ادعای جدید نقدعلی: دریافت هزینه بابت رسیدگی به شکایات انتظامی غیرقانونی است

فهرست
وکلاپرس- نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با استناد به جوابیه ای از معاونت حقوقی مجلس، دریافت هزینه برای رسیدگی به شکایات انتظامی علیه وکلا را غیر قانونی دانسته و خواستار ورود دستگاه قضا به این موضوع شده است.
به گزارش وکلاپرس به نقل از خانه ملت، محمدتقی نقدعلی با تاکید بر اینکه مطابق با قواعد عمومی محاسباتی، اخذ هرگونه وجه از شهروندان و متقاضیان خدمات عمومی توسط دستگاههای دولتی و دستگاههای متکفل خدمات عمومی مانند کانون وکلا باید مستند به قانون باشد، گفت: اخیرا مطلع شدم که برخی از کانونهای وکلا و مرکز وکلای قوه قضائیه برای رسیدگی به شکایات مردم علیه وکلای دادگستری از مردم وجوهی اخذ میکنند لذا از معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی استعلام بعمل آوردیم.
دستگاه قضایی به این موضوع ورود کند
نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تصریح کرد: بنابر استعلام صورت گرفته اخذ هزینه جهت ثبت شکایت و رسیدگی آن باید بر اساس قوانین مرتبط باشد و هیچ گونه مجوزی از سوی قانونگذار به کانون وکلا جهت دریافت وجوه از مردم داده نشده است لذا ضرورت دارد دستگاه قضایی به این موضوع ورود کند و با متخلفین برخورد قانونی نماید.
بیشتر بخوانید:
نماینده مردم خمینی شهر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: براساس جوابیه معاونت حقوقی مجلس شورای اسلامی و برابر بند ج ماده ۶ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۵ اسفند ماه سال ۱۳۳۳ رسیدگی به تخلفات و تعقیب انتظامی وکلا و کارگشایان دادگستری به وسیله دادسرا و دادگاه انتظامی وکلا جز وظایف قانونی کانون وکلا است.
ماده ۶ لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری
ماده ۶- وظایف کانون وکلا بهقرار زیر است:
الف- دادن پروانه وکالت به داوطلبانی که واجد شرایط قانونی باشند.
ب- اداره امور راجع به وکالت دادگستری و نظارت بر اعمال وکلا و کارگشایان.
ج- رسیدگی به تخلفات و تعقیب انتظامی وکلا و کارگشایان دادگستری به وسیله دادسرا و دادگاه انتظامی وکلا.
د- معاضدت قضایی.
ه- فراهم آوردن وسایل پیشرفت علمی و عملی وکلا.
منابع مالی طبق آیین نامه لایحه استقلال کانون محدود است
وی افزود: بدیهی است متوقف کردن انجام وظیفه نسبت به دریافت هرگونه وجه از قبیل هزینه رسیدگی مستلزم مجوز قانونی است و برابر ماده ۵۷ آییننامه لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب ۴ اردیبهشت ماه سال که ۱۴۰۰منابع مالی کانون را به موارد ۵ گانه محدود کرده، دریافت هزینه شکایت از تخلفات، رفتار و اخلاق وکلا با هزینه اعتراض به تصمیمات از شمول آن خارج است؛ بنابراین دریافت هزینه رسیدگی به شکایت یا اعتراض به تصمیمات توسط کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضاییه مجاز نخواهد بود.
بیشتر بخوانید:
ماده ۵۷ آییننامه لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری:
ماده ۵۷- شرایط و وظایف وکیل سرپرست به شرح زیر است:
الف-شرایط:
۱- حداقل هشت سال سابقه وکالت پایه یک برای شهر تهران و پنج سال برای سایر شهرها و داشتن پروانه تمدید شده؛
۲- نداشتن محکومیت انتظامی درجه چهار و بالاتر؛
۳- نداشتن سوء شهرت؛
۴- داشتن دفتر دایر و متناسب و اشتغال مستمر در محل تعیین شده در پروانه؛
ب- وظایف:
۱- نظارت بر رفتار و انجام تکالیف کارآموزی و شئون و اخلاق حرفهای وکالت؛
۲- آموزش و راهنمایی کارآموز در پروندههای وکالتی وی و نظارت بر آنها؛
۳- پذیرش کارآموزان و حداکثر پنج کارآموز بهصورت همزمان؛
تبصره- در محلهایی که وکیل واجد شرایط به تعداد کافی نباشد، با موافقت رئیس کانون، پذیرش بیش از پنج کارآموز همزمان مجاز است.
۴- پذیرش کارآموز در دفتر، حداقل دو روز در هفته و فراهم کردن موجبات یادگیری مذاکره با موکل و مشاوره،
۵- گواهی و گزارش نحوه انجام تکالیف مقرر به کمیسیون کارآموزی.
منبع: خانه ملت
جناب نقدعلی شما هیچ وقت در جایگاه یک وکیل قرار نداشتید چطور هر روز برای امر وکالت نسخه می پیچید؟ اگر وجهی گرفته میشه اشتباهه ولی خیلی از موکلین بی دلیل فقط برای این که رای نگرفتن از وکیل شکایت میکنن شما امار میزان شکایت های ورودی به کانون ها رو دارید در چند درصد ان ها وکیل محکوم میشه.وکلا مظلوم تر از اونچه که اکثریت جامعه می پندارند هستند.شنیدن صدای شما حتی وقتی حرف درستی هم بزنید ازار دهنده است سکوت کن لطفا.این همه کینه و لجاجت و دشمنی از چی سرچشمه میگیره جز تیشه به ریشه وکالت زدن چه کردی مرد باش از کسانی که با قانون تسهیل شما هم وکیل شدند بپرس ایا راضی هستند از این قانون… لطفا در هر موقعیتی سکوت کن چون برای دنیا و اخرت شما بهتره
اصلا عنوان کردن اصطلاح غیر قانونی واقعا مسخره است وقتی که از مجرای قانونی جهت تصویب عبور شده است مثلا بگه نقص قانونی داره و باید اصلاح بشه ولی خب متنی که از مجلس گذر کرده و تصویب شده چطور غیر قانونی است