وکلاپرس- رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه در همایش برنامهریزی تحول و تعالی توسعه حل اختلاف در خصوص داوری حرفه ای گفت: باید مراقبت کنیم وضعیت در حوزه داوری حرفهای مثل حوزه وکالت نشود.
به گزارش وکلاپرس به نقل از آنا حجت الاسلام هادی صادقی در همایش برنامهریزی تحول و تعالی توسعه حل اختلاف که هم اکنون و به مدت سه روز در مشهد در حال برگزاری است: جهت نحوه اجرای داوری حرفه ای اعلام کرد: نباید اجازه داد افراد سودجو وارد شوند. باید مراقبت کنیم که وضعیت ما در حوزه داوری حرفهای مثل حوزه وکالت نشود که رها باشد و حالا که میخواهند نظارت بر آن را قوی کنند، آنقدر شاخ و شانه میکشند. نگذارید قطبی درست شود که در برابر حاکمیت قرار بگیرد.
تحول و تعالی شعار این دوره دستگاه قضایی است
وی با بیان اینکه اینجا جمع شدهایم تا برنامه بریزیم که چطور ۲ مفهوم بزرگ را در عمل اجرا کنیم، گفت: تحول و تعالی ۲ کلمه مهمی است که شعار این دوره دستگاه قضایی است. در دورههای قبل میگفتیم تحول اما سمت و سویی نداشت اما امروز این تحول قید تعالی هم دارد.
مدیری که راضی از وضعیت موجود بود، باید فوراً تغییر کند
صادقی افزود: تعالی در سازمانها مانند تعالی فردی است و هرچه در ابعاد مختلف جلوتر برویم، پایان نمیپذیرد. تحول و تعالی باید به شکل مداوم و مانند یک مسیر بیانتها پیموده شود و هیچکس در این مسیر به جایی نمیرسد که بگوید تمام شد؛ هر گاه مدیری به جایی رسید که راضی از وضعیت موجود بود، معلوم است که تعالی ندارد و باید او را فورا تغییر داد. مدیری که در جایگاه خود از کار خود رضایت دارد، بداند که اشتباه میکند و عنصر مهم رهبری را ندارد. رهبر هر مجموعهای به وضع موجودش اکتفا نمیکند. عنصر رهبری پیشرفت است و پیشرفت مداوم باید به سمت هدف متعالی باشد.
بیشتر بخوانید:
نباید هنجارشکنی و قانونشکنی کرد اما میتوان قانونگشایی کرد
رئیس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف قوه قضائیه در خصوص تمایز ویژگیهای رهبران و مدیران تصریح کرد: مدیران معمولا بر وظایف خود تمرکز میکنند اما رهبر صرفا به انجام وظایف بسنده نمیکند، محدود نمیشود و سعی میکند چارچوبها را گسترش دهد. نباید هنجارشکنی و قانونشکنی کرد اما میتوان قانونگشایی کرد. بعضی چارچوبها خیالی است که باید آن را شکافت و به توسعه چارچوبهای قانونی دست یافت.
صادقی ادامه داد: مدیران به حفظ وضع موجود اکتفا میکنند اما رهبران از وضع موجود ناراضیاند. وظایف برای مدیران عادی اصل است و گاهی بعضی قوانین و آییننامهها برای آنها بت میشود و انسان را فراموش میکنند. انسان رکن اصلی حرکت هر جامعهای است. رکن اصلی دستگاه قضا نیز انسان است. بعضیها در فرآیند کاری انسان را فراموش کرده و به دیده ماشین به او نگاه میکنند که این نگاه یک خطر است.
مرکز توسعه حل اختلاف برای این تشکیل شده که بیشترین حل اختلاف از طرق مختلف غیردادگاهی صورت بگیرد
حجتالاسلام هادی صادقی با بیان اینکه “در مسائل کاری نیروی انسانی اصل اول و گام دوم فرایندها، ساختارها و قوانین است” افزود: بعضی جای این ۲ موضوع را برعکس کرده و به خاطر یک قانون انسان را زیر چرخ قوانینی که گاه درست نوشته نشده، له میکنند. مرکز توسعه حل اختلاف برای این تشکیل شده که بیشترین حل اختلاف از طرق مختلف غیردادگاهی صورت بگیرد. کثرتگرایی روشی برای ما یک اصل است.
رئیس مرکز توسعه شوراهای حل اختلاف قوه قضائیه ادامه داد: حوزه داوری مانند حوزه قضاوت بر لبه تیغ حرکت کردن است زیرا
- اولا به نوعی قضاوت بخش خصوصی است و اهمیت قضاوت را دارد و
- دوم اینکه پول در آن اهمیت دارد که همین موضوع خطراتی نیز به همراه دارد. زمانی که چنین زمینهای وجود دارد، باید مراقبت ویژه کرد.
- سوما پول و انگیزههای فاسد دیگر نیز میتواند به آن اضافه شود.
بیشتر بخوانید:
نهاد وکالت برای پذیرش نظارت شاخ و شانه میکشد
صادقی در واکنش به عدم اجرای آئین نامه لایحه استقلال از سوی کانون وکلا اظهارکرد: در آغاز راه داوری حرفهای هستیم. با داوری غیرحرفهای مشکلی نداریم اما در حوزه داوری حرفهای که میخواهند پروانه بگیرند و دستگاه قضایی به آن اعتباربخشی کند، نباید اجازه داد افراد سودجو وارد شوند. باید مراقبت کنیم که وضعیت ما در حوزه داوری حرفهای مثل حوزه وکالت نشود که رها باشد و حالا که میخواهند نظارت بر آن را قوی کنند، آنقدر شاخ و شانه میکشند. نگذارید قطبی درست شود که در برابر حاکمیت قرار بگیرد.
صادقی خاطرنشان کرد: چهارمین نکته در تحول مدیریت گذار و آخرین نکته حفظ میزان شتاب است که این شتاب نباید زیاد باشد که نتوانیم نظارت کافی بر آن داشته باشیم. از دیگر سو نباید با تاخیر کار کنیم زیرا تحول کمکم بیفروغ شده و اثر خود را از دست خواهد داد.
منبع:خبرگزاری آنا