تصویب طرح ملی هوش مصنوعی در کمیسیون صنایع و معادن مجلس

وکلاپرس- رئیس کمیته ICT کمیسیون صنایع و معادن مجلس، از تصویب کلیات و جزییات طرح ملی هوش مصنوعی در نشست امروز کمیسیون متبوعش خبر داد.
به گزارش وکلاپرس به نقل از خانه ملت، مصطفی طاهری، با اعلام خبر تصویب کلیات و جزییات طرح ملی هوش مصنوعی در نشست امروز کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، گفت: طرح ملی هوش مصنوعی یکی از طرحهای بسیار مهمی بود که در کمیسیون صنایع و معادن مورد بررسی قرار گرفت.
بیشتر بخوانید:
- رئیس کانون وکلای سمنان: استفاده از هوش مصنوعی در نوشتن لوایح و دادخواست خلاقیت وکیل را از بین میبرد
- طرح ملی هوش مصنوعی
در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: البته بررسی این طرح تقریبا از ۸ ماه گذشته در دستور کار کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی قرار گرفته بود و در نهایت به نتیجه رسید و گزارش آن جهت تصویب نهایی در صحن علنی ارائه خواهد شد.
وی تصریح کرد: در این طرح تاکید شده که سازمان ملی هوش مصنوعی زیر نظر رئیس جمهور تشکیل شود و چهار بخش برای فعالیت آن پیشبینی شده است و در حوزههای مختلف برای آن تکالیفی تعیین شده است که راهبری و هدفگذاری را در این حوزه انجام داده و سعی شده فعلا مدیریت و رهبری آن به دستگاههایی که متولی این بخش هستند همچون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، صندوق نوآوری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت آموزش و پرورش سپرده شود.
این نماینده مجلس دوازدهم، یادآور شد: این سازمان در تربیت نیروی انسانی برای این حوزه، همچنین در خصوص دادهها که ریشه و اصل کار هوش مصنوعی است، پردازندهها، لایههای زیرین و مطالعات راهبردی هوش مصنوعی و تکالیفی که بخشهای مختلف دولت در این خصوص دارند، ورود جدی خواهد داشت. ضمن اینکه این طرح یک بند هم دارد که در خصوص تنظیمگری و ریگلاتوری مباحث مربوط به هوش مصنوعی است.
بیشتر بخوانید:
- اضافه شدن «درس هوش مصنوعی و تحول دیجیتال» به دروس اختیاری مقطع کارشناسی «کلیه رشتههای تحصیلی» دانشگاه تهران
- نامه رئیس اسکودا به معاونت حقوقی قوه قضائیه: سامانههای خدمات حقوقی مبتنی بر هوش مصنوعی، با همکاری نمایندگان کانونهای وکلای دادگستری طراحی شود
رییس کمیته ICT کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، در خصوص برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه ایجاد این سازمان به نوعی موازیکاری با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است، تاکید کرد: در ابتدا معتقد بودند که نیازی به تشکیل این سازمان نیست سپس به دنبال این توضیح که در دنیا یک نهاد بالادستی برای این حوزه در قالب وزارتخانه یا کمیته تشکیل شده است، قرار شد سازمانی فرابخشی زیر نظر رییس جمهور ایجاد شود که به تمام ابعاد بخشهای حاکمیت و دولت اشراف داشته باشد که در نهایت تمام مسئولان مربوطه با این موضوع موافقت کردند.
منبع: خانه ملت