ادعای رئیس اسبق کانون وکلای مرکز : معاون قوه قضائیه مراجعه کرد و نیاز به وکیل مستقل داشت

وکیل نجفی توانا: استقلال وکیل دادگستری به معنای جدا عمل کردن از حکومت نیست.

وکلاپرس _ نجفی توانا ضمن تاکید بر اینکه استقلال نهاد وکالت موجب اطمینان مردم است، مدعی شد معاون قوه قضائیه پس از آن که فرزندانش گرفتار یک پرونده قضایی شده‌اند به وی مراجعه کردند و به دنبال وکیل مستقل بوده‌اند.

به گزارش وکلاپرس به نقل از روابط عمومی کانون وکلای استان قزوین، دکتر نجفی توانا (حقوقدان، جرم شناس و رئیس اسبق کانون وکلای مرکز ) مهمان مراسم گرامیداشت هفتاد و یکمین سالروز استقلال کانون وکلای دادگستری، این نهاد مدنی را ثمره فعالیت های زندگی بشر در طول تاریخ دانست که به تدریج بستر حقوقی را فراهم نمودند و‌ این نهاد مدنی ثمره صدای آزادی بوده است.

وی افزود: حقوقدانان پرچمدار آزادی های بشری، اساسی و انسانی هستند.

بیشتر بخوانید:

نجفی توانا گفت: بسیاری از مستبدان، سعی در خاموش کردن این صدا داشته اند اما به دلیل حقانیت این صدا و اعتبار بخشی به حکومت در جوامع بین المللی و داخل، موفق نشده اند.

وی بیان کرد: ما زمانی مستقل شدیم که توانستیم صدای آزادی خواهی را در خفا و پنهان بلند کنیم تا افراد صدای ما را نجوا و منتشر کنند و همین باعث شد حکومت پهلوی آرام آرام تن به استقلال نهاد وکالت بدهد.

بدون نهاد وکالت، عدالت قضایی و اجتماعی وجود ندارد

این استاد حقوق افزود: در ۴۵ سال این افتخار را داشتم به عنوان وکیل به جامعه خدمت کنم. کتابخانه کانون، ابزارها و.. را که بر اساس تفکر عاقلانه در اختیار کانون بود، از ساختمان دادگستری بیرون ریختند اما بعد ها متوجه شدند بدون نهاد وکالت، عدالت قضایی و اجتماعی وجود ندارد و بعد از چند مدیر انتصابی در سال ۱۳۷۶ استقلال نیم بند ما را پذیرفتند.

دستمزد وکلای تسخیری بارها پرداخت نشد

نجفی توانا گفت: استقلال وکیل دادگستری به معنای جدا عمل کردن از حکومت نیست؛ این نهاد، خود انتظام است حتی دستمزد وکلای تسخیری بارها پرداخت نشد. خودمان ساختمان ساختیم، کارمند استخدام کردیم و با گرفتن حق عضویت این کانون را سرپا نگه داشتیم، چرا به ما افتخار نمیکنید؟ نهاد وکالت پیشانی حقوق بشر است.

استقلال، یعنی خودگردانی و خود انتظامی با نظارت حکومت

نجفی توانا ادامه داد: اگر افراط و تفریط مدیران باعث مشکل شده به اسم وکلا ننویسید. متاسفانه نهاد وکالت مورد هجمه رسانه های مختلف قرار گرفته است و باعث شده جامعه به وکیل بدبین باشد. استقلال، یعنی خودگردانی و خود انتظامی با نظارت حکومت؛ اما حاکمیتی که بدون تدبیر در نهاد وکالت دخالت کند، مجبور به دادن هزینه است.

وی افزود: استقلال نهاد وکالت نه تنها به نفع مردم بلکه به نفع خود حاکمیت است. عده ای کمر به این بستند که این نهاد مدنی را با محدود کردن مواجه کنند، اینان بر سر شاخه نشسته اند و بن میبرند!

این حقوقدان در ادامه گفت: استقلال نهاد وکالت موجب اطمینان مردم است. عقلای قوم می پذیرند که استقلال کانون وکلا به نفع مردم است.

نجفی توانا در بخشی از صحبت‌هایش مدعی شد: معاون سابق قوه قضائیه وقتی گرفتار پرونده قضایی شد، به وی مراجعه کرد و به دنبال وکیل مستقل بود.

وی همچنین افزود: بدون واهمه در چارچوب قانون از موکلینم دفاع می کنم.

بیشتر بخوانید:

نباید در کار وکلا دخالت شود اما نظارت بر عملکردشان چرا

نجفی توانا گفت: تمام نهاد های حاکمیتی بر ما نظارت دارند، نباید در کار وکلا دخالت شود اما نظارت بر عملکردشان چرا. وکیل از دادگاه انتظامی می ترسد اما از نیروی انتظامی نه چون وکلا سالم ترین افراد هستند. باید از جایی تفحص کنید که بیت المال را می برند.

وی یادآور شد: یادمان باشد حتی کسانی که دولتی هستند در منصب وکالت وارد می شوند مستقل عمل می کنند. ما قسم خورده ایم سیاسی نباشیم و سرمایه اجتماعی را وسیله قدرت قرار ندهیم. این امانت را باید حفظ کرد.

اختلاف امروز ما سر دامنه استقلال است

این استاد حقوق گفت: اختلاف امروز ما سر دامنه استقلال است و این را باید با قلم و بیان با مسئولان مطرح کنید که ما بدون استقلال نمی توانیم دفاع مستقلانه داشته باشیم. وکیلی که مستقل نباشد وکالتش معنا ندارد؛ ما آمادگی گفتمان منطقی داریم چون باید در چارچوب قانونی که حاکمیت می نویسد، دفاع کنیم.

کدام وکیل جاسوس بود؟

دکتر نجفی توانا خاطرنشان کرد: هم در قانون جذب سرمایه خارجی، هم در عدالت قضایی و اجتماعی، وکیل باید مستقل باشد تا عصاره قانون را در زبانش جاری کند. امروز در کشورهای جهان، استقلال وکیل به رسمیت شناخته شده است. وکیل دادگستری جزو اقشار سالم جامعه است. به عنوان یک حقوقدان و جرم شناس می پرسم کدام وکیل جاسوس بود؟ این وکلا هم که دستگیر شدند به دنبال آرمان خواهی بودند.

بیشتر بخوانید:

رئیس اسبق کانون وکلای مرکز در ادامه گفت: قانون که تصویب شد باید از آن اطاعت کرد تا زمانی که با قلم نافذ، ناکارآمدی آن را بگوییم تا نقض شود؛ البته با گفتمان منطقی، بدون افراط و تفریط.

این استاد حقوق در پایان خاطرنشان کرد: حجم عظیم وکلا تنها و غریب نیستند، باید در چارچوب قانون با تعامل و تعاون حرف مان را به گوش برسانیم.

خروج از نسخه موبایل