احتمال خروج برخی از وکلای افغانستانی از این کشور توسط آلمان
فهرست
وکلاپرس- صدر اعظم آلمان در واکنش به حمله طالبان از همکاری این کشور جهت خروج ده هزار نفر از مردم افغانستان از جمله فعالان حقوق بشر و وکلای افغانستانی خبر داد.
به گزارش وکلاپرس به نقل ایلنا، در پی حوادث رخ داده در افغانستان و صحبت های صدر اعظم آلمان مبتنی بر خروج ده ها هزار شهروند افغانستانی، احتمال خروج برخی از وکلای افغانستانی از این کشور قوت گرفت.
بیشتر بخوانید: واکنش توییتری وکلای دادگستری به پیشروی طالبان در افغانستان
منابع حزبی آلمان به نقل از «آنگلا مرکل» صدراعظم این کشور اعلام کردند که آلمان ممکن است نیاز به تخلیه حدود ده هزار نفر از افغانستان داشته باشد.
دو هزار و پانصد نفر از فعالان حقوق بشر، وکلا و کارکنان پشتیبانی
این تعداد شامل دو هزار و ۵۰۰ نفر از کارکنان پشتیبانی افغانستان و همچنین فعالان حقوق بشر، وکلا و افراد دیگری میشود که دولت معتقد است در صورت عدم خروج از کشور پس از تصرف کابل توسط طالبان در معرض خطر قرار دارند.
مرکل وعده داده است آلمان پس از تشدید کنترل گروه طالبان با تصرف کابل با کشورهای همسایه افغانستان برای حمایت از کسانی که از این کشور فرار میکنند، همکاری خواهد کرد.
همچنین سخنگوی وزارت خارجه آلمان اعلام کرد که هواپیماهای تخلیه در حال حاضر از فرودگاه کابل بلند نمیشوند زیرا افرادی که با نا امیدی سعی در خروج از کشور دارند، باند فرودگاه را مسدود کردهاند.
نگاهی به تشکیل گروه طالبان در سال ۱۹۹۳
در حدود سالهای ۱۹۹۳ تا ۱۹۹۴ میلادی و در جریان جنگهای داخلی افغانستان، زمزمه تشکیل گروهی متشکل از طلبه های دینی در مدارس تحت حمایت عربستان در پاکستان شنیده شد.
این گروه نام تحریک اسلامی طلبا (جنبش اسلامی طالبان) بر خود گذاشت و با شعار “اجرای شریعت اسلامی” و مقابله با آنچه شر و فساد در افغانستان میخواند از مرز جنوبی به افغانستان رخنه کرد و به سرعت شهرها و ولایتهای مختلف را درنوردید. و تا سال ۱۹۹۸، طالبان تقریبا بر ۹۰ درصد خاک افغانستان تسلط یافت.
سرنگونی طالبان بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر
یک ماه پس از همکاری القاعده و طالبان و کشته شدن هزاران آمریکایی در نیویورک و واشنگتن (حادثه ۱۱ سپتامبر) آمریکا در راس ائتلافی از کشورهای متحدش، به طالبان حمله کرد و تا هفته اول دسامبر ۲۰۰۱، این گروه از قدرت ساقط شد.
بیشتر بخوانید: وکیل اسحاق هرتزوگ به عنوان رییس جمهور جدید رژیم صهیونیستی قسم خورد
در سال های اولیه پس از سقوط طالبان کودکان دختر و پسر به مدرسه برگشتند و زنان اجازه کار یافتند،
تصویب قانون اساسی، تشکیل ارتش، برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی و انجام روند خلع سلاح گروه های غیرمسئول در کنار تشکیل و تقویت پلیس ملی در این کشور از جمله مواردی بود که پس از سقوط طالبان انجام شد.
قدرت گرفتن طالبان بعد از ۲۰ سال
سرانجام در ۲۹ فوریه۲۰۲۰، توافق صلح طالبان و آمریکا بر مبنای خروج نیروهای خارجی از افغانستان و رفتن به طرف مذاکرات بین الافغانی امضاء شد.
با خروج سربازان آمریکا و ناتو پس از ۲۰ سال و عدم مقاومت نیروهای دولتی افغانستان در مقابل طالبان، آنها تنها طی چند هفته توانستند قدرت را در این کشور دوباره به دست گیرند.