وکلاپرس _ عضو هیأت مدیره کانون وکلای مرکز با عضو هیأت علمی دانشگاه امیرکبیر درباره حرفه وکالت گفت و گو کردند و درباره ماهیت حرفه وکالت و نسبت اقتصاد با آن به مناظره پرداختند.
به گزارش وکلاپرس به نقل از خبرگزاری دانشجو، مرتضی زمانیان ( عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر ) و مهران عبدی ( وکیل دادگستری و عضو هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز ) در خصوص کسب و کار دانستن یا ندانستن حرفه وکالت نظرات خود را بیان کردند.
هر کسی نمی تواند وکیل باشد
مرتضی زمانیان در این باره اظهار کرد: وکالت تفاوتهایی با سایر رشتهها دارد آن هم رو به رو بودن با حجم زیاد و پیچیدهای از موضوعات اخلاقی و حقوق افراد است. در نتیجه هر کسی نمی تواند وکیل باشد، چه از لحاظ ویژگیهای شخصیتی و چه از لحاظ دانش. فارغ از اینکه وکالت کسب و کار باشد یا نه، یک شغل است و اینکه همه کسانی که علم و دانش کافی هم دارند در وارد شدن به این حرفه محدودیت دارند منصفانه نیست.
وی تاکید کرد: اینکه این حرفه در مقام دستمزد مثل مشاغل آزاد و در مقام ظرفیت گذاری مثل مشاغل دولتی است بلاتکلیفی محسوب میشود.
تماشای مناظره در ویدیوی زیر:
بیشتر بخوانید:
- نسل جدید آزمون وکالت در آمریکا ؛ واشنگتن، کلرادو و مینه سوتا به جمع برگزارکنندگان آزمون وکالت جدید پیوستند
- نظر رئیس کانون وکلای مرکز درباره مواد مربوط به حرفه وکالت در سند تحول قضایی
ما در حرفه وکالت انحصار نداریم، تخصص داریم
وکیل مهران عبدی در رابطه با قانونگذاری برای حرفه وکالت گفت: با معیار اقتصادی نمی توان برای آینده وکالت نقشه راه ترسیم کرد و نگاه شغلی و اقتصادی داشتن به حرفه وکالت آخرین مولفه ماست.
وی تصریح کرد: ما در حرفه وکالت انحصار نداریم، تخصص داریم. نظام آموزشی بسیار بیشتر از نیاز جامعه حقوقدان جذب کرده و ما نمی توانیم همه آنها را در حرفه وکالت بپذیریم.
عبدی گفت: بر اساس سیاستهای کلی قانون گذاری وکالت در زمره امور قضائی است و وزارت اقتصاد اساسا حق ندارد وارد این حیطه شود.
منبع: خبرگزاری دانشجو