فاز اول سامانه سخاوت با دامنه sekhavatbar.ir رونمایی شد
فهرست
وکلاپرس- فاز اول سامانه سخاوت با هدف شفافیت عملکرد وکلا، امروز چهارشنبه مورخ ۲۷ دی ماه ۱۴۰۲ در مراسمی با حضور رئیس و هیأت رئیسه اسکودا، روسای ادوار اسکودا و نیز روسای کانونهای وکلای دادگستری سراسر کشور رونمایی شد.
به گزارش وکلاپرس به نقل از روابط عمومی اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری، بر اساس اعلام قبلی و با توجه به لزوم افزایش شفافیت در عملکرد وکلا، از سامانه «سخاوت» در حاشیه برگزاری آیین اختتامیه نخستین جشنواره روابط عمومی کانونهای وکلای دادگستری رونمایی شد.
سامانه سخاوت (شفافیت عملکرد وکلا) علاوه بر فراهم آوردن بستر مناسبی برای شفافیت عملکرد وکلا، باعث میشود که چارچوبی برای مردم فراهم شده تا بتوانند اگر اظهارنظر یا شکایتی از وکیل دادگستری دارند، آن را در این سامانه ثبت کنند.
سامانه سخاوت تحت نظارت قوه قضائیه فعالیت خواهد کرد
در این سامانه، عملکرد وکلای دادگستری حسب گزارشهای رسیده از سوی موکلین، کاملا مورد بررسی قرار خواهد گرفت و بر این اساس مردم در هنگام مراجعه به وکیل مدنظر خود، در جریان عملکرد آن وکیل قرار خواهد گرفت.
گفتنی است سامانه سخاوت تحت نظارت قوه قضائیه فعالیت خواهد کرد تا مردم از صحت اطلاعات آن اطمینان حاصل کنند. همچنین شرکت پویا رایانه دنا مسئولیت طراحی این سامانه را بر عهده داشته است.
بیشتر بخوانید:
در مراسم رونمایی از این سامانه، ابراهیم کیانی، نایب رئیس اول اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران در سخنانی با اشاره به فلسفه طراحی سامانه سخاوت گفت: سامانهای که طراحی شده به صورت دقیق مولفهها و پیشنهادهای موردنظر کانونهای وکلای دادگستری را وفق آئیننامه درون خود جای داده است که به دو بخش مدیریت کانونهای وکلا و همچنین امور مربوط به وکلای دادگستری تقسیم میشود. در خصوص بخش اول که مربوط به کانونهای وکلای دادگستری میشود، صحبتهایی در باب نحوه صدور پروانههای وکالت و مسائل مربوط به شفافیت این روند مطرح شده بود که البته در برنامه هفتم توسعه هم بدان اشاره شده است که بر همین اساس پیشنهاد دادیم کانونهای وکلای دادگستری ساز و کار مشخصی را در رابطه با سامانه سخاوت ارائه کنند که در نهایت این همفکری جمعبندی شد و سامانه مذکور در دستور کار قرار گرفت.
اظهارنظر در سامانه سخاوت از سوی موکلین در مورد وکلا، بر اساس یکسری از مولفهها انجام خواهد شد
وی گفت: در این سامانه صدور پروانه وکالت و تمامی ارزیابیهایی که در مورد وکلا باید انجام شود قابل رویت و دسترسی است. نکته مهم این است که اظهارنظر در سامانه سخاوت از سوی موکلین در مورد وکلا، بر اساس یکسری از مولفهها انجام خواهد شد. آنچه در این میان باید مورد نظر قرار گیرد این است که کانونهای وکلای دادگستری باید تکلیف قانونی خود را انجام میدادند که ما هم این مهم را محقق کردیم.
بیشتر بخوانید:
رجوع به سامانه سخاوت بر اساس دسترسیهای مختلف انجام شده است
همچنین صادقی، مجری طراحی و اجرای سامانه سخاوت در تشریح ویژگیهای فنی این سامانه عنوان کرد: برای این سامانه وب سرویسهای اختصاصی طراحی شده و کانونهای وکلای دادگستری به صورت کاملاً اختصاصی میتوانند سامانه مذکور را راهاندازی و بهرهبرداری کنند. این سامانه در نهایت بر دامنه sekhavatbar.ir قابل دسترسی خواهد بود.
وی افزود: نکته مهمی که در خصوص طراحی این سامانه باید مدنظر قرار گیرد این است که رجوع به سامانه سخاوت بر اساس دسترسیهای مختلف انجام شد. به عنوان مثال شهروندان یک نوع دسترسی مختص به خود را دارند، اسکودا هم دسترسی مختص به خود را خواهد داشت و کانونهای وکلا هم بر اساس دسترسی که برای آنها تعریف شده میتوانند به این سامانه مراجعه و حتی موارد موردنظر خود را ثبت یا جستوجو کنند که البته ثبت ارزیابی کارآموزان و وکلا هم در این راستا تعریف شده است.
منبع: روابط عمومی اسکودا