استفساریه قانون تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار تصویب شد / با تأیید شورای نگهبان معیار تراز در آزمون وکالت اعمال خواهد شد
وکلاپرس ـ نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز در صحن علنی به بررسی طرح دو فوریتی استفساریه مواد ۳ تا ۵ قانون تسهیل پرداخته و آن را تصویب کردند.
به گزارش وکلاپرس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی امروز در صحن علنی به بررسی طرح دو فوریتی استفساریه مواد ۳ تا ۵ قانون تسهیل پرداختند.
بیشتر بخوانید:
۱۸۴ نماینده به طرح مذکور رأی مثبت داده و ۱۶ نفر مخالفت کردند. تعداد ۶ نماینده نیز رأی ممتنع دادند.
نماینده دولت نیز با اعمال معیار تراز به جای نمره خام در آزمون وکالت موافقت کرد.
بر این اساس در صورت تأیید شورای نگهبان، معیار میانگین نمرات تراز شده در خصوص آزمون وکالت، آزمون سردفتری، آزمون کارشناسی رسمی اجرایی خواهد شد و انتظار میرود قوه قضائیه و کانون های وکلا با سیل کارآموزان وکالت روبرو شوند.
در این استفساریه آمده است:
آیا منظور از عبارت «امتیاز میانگین نمرات» در مواد (۳) ، (۴) و (۵) قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مصوب ۲۴/ ۱۲/ ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی، میانگین وزنی نمرات تراز شده، مطابق شاخص های آماری در آزمون سراسری که توسط سازمان سنجش آموزش کشور اعمال می شود، است؟
در پاسخ سوال استفساریه آمده است: بله، منظور از عبارت «امتیاز میانگین نمرات» در مواد (۳) ، (۴) و (۵) قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مصوب ۲۴/ ۱۲/ ۱۴۰۰ مجلس شورای اسلامی، میانگین وزنی نمرات تراز شده، مطابق شاخص های آماری در آزمون سراسری که توسط سازمان سنجش آموزش کشور اعمال می شود، است.
سلام
احتمال داره شورای نگهبان تایید نکند؟
خیر
سلام
احتمال عدم تایید خیلی بالا هست.
چون تفسیر نوعی ظاهر و مفهوم ماده را عوض کرد.
ضمنا اینکه آزمون طبق ترازی بدون حدو مرزی محاسبه گرددغیر عقلایی و تالی فاسد دارد هم خلاف شرع و هگ خلاف قانون اساسی که پیمدی جز بی اعتمادی به قانون را نداشته.
بعلاوه دیگر کسی مطالعه نخواهد داشت و…
یک سوال، وقتی که هیچ ملاکی وجود ندارد تراز از کجا باید بیاید،؟
محسن جان سلام
حدود بیست سال پیش هم فکر کنم نیاز به مطالعه زیادی نبود برای وکیل شدند الان سوال ها طوری شده که خود مرجع طراحی سوال هم درست و غلط جواب را نمی داند که این خود غیر عقلایی و تالی فاسد به وجود آورده و موسساتی در این زمینه شروع به رشد باکتری وار کرده اند که مدرسین آن در طول سال سوال هایی را که در امتحان می آید را با شاگردان خود کار می کنند که این نیز خود غیر شرعی و عقلایی و تالی فاسد به وجود آورده است . در هر صورت وکیلی موفق است که شرایط وکیل بودن را داشته باشد و فقط اخذ پروانه کسی را وکیل نکرده است . از طرف دیگر چرا باید کسانی که سهمیه ایثارگری دارند با نمره پایین وکیل شوند و مشکلی هم پیش نیاید ولی دیگر اشخاص نه ؟
سلام نمرات خام۱۰۰۰نفر اول رو اعلام کنند هرشرکت کننده ای که۷۰ درصد میانگین امتیاز رو به دست اورده مطابق قانون قبول هست
این است پایان انحصار وکالت .
من خودم کارمند نهاد قضایی هستم این طرح در آینده مشکل آفرین و مفسده انگیز خواهد شد،نمایندگان محترم یا خوابند یا خودشون زدند بخواب.این طرح برای سیستم اداری بیمار کشور ما آسیب زاست.این باعث میشه افراد کم علم در این حوزه وارد بشن و چون قدرت علمی ندارند مجبورند برای پیشبرد کارشان و رسیدن به هدفشون به راههای نامشروع متوسل بشن ازطریق وسوسه کردن مامور،کارشناس،کارمند و….که نتیجتاً بی عدالتی و تضییع حق و نارضایتی از نظام.من خودم شخصاً متعهد و مقید به اصول و قانون هستم ولی به عینه روزانه می بینیم و می شنوم کسانی که از راههای نامشروع متوسل میشن و سعی در قانون گریزی دارند اونایی هستند که از لحاظ علمی پایین ترن.این باعث میشه که فضا آلوده بشه و اونایی که هزینه میکنند به نتیجه برسند و اونایی که علمی ترند چون اهل زدو بند نیستندموفق نباشند و در اثر این بی عدالتی کنار بروند و فضا برای آنان فراهم تر شود.و این یقیناً برعکس نظر نمایندگان میشه. چون واقعاً به عینه ندیدند.چون خودشون افراد شناخته شده ایی تو کشور هستند و تا حالا با این مشکل مواجه نشدند و تجربه ندارند.کارشناسان هم منافعی تو این کار می بینند.اگه واقعاً نیت اشتغال زایی و خدمت رسانی هست ما کمبود شدید قاضی داریم.بندگان خدا روزی ۱۶ساعت مشغولند ولی کارشون به روز نمیشه و اطاله میشه.ما کلی کمبود پزشک داریم بابا آزمون پزشکی را تسهیل کنید.اونجا میگیم اگه افراد بی علم بیان تو این حوزه، جان مردم به خطر می افته،خوب اینجا هم در اثر اغفال شدن نهادهای مرتبط توسط نااهلان و مفسده شدن محیط، جان،مال و ناموس مردم به خطر بیفته.من آینده روشن نمی بینم و این قانون هم مثل سایر قانون هایی که بعد از تصویب با چالش مواجه شده و مجبور شدند اصلاح کنند ولی دیگه خیلی دیر میشه.هدف از تصویب قانون نباید مغرضانه یا برای منافع شخصی باشه.