ادعای یک رسانه: تبدیل حکم ۲۰۰ محکوم به اعدام افغانستانی در ایران و آزادی بیش از ۲ هزار زندانی افغانستانی
فهرست
وکلاپرس- وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان طالبان از آزادی بیش از ۲ هزار زندانی افغانستانی از ایران و تبدیل حکم اعدام ۲۰۰ اتباع افغانی در ایران به حبس و عودت آنها به افغانستان خبر داد.
به گزارش وکلاپرس به نقل از وبگاه شبکه “طلوع نیوز” افغانستان، “عبدالمطلب حقانی”، سخنگوی وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان طالبان گفت که بیش از ۲ هزار نفر از ۶ هزار زندانی افغان در ایران آزاد و به افغانستان بازگردانده شده اند.
تشکیل کمیته ای برای رسیدگی به مسائل زندانیان افغان در ایران
حقانی خاطرنشان کرد: کمیته ای از سوی امارت اسلامی برای رسیدگی به مسائل زندانیان افغان در ایران تشکیل شده است.
وزارت امور مهاجرین طالبان عضو این کمیته است و با تلاشهای این کمیته بیش از ۲ هزار افغانی که در ایران زندانی بودند آزاد و به کشور بازگردانده شدهاند. علاوه بر این، اخیرا ۲۰۰ زندانی که در ایران به اعدام محکوم شده بودند، به زندان محکوم شدند و به افغانستان بازگردانده شدند.
بیشتر بخوانید:
طلوع نیوز در ادامه نوشت: برخی از تحلیلگران سیاسی می گویند که برای جلوگیری از خروج اتباع افغانستان به خارج از کشور باید زمینه اشتغال برای مردم فراهم شود.
بیش از ۸ میلیون مهاجر افغانستانی در ایران وجود دارد
“عاصفه استانکزی” فعال حقوق مهاجران افغانستانی در این زمینه گفت: “علیرغم اینکه نزدیک به ۶ هزار مهاجر افغان در زندانهای ایران هستند، توافقهای انجام شده تنها در مورد برخی از این مهاجران بوده است.”
وحید فقیری، کارشناس روابط بین الملل افغانستانی نیز در این زمینه گفت:” اول، فرصت های شغلی برای افغان ها باید در داخل افغانستان ایجاد شود. وقتی افغان ها در وطن خود کار داشته باشند، به کشور دیگری نمی روند.”
بیشتر بخوانید:
بر اساس آمار وزارت خارجه ایران، بیش از ۵ میلیون مهاجر افغان در این کشور همسایه وجود دارد.
برخی برآوردها نیز حاکی از وجود بیش از ۸ میلیون مهاجر افغانستانی در ایران است که بخش عمده ای از آنها به صورت غیرمجاز در ایران هستند.
تشدید روند مهاجرت بعد از روی کارآمدن طالبان
از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در تابستان سال ۱۴۰۰، روند مهاجرت اتباع افغانستانی به ایران تشدید شده است و برآورد می شود طی همین مدت بیش از ۱.۵ میلیون مهاجر افغانستانی دیگر وارد ایران شده اند.
پبیشتر بخوانید:
این مهاجران از طریق مرزهای غیرمجاز و به صورت قاچاق وارد ایران می شوند. بخشی از این مهاجران به امید یافتن کار و درآمد بهتر راهی اروپا می شوند و بخش عمده ای از آنها نیز جذب بازار کار ایران می شوند.
منبع: عصر ایران