وکلاپرس- تعدادی از مدیران و فعالان صنفی حرفه وکالت به تایید طرح تسهیل صدور برخی از مجوز های کسب و کار در روز گذشته واکنش نشان دادند.
به گزارش وکلاپرس روز گذشته هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان از تایید طرح تسهیل صدور برخی از مجوز های کسب و کار خبر داد و اعلام کرد:«طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار با توجه به اصلاحات صورت گرفته در مجلس شورای اسلامی، در جلسه شورای نگهبان بررسی و خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.»
در همین راستا تعدادی از مدیران و فعالان صنفی حرفه وکالت در شبکه های اجتماعی نسبت به تصویب این طرح واکنش نشان دادند. در همین زمینه دکتر جلیل مالکی(رئیس کانون وکلای مرکز) در توئیتی نوشت:
همه جای دنیا رقابت بر سر بالا بردن معدل و ارتقای کیفیت است.اقتصاددانان مجلس انقلابی که اقتصادکشور را سروسامان داده اند برای سامان دادن عرصه حقوق کشور طرحی را نهایی کردندکه زمینه رقابت بر پایین اوردن معدل ازمون های حقوقی را به ارمغان خواهد اورد.واقعا دست مریزاد به این شور انقلابی.
— Jalil.maleki (@MalekiJalil) April 24, 2022
دکتر محمدرضا نظرینژاد، رئیس کانون وکلای گیلان، نیز در توییتی درباره سبب شکلگیری چنین طرحهایی در مجلس شورای اسلامی نوشت:
حذف شایستگان از قدرت ،ملازم با از بین رفتن #شایسته_سالاری از آزمونهایی مانند آزمون وکالت است .بیش از #طرح_تسهیل باید نگران مسولیت ناپذیری وفقدان دانش بود که مسبب این گونه طرح های شعاریست.
طرح تسهیلی راهگشاست که قدرت را در اختیارشایستگان قرار دهد .#طرح_تسهیل_شایسته_سالاری
— mohammadreza nazarinejad (@mnazarinejad56) April 24, 2022
دکتر کارن روحانی نیز با اشاره سوگند آغازین حرفه وکالت و شرافت وکیل دادگستری که وثیقه این قسم میشود، چنین توییت کرد:
#وکالت با این طرح تسهیل نمی شود اما براحتی #کسب می شود.
وکالت حرفه مقدسی است که طلیعه آن سوگند به درگاه احدیت است و دوامش به وثیقه گذاردن شرافت وکیل متکی است. تنزل آن به کسب و کار جفا به نظام #دادرسی عادلانه است.— Karan (@karanrohani) April 24, 2022
دکتر وحدی قاسمی عهد نیز از فایده تصویب طرح تسهیل و اثر آن بر آئین نامه لایحه استقلال نوشت:
در کنار تمام مصایبی که #طرح_تسهیل برای جامعه و وکالت دارد،تنها فایده اش این است که با حذف تبصره ماده ۱ #قانون_کیفیت_اخذ_پروانه_وکالت یکی از مظاهر نفی #استقلال_کانون محو و اصلاح موادی از #آیین_نامه_جدید برای قوه قضاییه الزامی می شود.
این هم از آثار عجله و عدم هماهنگی است؟!— vahid (@vahidghasemiahd) April 24, 2022
دکتر عیسی امینی، رئیس سابق کانون وکلای مرکز، نیز در توئیتی از استحاله نهادهای مدنی و لزوم امیدواری وکلای دادگستری گفت و بیان کرد:
طرح #صیانت،طرح #تسهیل و …همگی از یک ماهیت برخوردارند و یک هدف را نیز دنبال می کنند. تجاری سازی نهاد وکالت برای استحاله ماهیت آن و به حداقل رساندن اثرگذاری #نهادهای_مدنی است.مدیران صنف و همکاران شریف ناامید و خسته نشوند و بدانیم این صنف با دشوارتر از این وضعیت نیز مواجه شده است.
— عیسی امینی|Eisa Amini (@AminiEisa) April 24, 2022
دکتر سهیل طاهری، عضو هیأت مدیره کانون وکلای مرکز، نیز طرح تسهیل را تیشه بر ریشه عدالت دانست و در توییتی نوشت:
امروز۱۴۰۱/۲/۴،با تائید #طرح_تسهیل_صدور_برخی_مجوزهای_کسب_و_کار در سایه سکوت قوه قضاییه و علی رغم مخالفت گسترده حقوقدانان،#تیشه ای دیگر بر ریشه عدالت و نظام قضایی ایران زده شد که توالی فاسد آن برحقوق مردم،به زودی نمایان می گردد.#مجلس_یازدهم#شورای_نگهبان#سبب#مباشر#ثبت_در_تاریخ
— dr_soheiltaheri (@dr_soheiltaheri) April 24, 2022