دیدگاه

واگذار کردن اعمال مجازات بی حجابی به فراجا در لایحه عفاف و حجاب خلاف قانون اساسی است

فراجا به عنوان یک نیروی ضابط دادگستری نمی‌تواند خودش هم ضابط باشد هم قاضی و هم مردم را مجازات کند

وکلاپرس– با مورد توجه قرار گرفتن لایحه عفاف و حجاب در سطح جامعه، هوشنگ پوربابایی، حقوقدان و وکیل دادگستری برخی قواعد گنجانده شده در این لایحه را به نقد کشیده و آن ها را خلاف قانون اساسی می داند.

به گزارش وکلاپرس به نقل از فراز جدیت مجلس و دولت برای به سرانجام رساندن «لایحه حجاب و عفاف» واضح است. اساسا این لایحه‌به جرم‌انگاری بدحجابی و بی‌حجابی و تعیین مجازات برای آن بر می‌گردد. از جمله موارد پیش‌بینی شده در این لایحه سپردن رسیدگی به «جرم» بدحجابی و بی‌حجابی به نیروی انتظامی است.

یکی از سوالات درباره این بخش از لایحه مذکور این است که چنین کاری منطقی و منطبق با موازین قانون اساسی هست یا خیر؟

وکیل هوشنگ پور بابایی معتقد است واگذار شدن اعمال مجازات بی حجابی به فراجا که در ماده ۱ این لایحه قرار دارد، خلاف قانون اساسی است و اینکه صرفا با یک پیامک و بدون مستندات شخصی را مرتکب جرمی بدانند خلاف اصول دادرسی است.

لایحه قوه قضاییه به دولت ناشی از ضعف قانون در سیستم است

هوشنگ پوربابایی، حقوقدان در خصوص لایحه حجاب و عفاف می گوید: «لایحه قوه قضاییه به دولت ناشی از ضعف قانون در سیستم است. در قانون سابق در ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی مجازاتی که برای زنان بدون حجاب اجباری گرفته شده، از ده روز تا دو ماه حبس و مقداری جریمه نقدی در نظر گرفته شده بود. اعمال مجازات قانون توسط محاکم صالحه است یعنی اگر مرتکب جرمی شده باشد و عناصر سه گانه این جرم را بررسی نماید و برای او مجازات در نظر بگیرند در محکمه صالحه است در لایحه جدید متاسفانه این اعمال مجازات را در ماده یک به فراجا واگذار کردند و این کاملا خلاف قانون اساسی است.»

بیشتر بخوانید:

فراجا نمی‌تواند خودش هم ضابط باشد هم قاضی و هم مردم را مجازات کند

این وکیل دادگستری در ادامه اضافه می کند: «یعنی فراجا به عنوان یک نیروی ضابط دادگستری یا از طرفی به عنوان یک انتظام دهنده به جامعه نمی‌تواند خودش هم ضابط باشد هم قاضی و هم مردم را مجازات کند. بنابراین اینکه فراجا قادر باشد که با ارسال پیامک یک جرمی را کشف کند و جرایمی در نظر بگیرد محل اشکال است.»

سهو و خطا در سامانه پیامکی فراجا

پوربابایی درباره نحوه برخورد فراجا با این مسئله عنوان داشته است: «مطلب دوم در خصوص نحوه برخورد فراجاست؛ ما در جامعه شاهد بودیم که متاسفانه پیامک‌هایی از طرف نیروی انتظامی به اشخاصی ارسال می‌شود که ناشی از خطا و سهو فراجا بوده مثلا در بحث مربوط به جرایم راهنمایی و رانندگی پیامک‌های متعددی برای شخصی فرستاده شده است که اصلا آن فرد در آن زمان در آن منطقه حضور نداشته است. بنابراین سابقه‌ای که از فراجا در خصوص ارسال پیامک وجود دارد همین قاعده جاری بود یعنی برای کسانی پیامک ارسال می‌شد که اصلا مرتکب چنین کاری نشده بودند.»

بیشتر بخوانید:

اینکه با یک پیامک بنده را مرتکب مجازات می‌دانند و اصلا مستندات به رویت من نرسد، دقیقا خلاف اصول دادرسی است

وی در انتها بیان می دارد:«جدای از مشکل داشتن خود زیرساخت‌های فراجا، این سازمان حق اعمال مجازات را ندارد. اینکه با یک پیامک بنده را مرتکب مجازات می‌دانند و اصلا مستندات به رویت من نرسد، دقیقا خلاف اصول دادرسی است. در تبصره سوم آمده است که اگر صاحبان صنوف برخوردهای لازم را انجام ندهد این باعث می‌شود که نیروی انتظامی با آن صنف برخورد کند.»

منبع: فراز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا