اخبار کانون هاویژه

رئیس کانـون وکلای دادگستری خراسان: مدیریت نهاد وکالت را به کانون های وکلای مستقل بسپارید

وکلاپرس- رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان با انتقاد از مداخله های قوه قضاییه در برگزاری آزمون وکالت، پیامد های این رویه را زیانبار توصیف کرد.

به گزارش وکلاپرس به نقل از روابط عمومی کانون وکلای دادگستری خراسان، دکتر زاهدیان با بیان اینکه “عملکرد قوه قضاییه موجبات یاس و نا امیدی جامعه حقوقی را فراهم کرده است خطاب به قوه قضاییه گفت: قوه قضاییه تلاش خود را مصروف رفع مشکلات داخلی نماید و مدیریت نهاد وکالت را به کانون های وکلای مستقل بسپارد.

رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان با اشاره به موضوعاتی که این روزها کانون های وکلا با آن ها مواجه هستند، افزود: ابلاغ آیین نامه ۱۴۰۰ قوه قضاییه که با دخل و تصرف و وضع قواعد جدید ناقض استقلال همراه بود، موجبات یاس و ناامیدی جامعه حقوقی و دلسوزان نظام و انقلاب را فراهم نموده و تحقق دادرسی عادلانه را در بوته ابهام قرار داده است.

اقدامات و رویکردهای برخی از مسئولان عالی قضایی بر کسی پوشیده نیست

دکتر مجتبی زاهدیان با اشاره به اینکه کانون های وکلای دادگستری کشور نهایت همکاری و حتی فراتر از ظرفیت قانونی را با قوه محترم قضائیه، در راستای حفظ استقلال نهاد وکالت انجام داده و از هیچ کوششی در این خصوص دریغ ننموده اند، اظهار داشت: اقدامات و رویکردهای برخی از مسئولان عالی قضایی در حوزه نهاد وکالت به ویژه در مواجهه غیر منطقی و فراقانونی نسبت به آیین نامه لایحه استقلال کانون های وکلا، طرح تسهیل مجوزهای کسب و کار در مجلس شورای اسلامی، آزمون کارآموزی وکالت بر کسی پوشیده نیست.

بیشتر بخوانید:

وی گفت: اسناد و مدارک این اقدامات موجود و موید عدم اعتقاد عملی آنان به استقلال نهاد وکالت و لوازم آن می باشد و قطعاً تاریخ آن را به قضاوت خواهد نشست.

تدوین پیش نویس آیین نامه صرفا در راستای بروزرسانی برخی مواد بود

رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان خاطر نشان کرد: تدوین پیش نویس آیین نامه اصلاحی لایحه استقلال کانون وکلا توسط مدیران نهاد وکالت که با اتحاد و همبستگی و علی رغم آنکه آیین نامه توسط قوه قضاییه تدوین شده بود، صرفا در راستای بروزرسانی برخی مواد و بر مبنای تعهد اخلاقى اعلام شده مسئولان عالی قضایی بر عدم دخالت در وضع مقررات در حوزه وکالت، انجام گردید و امضا و ابلاغ آیین نامه ١۴٠٠ قوه قضاییه که با دخل و تصرف و وضع قواعد جدید ناقض استقلال همراه بود، موجبات یاس و ناامیدی جامعه حقوقی و دلسوزان نظام و انقلاب را فراهم نمود و تحقق دادرسی عادلانه را در بوته ابهام قرار داد.

بیشتر بخوانید:

وی با بیان اینکه شان نزول و تاسیس عدلیه و گذر از دوران انتقام های شخصی برای احقاق حق، مرهون وجود دستگاه قضایی مستقل و وجود قضات عالم و عادل است، افزود: قطعاً بدون حضور وکیل مستقل و همچنین کانون های وکلای مستقل این امر قابل تحقق نیست. تجربه کشورهای پیشرفته در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و… نیز بیانگر اهمیت آن کشورها به نهادهای مدنی مستقل است و جا دارد مسئولان عالی کشور به این تجربه ذی قیمت، به ویژه با توجه به مشکلات عدیده اقتصادی و اجتماعی توجه لازم را مبذول دارند.

