وکلاپرس ـ رییس کانون وکلای مرکز با ذکر این نکته که کانونهای وکلا بر اجرای مقررات قانونی اتفاق نظر دارند، اظهار امیدواری کرد تا با وساطت وزیر دادگستری مواد نافی استقلال وکیل در آیین نامه لایحه استقلال حذف شود.
به گزارش وکلاپرس، دکتر جلیل مالکی، رییس کانون وکلای مرکز، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه وزیر دادگستری در هر مسندی که قرار داشته، گرهگشا و مشکلگشا و واسطه خیر بود و امروز هم در مقام وزارت همین وظیفه سنگین را به دوش دارد، از اعلام آمادگی امینحسین رحیمی برای حل معضل کنونی نهاد وکالت که در نتیجه آییننامه اجرایی لایحه استقلال مصوب قوه قضائیه به وجود آمده است، قدردانی کرد.
بیشتر بخوانید:
وزیر دادگستری با مسئولین مربوطه درخصوص حل معضل آیین نامه صحبت کند
مالکی همچنین گفت: به زعم ما آییننامه اجرایی، استقلال نهاد وکالت و استقلال وکیل دادگستری را مخدوش کرده است. وزیر دادگستری این موارد را با مسئولین صحبت کند که رفع و حذف شود. او واسطه شود که این معضل حل شود؛ منتها توجه داشته باشید که نهاد وکالت و کانون وکلا، هیچوقت برخلاف قانون اقدام نمیکند و نکرده است و ما هم هیچوقت نگفتیم که مقابل آییننامههای قانونی ایستادگی میکنیم.
وی افزود: عزیزان ما در قوه قضائیه قطعاً خودشان توجه دارند که دلیل وجودی نهاد وکالت مستقل در کشور و جوهره وکیل دادگستری مستقل، همین استقلال آنهاست. بنابراین اگر وصف استقلال هم از نهاد وکالت، کانون وکلای دادگستری و هم از وکیل دادگستری زایل شود، چه فرقی است بین وکیل دادگستری و کارمند تحت امر قوه قضائیه؟
کانون وکلا نمیخواهد مقابل آیین نامه قانونی ایستادگی کند
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز با تأکید بر اینکه فلسفه وجودی نهاد وکالت مستقل نباید از بین برود، گفت: اگر کانونهای وکلای دادگستری در اجلاس هیئت عمومی اعلام کردند که به کیفیت موجود، آییننامه اجرایی قابلیت اجرا را ندارد، نه به این معناست که میخواهند خدای ناکرده مقابل آییننامههای قانونی ایستادگی کنند. بلکه به این دلیل است که اگر بنا باشد آییننامهای را به کیفیت موجود اجرا کنند، که قبل از هرگونه اصلاح و یا جرح و تعدیل، استقلال وکیل و استقلال کانون وکلا را از بین ببرد، اساساً دیگر چه ضرورتی به وجود کانون وکلای دادگستری است.
بیشتر بخوانید:
وی ادامه داد: ما در شرایطی قرار گرفتهایم که امروزه همکاران ما در اقصی نقاط کشور در معرض تعلیق و محرومیت از شغل وکالت توسط مراجع متکثر قضائی قرار گرفتهاند؛ بدون رسیدگی در دادگاه انتظامی وکلا و به موجب ماده ۱۷ لایحه استقلال که شاهبیت استقلال کانون وکلا و وکیل دادگستری است و همینطور ما در معرض مداخلاتی قرار گرفتیم که در جزء جزء اداره امور کانون وکلا بر خلاف ماده ۲ و ماده ۶ لایحه استقلال دارد دخالت میشود.
ما نگران هستیم
مالکی افزود: جلوی آزمون ما با دستور به سازمان سنجش گرفته میشود. «سی.ام.اس» کارآموزان ما بسته میشود. در انتخاباتهای ما دخالت میشود و همینطور با تهدید، دستورالعملهایی را اعلام میکنند که نوشته شود. واقعیت قضیه این است که ما نگرانیم و نمیخواهیم خدای نکرده مقابل مصوبات قانونی ایستادگی کنیم و اعلام هم نکردهایم که مقابل این مصوبات میایستیم و گفتیم که کیفیت موجود، قابلیت اجرا را ندارد.
بیشتر بخوانید:
وی ادامه داد: یک بار نهاد وکالت دچار این مشکل شد، اعلام کردند که پیشنویس آییننامهای نوشته شود. کانونهای وکلای دادگستری این اقدام را انجام دادند و بنا نبود که چنان تغییرات و چنان استفادهای از آن انجام شود که هیچ اثری از استقلالی از وکیل و کانون وکلا باقی نماند.
مالکی تأکید کرد: امروز نگران هستیم و اعلام میکنیم؛ موارد ناقض استقلال کانون و وکیل دادگستری حذف شود و در این صورت ما مشکلی برای اجرای آییننامه نداریم. امیدواریم که این اقدام مصلحانه وزیر دادگستری با گفتوگویی که انجام خواهد داد، منتج به این شود که موارد خلاف قانون و ناقض استقلال کانون وکلا و وکیل دادگستری از آییننامه اجرایی حذف شود تا همه ما این آییننامه را اجرا کنیم.
منبع: تسنیم