گفت و گو

واکنش یک حقوقدان به فعالیت‌های اقتصادی یک شرکت منتسب به بابک زنجانی

وکلاپرس- کامبیز نوروزی در واکنش به عقد تفاهم نامه‌ای از سوی یک شرکت متنسب به بابک زنجانی با شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی گفت: از نظر حقوقی منعی برای اشتغال به کار محکومان زندان وجود ندارد.

به گزارش وکلاپرس به نقل از ایلنا، کامبیز نوروزی در واکنش به عقد تفاهم نامه‌ای از سوی یک شرکت متنسب به بابک زنجانی با شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی گفت: از نظر حقوقی، منعی برای اشتغال به کار محکومان زندان وجود ندارد، مگر آنکه دادگاه صریحاً محکوم را از اشتغال به شغل خاصی محروم کرده باشد. کما اینکه ما شاهد هستیم که حتی محکومان سیاسی در طول دوره اجرای مجازات حبس، کتاب ترجمه می‌کنند و کتاب می‌نویسند.

بیشتر بخوانید:

هیچ‌گاه جزئیات کارهایی که زنجانی انجام داده را نفهمیدیم

وی ادامه داد: اگر یک زندانی که در حال گذراندن دوره محکومیت خود است بخواهد شخصاً یا از طریق کارمندان یا شرکایش فعالیت اقتصادی انجام دهد، از نظر قانونی اشکالی ندارد.

این حقوقدان در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: در مورد بابک زنجانی هم تا جایی که ما می‌دانیم، در رایش برای او محدودیتی در فعالیت اقتصادی وجود ندارد. اما یک نکته دیگر وجود دارد که من آن را با اصطلاح «اقتصاد معمایی» نام‌گذاری می‌کنم.

نوروزی تصریح کرد: بابک زنجانی یکی از معروف‌ترین محکومان اقتصادی ایران است و پرونده پیچیده‌ای ندارد. او در جریان معاملات نفتی کارهایی انجام داد و پول‌هایی را پرداخت نکرد و در نهایت با کش و قوس‌های فراوان به حبس محکوم شد. ما هیچ‌گاه جزئیات کارهایی که او انجام داده را ندانسته‌ایم. همه ناظران حدس می‌زنند که بابک زنجانی با بخش اقتصاد پنهان ایران در ارتباط بوده است.

اعدام سلطان سکه کمترین تأثیر را بر اقتصاد ایران داشت

وی ادامه داد: اینکه چنین فردی می‌تواند یک قرارداد حدود حدود ۶۴ همتی را امضا کند (ظاهرا شرکت منتسب به بابک زنجانی است) این موضوع از دو جهت باید مورد توجه قرار بگیرد اول اینکه آیا شرکت‌ها متعلق به خود او هستند؟ اعتبار اقتصادی و مالی دارند یا نه و اعتبار سنجی آن چه شده است. دوم اینکه این توان مالی از کجا آمده است اگر آقای زنجانی محکوم به پرداخت وجوه شده و این وجوه متعلق به شرکت اوست، چرا این پول را بابت محکومیتش پرداخت نمی‌کند؟

این حقوقدان تصریح کرد: این موضوع نشان‌دهنده وجود پرونده‌های معمایی است که در آن افراد معمایی به شکل مبهمی نقش‌آفرینی می‌کنند.

نوروزی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره اینکه آیا می‌توان به جای در نظر گرفتن مجازات اعدام برای محکومان اقتصادی از فرصت سرمایه‌گذاری استفاده کرد، گفت: در قانون برای فعالیت اقتصادی محکومان منعی وجود ندارد. البته مجازات اعدام در ایران معنای خود را از دست داده است. نباید به جای فکر کردن به تأثیرات اجتماعی و فردی مثبت مجازات، عمدتاً به ارعاب و انتقام فکر کرد. به عنوان مثال، همان کسی که به اسم سلطان سکه به اعدام محکوم شد، کمترین تأثیر را بر اقتصاد ایران داشت و کارگزاران فاسد اقتصادی دست از کارشان برنداشتند. به جای اجرای مجازات‌های اعدام، روش‌های دیگری هم برای مجازات وجود دارد.

منبع: ایلنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا