بزرگترین آفت قانون تسهیل و سایر مصوبات ناسنجیده مجلس، ایجاد شکاف در بدنه جامعه وکالت است

وکلاپرس- مرضیه سرائیان عضو هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری اصفهان با اشاره به فضای ایجاد شده از انتشار کارنامه های پذیرفته شدگان آزمون وکالت ۱۴۰۲ طبق قانون تسهیل، در یادداشتی، خواستار پذیرش وضعیت موجود و حفظ اتحاد در بدنه نهاد وکالت شده است.

به گزارش وکلاپرس، نتایج آزمون وکالت ۱۴۰۲ مطابق با قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، روز ۲۱ شهریور ماه منتشر شد و به دنبال آن موجی از کارنامه های پذیرفته شدگان در شبکه های مجازی انتشار یافت که مورد انتقاد وکلا و برخی مدیران نهاد وکالت قرار گرفت.

بعد از یادداشت وکیل علی علیزاده در باب ضرورت حفظ اتحاد و در نظر گرفتن خیر جمعی، وکیل مرضیه سرائیان نیز در یادداشتی دیگر تاکید کرده است که: نه تنها ما حق اسائه ادب به کارآموزان جدید را نداریم بلکه در مقابلشان دو چندان هم مسئولیم.

عضو هیئت مدیره کانون وکلای دادگستری اصفهان همچنین فعالیت های اسکودا را مورد نقد قرار داده و عنوان داشته است: شایسته است اسکودا مدتی از تشکیل کارگروه های متفاوت و زیر مجموعه سازی های غیر ضروری و همایش های مناسبتی دست بردارد و با تشکیل ستاد بحران از روسای کانون ها به این معضلات جدی رسیدگی نماید.

بیشتر بخوانید:

متن  کامل یادداشت این وکیل دادگستری که در حساب اینستاگرامش منتشر شده است، به شرح زیر است:

از مباحث داغ امروز جامعه وکالت، قبولی جمع کثیری از داوطلبان آزمون ورودی کانون وکلا بر اساس قانون تسهیل است.

مدیران نهاد وکالت و فعالین صنفی هنوز از شوک مصوبات مجلس انقلابی خارج نشده بودند که با شنیدن آمار بالای ورودی کارآموزان جدید و تراز های بی بدیل در شوکی مجدد فرو رفتند و در اولین واکنش ها شاهد رونمایی وسیع از کارنامه های پذیرفته شدگان بودیم که واویلا حقوق مردم با این وکلای بی سواد چه خواهد شد؟

پذیرفته شدگان جدید نیز در کامنت ها و استوری های خود معترض شدند که مگر شما خودتان چه کردید و مگر نه آنکه با یک آزمون ساده از متن قانون به جرگه وکلا پیوسته و به سالی بار خود بستید.

از آن‌جا که موضوع حیثیتی بود اینبار با رونمایی دیگری از کارنامه های وکلای قبل از قانون تسهیل با تراز ها و رتبه های افتخار آفرین روبه شدیم که ببینید ما اینگونه بودیم، هر که طاووس خواهد جور هندوستان کشد.

که البته رتبه های برتر آزمون اخیر هم در این میان معلق بودند و با انتشار کارنامه های خود به گونه ایی گویا از قانون تسهیل اعلام برائت می‌نمودند.

ضمن اعلام مخالفت با این نوع برخوردهای سطحی، غرض آنکه، مدیران نهاد وکالت و فعالین صنفی باید توجه بفرمایند، بزرگترین آفت قانون تسهیل و سایر مصوبات ناسنجیده و ناصواب مجلس، ایجاد شکاف در بدنه جامعه وکالت است و در راستای سیاست های حاکمیتی؛ در جهت تضعیف تنها نهاد مستقل مدنی کشور ایران می باشد.

اینک بالغ بر سیزده هزار کارآموز به کانون وکلای دادگستری ایران پیوستند که من بعد جزئی بزرگ از بدنه وکالت خواهند بود و نظرات، آراء و فعالیت حرفه ای و صنفی ایشان بالتبع بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

پس جای درنگ است که به جای رونمایی از وضعیت های علمی و دامن زدن به این شکاف داخلی، به راهکاری درست اندیشید.

شاید شایسته است اسکودا مدتی از تشکیل کارگروه های متفاوت و زیر مجموعه سازی های غیر ضروری و همایش های مناسبتی دست بردارد و با تشکیل ستاد بحران از روسای کانون ها به این معضلات جدی رسیدگی نماید.

شاید باید به دیدی دیگر نگریست که نه تنها ما حق اسائه ادب به کارآموزان جدید را نداریم که در مقابلشان دو چندان هم مسئولیم.

مدیران وکالت باید به فکر جلسات توجیهی و معارفه برای این عزیزان باشند که آقا و خانم محترمی که تشریف آورده اید تازه اول بسم الله خواهد بود و برای کسوت وکالت توانایی ها و مهارت ها و صبوری بالایی نیاز است.

چه بسا بسیاری از این دوستان مجاب گردند که مسیر اشتباه را انتخاب کرده اند و قانون گذار خردمند در وضع قانون تسهیل حتی صلاح ایشان را در نظر نگرفته است. سپس باید به فکر پرورش و تربیت وکیل حرفه ای در دوران کارآموزی وکالت بود و لاجرم در گامی بلندتر باید به جدیت به سمت وکالت تخصصی حرکت کرد تا با تخصصی کردن وکالت، زمینه آموزش بیشتر وکلا و ارتقاء کیفیت وکالت فراهم شود..

لذا با پذیرش وضعیت کنونی و مسئولیت پذیری، از گسترش شکاف در بدنه وکالت خودداری کنیم.

خروج از نسخه موبایل