عدم حمایت قوه قضائیه در زمان ارائه طرح تسهیل برخی مجوزهای کسب و کار

دکتر زاهدیان عدم حمایت قوه محترم قضائیه در زمان ارائه طرح تسهیل برخی مجوزهای کسب و کار در مجلس شورای اسلامی (که متاسفانه در حال تبدیل شدن به قانون است) و حذف استانداردهای علمی در پذیرش داوطلبان و تفوق رویکرد صرفا اقتصادی و کاسب مآبانه به این موضوع و از طرفی تلاش قوه محترم قضاییه صرفاً در جهت حفظ و ابقای برخی رانت های پذیرش در آزمون مزبور (علیرغم مخالفت اولیه مجلس شورای اسلامی) را در حوزه نهاد وکالت و نظام حقوقی کشور نگران کننده دانست و یادآور شد: قطعا مسئولیت شرعی و قانونی آثار و تبعات منفی آن دامن گیر مسببان تصویب طرح مذکور خواهد بود.

مداخله قوه قضائیه در نحوه برگزاری آزمون کارآموزی وکالت و نحوه انتشار آگهی آزمون

وی در ادامه افزود: مداخله قوه محترم قضائیه در نحوه برگزاری آزمون کارآموزی وکالت و حتی در نحوه انتشار آگهی آزمون و در نتیجه بلاتکلیفی داوطلبان و نتایج زیانبار روحی و روانی ناشی از آن، جای هیچ توجیهی را باقی نمی گذارد و با اعمال نظارتی حتی در مفهوم موسع آن مطابقت نمی کند.

بیشتر بخوانید:

تسری آیین نامه ١۴٠٠ نسبت به پذیرفته شدگان سال ۱۳۹۹با هیچ یک از اصول اخلاقی و فقهی و حقوقی تطبیق ندارد

رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان با اشاره به اینکه اصرار معاونت حقوقی قوه قضاییه بر قابلیت اجرای آیین نامه ١۴٠٠ نسبت به پذیرفته شدگان سال ۱۳۹۹ (به فرض اینکه آیین نامه ١۴٠٠ را قابل اجرا بدانیم)، با هیچ یک از اصول اخلاقی و فقهی و حقوقی تطبیق ندارد، خاطر نشان کرد: این موضوع به حقوق مکتسبه این دسته از افراد مرتبط است و امید آن داریم که با تدبیر مسئولان عالی، این مشکل مرتفع گردد.

بیشتر بخوانید:

 وی اظهار داشت: مدیران نهاد وکالت و وکلای دادگستری ضمن تقدیر و تشکر از تلاش ها و زحمات دستگاه قضایی به ویژه در حوزه مبارزه با فساد، در راستای حفظ حقوق مسلم ملت و با دغدغه مندى کامل جهت حراست از دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی و خون هزاران شهید، اقدامات خود را برای حفظ استقلال نهاد وکالت و ارتقای جایگاه این نهاد مستقل به ویژه با توجه به مسائل جدید کشور و وضعیت اقتصادی مردم و وجود دشمنان قسم خورده، ادامه خواهد داد.

قوه محترم قضاییه تلاش خود را مصروف رفع مشکلات داخلی نماید

دکتر زاهدیان در پایان با بیان اینکه پیشنهاد می شود که قوه محترم قضاییه نسبت به نظر سنجی از مردم و به ویژه کارمندان و قضات خود در خصوص عملکرد قوه قضاییه برای احراز سطح رضایتمندى اقدام کند و تلاش خود را مصروف رفع مشکلات داخلی نماید و مدیریت نهاد وکالت را به کانون های وکلای مستقل بسپارد، افزود: به مسئولان و همکاران ارجمند در مرکز وکلا و مشاوران قوه قضاییه نیز توصیه می شود که علی رغم اختلافات موجود، سعی و تلاش خود را در راستای حفظ استقلال نهاد وکالت و تایید اقدامات کانون های وکلا قرار دهند و در نقض استقلال نهاد وکالت بیش از این همگام با قوه قضاییه نشوند.

منبع: روابط عمومی کانون وکلای دادگستری خراسان

یک دیدگاه

  1. مگه تا الان دست خواجه حافظ شیرازی و مولوی بلخی وفردوسی طوسی اینا بوده؟از اول مدیریت دست خودتون بوده که اینقدر لجن بالا آوردید که قوه قضاییه مجبور به مداخله شد. از صدر تا ذیل تمام کانونها رو فساد گرفته نیاز به لجن زدایی حسابی دارن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا