وکلاپرس- رئیس کانون وکلای دادگستری خراسان ضمن تایید عدم احراز شرایط اخذ پروانه وکالت توسط اداره اطلاعات در مورد بیش از ۱۵۰ نفر از پذیرفته شدگان آزمون وکالت ۱۴۰۲ در این کانون، گفت این افراد نهایتا می توانند در مراجع قانونی اعتراض کنند.
به گزارش وکلاپرس، پس از استعلام کانون وکلای دادگستری خراسان درباره شرایط قانونی پذیرفتهشدگان آزمون سال ۱۴۰۲ کانون وکلای دادگستری خراسان از مراجع ذیربط، از مجموع حدود ۹۰۰ استعلام صورت گرفته از اداره اطلاعات، در مورد بیش از ۱۵۰ مورد پاسخ منفی واصل شده است.
طبق ماده ۲ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت، متقاضیان صدور پروانه علاوه بر داشتن مدارک تحصیلی لازم و همچنین پذیرفته شدن در آزمون یا دارا بودن شرایط معافیت از شرکت در آزمون، باید شرایط ذیل این ماده را نیز دارا باشند و کانون های وکلا بدون احراز این شرایط از طریق استعلام از مراجع ذی ربط، حق صدور پروانه وکالت ندارند.
ماده ۲ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری مصوب ۱۳۷۶:
برای اشخاصی پروانه کارآموزی وکالت صادر می شود که علاوه بر دارا بودن دانشنامه لیسانس یا بالاتر حقوق یا فقه و مبانی حقوق اسلامی یا معادل آن از دروس حوزوی و دانشگاهی دارای شرایط ذیل باشند :
الف- اعتقاد و التزام عملی به احکام و مبانی دین مقدس اسلام.
ب- اعتقاد و تعهد به نظام جمهوری اسلامی ایران، ولایت فقیه، قانون اساسی.
ج- نداشتن پیشینه محکومیت مؤثر کیفری.
د- نداشتن سابقه عضویت و فعالیت در گروههای الحادی و فرَق ضاله و معاند با اسلام و گروههایی که مرامنامه آنها مبتنی بر نفی ادیان الهی می باشد.
هـ- عدم وابستگی به رژیم منحوس پهلوی و تحکیم پایههای رژیم طاغوت.
و- عدم عضویت و هواداری از گروهکهای غیرقانونی و معاند با جمهوری اسلامی ایران.
ز- عدم اعتیاد به مواد مخدر و استعمال مشروبات الکلی.
تبصره ۱- کانونهای وکلا مکلفند به منظور احراز شرایط فوق از مراجع ذیصلاح مربوطه استعلام نمایند و مراجع مزبور مکلفند حداکثر ظرف مدت ۲ ماه پاسخ لازم را اعلام نمایند.
تبصره ۲- …
طبق بند ۳ ذیل ماده ۴۷ آیین نامه اجرائی لایحه قانونی استقلال کانون وکلا مصوب ۱۴۰۰، کانون وکلا باید در مورد شرایط مقرر در بندهای (د)، (هـ)، و (و) ذیل ماده ۲ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری، از مراجع ذیصلاح از قبیل وزارت اطلاعات استعلام کند، که به طور معمول این استعلام توسط کانون های وکلای کشور، از ادارات اطلاعات مربوطه انجام می شود و پاسخ این استعلام مبنای عمل قرار می گیرد.
علت عدم تایید صلاحیت اعلام نمیشود
وکیل حسن حسن زاده، رییس کانون وکلای خراسان، در گفتگو با خبرنگار وکلاپرس در پاسخ به علت عدم احراز شرایط اخذ پروانه وکالت این تعداد از پذیرفته شدگان آزمون وکالت در کانون وکلای خراسان گفت: اصولا دلیل و چرایی رد صلاحیت قبولیها به ما اعلام نمیشود.
افراد میتوانند تقاضای بررسی مجدد بدهند
وکیل حسنزاده با اشاره به حق افرادی که به این جهت برایشان پروانه کارآموزی وکالت صادر نمی شود برای اعتراض در مراجع قانونی گفت: افرادی که صلاحیتشان احراز نشده میتوانند تقاضای بررسی مجدد صلاحیت خود را جهت ارسال به مرجع استعلام به کانون تسلیم کنند.
بیشتر بخوانید:
وی ادامه داد: از طرفی در اجرای ماده ۱۵۱ آیین نامه لایحه استقلال اعتراض این عزیزان توسط دادگاه عالی انتظامی قضات به عنوان مرجع قانونی رسیدگی به اعتراض بررسی خواهد شد.
کانون وکلا درصورت رفع مانع، فرآیند کارآموزی پذیرفته شدگان را فورا آغاز خواهد کرد
رییس کانون وکلای دادگستری خراسان در پایان با تاکید بر آمادگی این کانون برای آغاز فرایند کارآموزی همه پذیرفته شدگان در آزمون وکالت سال ۱۴۰۲ گفت: درصورت نقض تصمیم در دادگاه عالی انتظامی قضات، که از قضات دانشمند، با سابقه و مستقل برخوردار است، کانون وکلا در اسرع وقت فرآیند کارآموزی این ۱۵۵ نفر را آغاز خواهد کرد.
بیشتر بخوانید:
- دادنامه الزام کانون وکلا به صدور پروانه کارآموزی برای پذیرفتهشده آزمون وکالت علیرغم استعلام منفی وزارت اطلاعات
- دادنامه دادگاه انتظامی قضات درباره الزام کانون وکلای مرکز به صدور پروانه کارآموزی علیرغم اظهارنظر منفی وزارت اطلاعات
- محکومیت کانون وکلای مرکز به اتخاذ تصمیم درباره صدور یا عدم صدور پروانه کارآموزی برای یکی از قبولیهای آزمون وکالت ۱۴۰۰