شرط دیگری بخشیده می‌‏شود.

همچنین، بخشودگی جرایم مودیانی که مجموع مالیات تعیین شده معادل و یا بیش از ۷۲۰ میلیون تومان باشد، در صورت پرداخت مالیات و عوارض تا پایان شهریورماه سال جاری تا صددرصد (۱۰۰%) به مدیران کل امور مالیاتی تفویض می‌‏شود.

متن بخشنامه به شرح زیر است:

نظر به اینکه به موجب بند (ت) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ جریمه های مؤدیانی که مجموع مالیات تعیین شده در اجرای این بند کمتر از پنج برابر سقف معافیت موضوع ماده (۸۴) قانون مالیاتهای مستقیم در سال ۱۴۰۳ باشد. مشروط به پرداخت مالیات و عوارض حداکثر ظرف یک سال از تاریخ ابلاغ برگ مالیات قطعی بخشیده میشود. مقرر می دارد

الف- در خصوص مودیانی که مجموع مالیاتهای تعیین شده برای آنها در اجرای بند (ت) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور کمتر از ۷/۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال است

۱- در صورتی که میزان مالیات تعیین شده در اجرای بند (ت) کمتر از ۷/۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال باشد و مودی مالیات و عوارض را حداکثر ظرف یک سال از تاریخ ابلاغ اوراق قطعی صادر شده در اجرای مفاد بند مذکور پرداخت نماید. کل جرایم بدون هیچ شرط دیگری بخشیده می شود.

۲- حکم بند (۱) فوق در مواردی که مالیات تعیین شده در اجرای ماده ۳۰ آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۲۱۹ قانون مالیات های مستقیم و یا در مراحل دادرسی مالیاتی تعدیل شود و با احتساب تعدیلات انجام شده مالیات متعلق کمتر از ۷/۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال شود نیز جاری است. در این صورت مهلت پرداخت مالیات و عوارض برای برخورداری از بخشودگی جرایم ظرف یکسال از ابلاغ آخرین برگ قطعی صادره با رعایت مقررات برای هر دوره مالیاتی می باشد. در اجرای این بند بخشودگی جرایم در زمان نهایی شدن مالیات قطعی همه دوره ها بعد از رسیدگی به اعتراض مودی می بایست مدنظر قرار گیرد و متناسب با زمان قطعیت مالیات هر دوره مالیاتی یک سال مذکور برای آن دوره در محاسبات لحاظ می شود.

۳- چنانچه در هر صورت برای مودیان موضوع بندهای (۱) و (۲) فوق که مالیات را در مهلت تعیین شده پرداخت نموده اند جریمه ای از این حیث وصول شده باشد. جریمه مذکور میبایست با رعایت مقررات استرداد شود.

۴- اداره کل فناوری اطلاعات موظف است در اسرع وقت امکان بخشودگی جرایم را به صورت سیستمی به محض پرداخت در مهلت مقرر مجموع مالیات و عوارض قطعی شده دوره های مالیاتی که مالیات آنها در اجرای بند (ت) یاد شده قطعی شده است فراهم نماید تا آن زمان ادارات امور مالیاتی موظفند در صورت پرداخت مجموع مالیات و عوارض متعلق نسبت به اعمال بخشودگی صد در صدی (۱۰۰) جرایم در سامانه عملیاتی اقدام نمایند.

۵- پرداخت مجموع مالیات و عوارض برای بخشودگی جرایم مربوط به هر پرونده هر مودی جداگانه محاسبه و اعمال می شود.

ب- در خصوص مودیانی که مجموع مالیاتهای تعیین شده برای آنها در اجرای بند (ت) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور معادل یا بیش از ۷/۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال است

۱۰ بخشودگی جرایم مودیانی که مجموع مالیاتهای تعیین شده در اجرای بند (ت) تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ معادل با بیش از ۷/۲۰۰/۰۰۰/۰۰۰ ریال است. در صورت پرداخت مالیات و عوارض تا پایان شهریورماه سال ۱۴۰۴ تا صد در صد (۱۰۰) به مدیران کل امور مالیاتی تفویض می شود.

۲- تمام یا قسمتی از تفویض اختیار موضوع بند (ب) این بخشنامه قابل تفویض به معاونان مدیر کل و روسای ادارات امور مالیاتی ذیربط خواهد بود.

ج- سایر موارد

۱- دفتر روابط عمومی و فرهنگ سازی مالیاتی و ادارات کل امور مالیاتی موظفند با اطلاع رسانی کامل و جامع از طریق رسانه های ملی و محلی و همچنین با نصب بنر در ادارات امور مالیاتی کلیه ساختمانهای ادارات کل و هر روش ممکن نسبت به اطلاع رسانی نحوه بخشودگی جرایم به مودیان محترم مالیاتی اقدام نمایند.

سید محمد هادی سبحانیان

دانلود پی دی اف بخشنامه شرایط و نحوه اعمال بخشودگی جرایم مالیات بر ارزش افزوده قطعی شده سال ۱۴۰۳

دانلود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا