انتشار مقررات و نظرات مشورتی مراجع درونسازمانی کانون سردفتران و دفتریاران در پایگاه اطلاعرسانی قوانین و مقررات کشور و سامانه ملی قوانین و مقررات

وکلاپرس- با امضای تفاهمنامه همکاری میان معاونت تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات معاونت حقوقی ریاست جمهوری و کانون سردفتران و دفتریاران، مقررات و نظرات مشورتی مراجع درونسازمانی کانون سردفتران و دفتریاران در پایگاه اطلاعرسانی قوانین و مقررات کشور و سامانه ملی قوانین و مقررات منتشر می شود.
به گزارش وکلاپرس به نقل از پایگاه ملی قوانین و مقررات اطلاع رسانی کشور، سهشنبه چهاردهم اسفند ماه ۱۴۰۳، نشستی با موضوع توسعه همکاری میان معاونت تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات معاونت حقوقی ریاست جمهوری و کانون سردفتران و دفتریاران با حضور مهدی مهدیزاده معاون تدوین، تنقیح و انتشار قوانین و مقررات معاون حقوقی رئیس جمهور، محمدرضا ابراهیمی رئیس امور سامانه ملی قوانین و مقررات، علی خندانی رئیس کانون سردفتران و دفتریاران، مسعود حبیبی مظاهری رئیس پژوهشگاه کانون سردفتران و دفتریاران برگزار گردید که منتهی به امضای تفاهمنامه همکاری میان این معاونت و کانون مذکور گردید.
بیشتر بخوانید:
مهدیزاده، در ابتدای این جلسه بیان داشت: از جمله بایستههای حاکمیت قانون، اطلاعرسانی دقیق و صحیح قوانین و مقررات به مخاطبان است. پایگاه اطلاعرسانی قوانین و مقررات کشور نیز به همین منظور ایجاد گردیده است.
وی افزود: با تصویب ماده ۳۰ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار و الزامی شدن انتشار مقررات این حوزه در سامانه ملی قوانین و مقررات (تحت عنوان پایگاه اطلاعات قوانین کسب و کار)، شاهد آثار مثبتِ قابل توجهی از جمله کاهش تعداد مصوبات، شفافیت بیشتر در تصمیمگیریهای مراجع مقررهگذار و … بودهایم. در حال حاضر بسیاری دستگاهها نظیر گمرک، سازمان توسعه تجارت و … به عنوان مجریان مصوبات حوز کسب و کار، مادامی که این مصوبات در پایگاه مذکور قرار نگرفته باشند، به آنها ترتیب اثر نمیدهند.
مهدیزاده با اشاره به پیچیدگی و سختی امر تنقیح قوانین و مقررات و همچنین اهمیت مبانی نظری، پشتوانه علمی و نیز جنبههای تکنیکی و فنی این امر گفت: در نگاه اول، کار تنقیح قوانین و مقررات ساده به نظر میرسد، اما زمانی که با جنبههای فنی و تکنیکی آن مواجه میشویم، آن وقت درمیابیم که با امری بسیار دشوار طرف هستیم؛ از میان هزاران قانون و مقرره که در طول سالهای قانونگذاری وضع شدهاند، نمیتوان به سهولت موارد منسوخه، معتبر، اصلاحشده و … را تشخیص داد.
بیشتر بخوانید:
خندانی، رئیس کانون سردفتران و دفتریاران با تأکید بر اهمیت و ضرورت آگاهی آحاد جامعه از قوانین و مقررات به ویژه جامعه بزرگ دفاتر اسناد رسمی عنوان داشت: وجود سامانه ملی قوانین و مقررات با ویژگیهای منحصر به فردی که دارد این مهم را تا حد قابل توجهی میسّر نموده است. لازم میدانیم این سامانه هرچه سریعتر به جامعه دفاتر اسناد رسمی معرفی و شناسانده شود تا از ظرفیتهای آن به نحو احسن استفاده گردد. التزام نسبت به بهرهبرداری از این سامانه آثار مطلوبی از جمله بسط حاکمیت قانون، کاهش تخلفات قانونی و انتظامی در حوزه ثبت اسناد و ارتقاء سلامت جامعه ثبتی را در پی خواهد داشت.
حبیبی مظاهری، رئیس پژوهشکده کانون سردفتران و دفتریاران نیز اشاره داشت: اهمیت و ضرورت امر تنقیح قوانین و مقررات آنجا مشخص میشود که انباشت قوانین و مقررات از یک سو و وجود قوانین و مقررات متروک خصوصاً در حوزه ثبتی از سوی دیگر را در نظر بیاوریم. تنها گذرگاه عبور از این وضعیت، تنقیح است.
در پایان، مهدی مهدیزاده و علی خندانی به منظور گسترش همکاریهای علمی، آموزشی، پژوهشی و اجرایی در خصوص تدوین، تنقیح، اطلاعرسانی و نشر قوانین و مقررات، تفاهمنامه همکاری میان دو مجموعه را امضا نمودند که اهم مفاد آن به قرار زیر است:
- همکاری مشترک در زمینه تدوین و تنقیح قوانین و مقررات مرتبط با دفاتر اسناد رسمی و دیگر موضوعات مرتبط با کانون سردفتران و دفتریاران؛
- ثبت مقررات و نظرات مشورتی مراجع درونسازمانی کانون سردفتران و دفتریاران در پایگاه اطلاعرسانی قوانین و مقررات کشور (ir.dotic) و سامانه ملی قوانین و مقررات (qavanin.ir)
- اجرا و برگزاری برنامهها و فعالیتهای مشترک علمی، آموزشی، پژوهشی و …